MALZEMESİ:
2,5 bardak ince bulgur
2 bardak un
ince kıyılmış 1/2 bağ dereotu ile 1 bağ maydanoz
1 diş sarımsak
1 soğan
1/2'şer kaşık yenibahar, nane, kekik, kişniş, karabiber ve kimyon
2 kaşık kırmızı pulbiber
2,5 kaşık salça
katı yağ
su
tuz.
Bulguru 2 bardak kaynar suyla ıslatın. Soğan, sarımsak, dereotu ve maydanozu soğan pembeleşinceye kadaryağda kavurun. Üzerine salça ve baharatları katıp karıştırın. Bulgurtuz, un ve2bardak su ile bir hare hazırlayın ve misket köfteler yapın. Tuzlu kaynar suda köfteleri 15 dakikahaşlayıpsüzdürün. Köfteleri baharatlı karışımla birleştirin.
2,5 bardak ince bulgur
2 bardak un
ince kıyılmış 1/2 bağ dereotu ile 1 bağ maydanoz
1 diş sarımsak
1 soğan
1/2'şer kaşık yenibahar, nane, kekik, kişniş, karabiber ve kimyon
2 kaşık kırmızı pulbiber
2,5 kaşık salça
katı yağ
su
tuz.
Bulguru 2 bardak kaynar suyla ıslatın. Soğan, sarımsak, dereotu ve maydanozu soğan pembeleşinceye kadaryağda kavurun. Üzerine salça ve baharatları katıp karıştırın. Bulgurtuz, un ve2bardak su ile bir hare hazırlayın ve misket köfteler yapın. Tuzlu kaynar suda köfteleri 15 dakikahaşlayıpsüzdürün. Köfteleri baharatlı karışımla birleştirin.