karagümrük
Kayıtlı Üye
İstanbul Süper Amatör Lig kulüplerinden Anadolu Hisarı İdman Yurdu'nun kulüp binasının, yangından mal kaçırırcasına sabahın 4'ünde yıkılmasına büyük tepki var. İASKF Başkanı Ali Düşmez ve yönetim kurulu, Beykoz Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Asım Özdemir sabah erken saatlerde olay yerine intikal ederken yıkıma tepkiliydiler.
Başkan Ankara'ya görüşmeye giderken yıkımı öğrendi
Kulübün binası için aslında yıkım kararı geçtiğimiz aylarda çıkmıştı. Marmara Üniversitesine ait olan ve resmi olarak mesire yeri olarak görünen arazide bulunan binanın yıkım kararı daha sonra durduruldu ve Beykoz ekibi konuyu çözüme kavuşturmak için çalışmalara başladı. Hatta Kulüp Başkanı Adnan Günerin Ankarada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Spor Bakanı Suat Kılıçla randevu aldı. Ancak Başkan Güner Ankara yolundayken, İstanbuldan acı bir telefon aldı. Henüz günün ilk ışıkları bile doğmadan kulüp binası yıkılmıştı.
Özdemir: Terör yuvaları bile böyle yıkılmıyor
Yıkım yerine ilk intikal eden isimlerden biri olan Beykoz Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Asım Özdömer, Sabah 6.30da vardığımda yıkım bitmişti. Masalar ve dolaplar çıkarılmış, evraklar gelişigüzel poşetlere doldurulmuştu. İlçe emniyetimiz bile şaşkın, onların dahi haberi yok. Binanın o halini görünce, sokakta kalan yüzlerce sporcu aklıma gelince ağladım. Terör yuvaları bile böyle yıkılmıyor dedi.
Düşmez: Olay hukuki değil, insani
Sabah erken saatlerde yönetimiyle birlikte kulüp binasının olduğu yere gelen İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez de, bu konuya haklı-haksız çerçevesinde değil, insani çerçevede bakmak gerektiğinin altını çizerek, Kulüplerimizin geçmiş yönetimlerinin işlerini sağlam pamuk ipliğine bağlayamadıkları örneklere rastlıyoruz. Bu gibi konularda her zaman onlara uyarılarda bulunuyoruz bununla birlikte kulüp haksız dahi olsa onları dışarı atmanın mantığı olamaz. Anadolu Hisarı İdman Yurdu yaklaşık 200 sporcuyla anılan bir yer. Biz elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Biz olaya hukuksal değil, insanı olarak bakıyoruz. Bu kulübün sokakta kalan futbolcuların bir tanesi bile sokaklara düşer, kötü alışkanlıklar kazanırsa, bunun vebalini sayın rektör ödeyebilir mi? Herkesi duyarlılığa çağırıyoruz dedi.
Tanrıyaşükür: İçinde spor olan üniversite bunu yaparsa...
İASKF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tanrıyaşükür de Çağdaş bir dünyada, 2012de spor başkenti olan İstanbulda amatör spor kulüpleri teker teker kapanıyor. Spor kulüpleri yalnızca bedenen değil zihnen sağlıklı bireyler yetiştiren, toplumsal paylaşımın olduğu yerler. Bunu görmezden gelip, Burası bana ait diyip yıkmak bizce doğru değil. Biz kulübün yaşaması için uğraşırken karşı taraf bize tartışmak için zemin dahi yaratmadan yıkıma gitti. İşin ilginç yanı kulüp binasının karşısında üniversitenin spor akademisi var. Bünyesinde spor olan üniversite bir spor kulübünü yok ediyor ifadelerini kullandı.