Alzheimer riskini azaltan baharat

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
Bu sonucu ortaya çıkaran araştırma California Üniversitesi'nde yapıldı.



California Üniversitesi'nden Roshni George ve Donald Graves'in yaptığı araştırma, tarçında bulunan cinnamaldehyde ve epikatekin bileşenlerinin, Alzheimer ile mücadelede başarılı olduğunu gösterdi.

Araştırmacılar bu maddelerin, beyin hücrelerindeki "protein ipliklerinin" oluşumunu önleyebileceğini belirtti.
Bilim insanları, tarçına kokusunu ve parlaklığını veren "cinnamaldehyde" maddesinin, sinirlerin yapısı ve işlevinde büyük rol oynayan "tau" proteinini koruyabildiğini vurguladı.
Çikolata ve yaban mersininde de bulunan "epikatekin"in çok iyi bir antioksidan olduğu açıklandı.
"Journal of Alzheimer's Disease" dergisinda yayımlanan araştırma, umut verici olsa da bileşenlerin insanlar üzerindeki etkisinin anlaşılması için katedilmesi gereken uzun bir yolun bulunduğunu belirten bilim insanları, yemeklerde kullanılandan daha fazla tarçın tüketilmemesi konusunda uyardı.
Sonuçlar, başka araştırmalarla da doğrulanırsa, tarçın ve bileşenleri Alzheimer için yeni tedavi yöntemlerinin yolunu açabilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst