Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Üreme: 3 mm boyundaki 200-600 adet arası yumurtaları akvaryumun su seviyesindeki bir nesneye dizerler. Akvaryumun üst tarafının nem sağlanması için kapalı olması gerekir.
Sıcaklık: 25 C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 7.5 cm
Su Sertliği: Çok Sert
pH: 7-8
Genel Yorum: İlginç canlılardır. Türkiye'de yeni yeni yaygınlaşmaya başlmışlardır. Bitkileri tüketmeyi sevdiklerinden bitkili akvaryumlarda beslenmesi uygun değildir. Diğer bazı salyangozlar gibi a¤¤¤¤üel değillerdir. Yavru alabilmek için erkek ve dişi gerekmektedir.
Aktavist Yorumları: 1) Elma salyangozlarını cichlidlerle birlikte beslemek çok zor. Benim akvaryumumda 9 tane elma vardı ve yavru sarı prensesler ve calicolarla uyum içinde yaşıyorlardı. Ancak balıklar büyüdükçe salyangozların kabuklarından çıkmasını engelleyerek beslenmelerini imkansız hale getiriyorlar. Ölümler yaşanınca onlara ayrı bir akvaryum yapmam gerekti. malawilerden korunmaları gerekir. Hayvanlara yazık etmeyelim. Dikkat.
2) Bu salyangozlar ki bende de var
hermafrodit canlılardır.Yani hem erkeklik hemde dişilik organlarını barıdırılar ve hem yumurta hemde aynı anda sipermiyum hücresi üretebilirler.yani eşleri olmadanda üreyebilirlr tıpkı birçok solucan ve tenya türünde olduğu gibi.
3) Bence de Elma salyangozları çok estetik canlılar
bu daha çok 6-7 cm gibi boya ulaştığında daha iyi algılanabilir.Üremeye başlayınca akvaryumun işgal altına gireceği doğrudur ama bu bence güzel bir işgal Balıklar elma salyangozlarının gölgesinde kayboldular çünkü... Artık bende özel bir elma salyangozu akvaryumu kurmayı düşünüyorum 6-7 cmlik boylarda da erkek dişi ayrımı artık çok rahat yapılmaya başlıyor
kabuğununun tepe noktasından ve kabuğunun içindeki üreme organlarından.
4) Merhaba; Öncelikle bu canlıların üremeleri ile ilgili bir konuya deyinmek istiyorum.Birçok kişinin bu canlıların erkek olmadan nasıl yumurtalarının çıktığını merak ettiğini biliyorum
bazı hobiciler bu durumun nasıl olduğunu merak ediyor.Tek dişinin bulunduğu bir ortamda birçok yavrunun çıktığını bende gözlemledim bu durum bu canlıların a¤¤¤¤üel oldukları ihtimalini doğuruyor ama kesinlikle durum böyle değil erkek birey dişiyle çiftleştikten sonra dişi yumurtaları uygun bir ortam bulana kadar bırakmıyor yani yumurtalar döllenmiş şekilde dişinin karnında bekliyor nezaman uygun bir ortam bulursa dişi ozaman yumurtaları yapıştırıyor.Yani bu canlılar a¤¤¤¤üel değil.Saygılarımla.
5) Benim de akvaryumumun vazgeçilmezi olmayı başarmış
çok güzel ve değişik bir canlı. Yeni doğmuş yavrularım önce onun gözlerine saldırıyordu; ama artık alıştılar. Eger protein ağırlıklı yemler atıyorsanız ve arada salatalık veriyorsanız çok hızlı büyüyor. Herkese tavsiye ederim; ama dikkat edin akvaryumcular kazıklamak istiyorlar satarken.
6) Sevgili arkadaşlar benim yaşadığım ilginç bir olay var.Bitkili 55
30
35 akvaryumumda 6 lepistes iki komando çöpçü 1 elma salyangozu bakmakta idim. Geldikten 3 ay sonra benim elmam akvaryumumun duvarlarına yumurta yapıştırmaya başladı. Tek olduğu içinyumurtaların çıkmayacağını sanıyodum. Fakat bir ay sonra kozalar açılıp içinden yavrular çıkmaya başlayınca çok şaşırdım. Şuan 300
e yakın yavru salyangozum var. Acaba benimki bu işi tek başına nasıl yaptı
bir türlü anlıyamadım. Bence bu canlıları çok iyi tanımıyoruz.
7) Uzun süredir akvaryum ile uğraşmıyorum sırf bu elma için yeniden başlayacağım. Eskiden yavru balıklar için kullandığım 10*10*10 boyutlarında minik bir akvaryumum vardı. Geçenlerde bir akvaryumcudan elma alıp bu minik akvaryuma koydum. İki günde bir ıspanak yaprağı
marul parçası falan atıyorum. Çok güzel ve estetik bir canlı. Sırf küçük bir kabuklu sayesinde yeniden akvaryum kurma fikri geldi aklıma. Valla büyük bir akvaryum yapıp
elmayı içine koyacağım ve dekor olarak da balık ekleyeceğim.
8) Bende 1 tane vardı
1 sene baktım taa ki akvaryuma frenetus alıncaya kadar. Arkadaşlar
eğer elma besleyecekseniz asla tanka frenatus almayın. Hepinize bol apple'lı ve frenatussuz akvaryumlar...
9) Elma salyangozunu uzun zamandır besliyorum. Çok sempatik canlılar. Evet
bitkilerin üzerlerinde gezdiklerini gördüm; fakat bitkilerim hala canlı
herhangi bir kötü etkisini görmedim. Bunun dışında vatos ve çöpçü beslemenin alternatifi olduğunu düşünüyorum; çünkü hem camları temizliyor hem de dibe çökmüs yemler ve göremediğimiz ölü balıklarımızın suyu bozmadan tüketilmesini sağlıyorlar. Ayrıca bu canlının yüksek ph'a ihtiyacı sanırım yok. Discus ve canlı doğuranlarla çok rahat ve keyifli bir şekilde ürüyorlar. Ben bu şekilde birçok küçük salyangoz elde ettim. Yumurtalarını su yüzeyinden yukarıya
yani akvaryum kapağının altına
suyun ulaşamadığı bir yere bırakıyorlar; akvaryuma yumurta bırakmaları için suyu tam doldurmamak gerekli. Bunun dışında yumurtalara suyun değmemesi de üremede önemli bir ayrıntı.
10) Yukardaki bilgilerde birkaç düzeltme yapayım. Bazı yanlış bilgiler verilmiş; Tüm canlılar üremek için sıcak su severler
25 derece gibi bir sabitlilik düşünmeyin kesinlikle. Mümkünse 28-30C arası tutun. Sert suyu KESİNLİKLE sevmezler. 6.1-6.8 arasında çok verimli oluyorlar. Işıktan hoşlanmazlar; üretimi kolay
insana zevk veren canlılar.
11) Elma'larla ilgili ufak bir not daha. Akvaryumuzdaki birkaç elma camlarınzıdakş yosun sorununu çözecektir. Saygılar
12) Tebrikler Nihat Bey
Siz iki Elma Salyangozu ile akvaryumu doldurup taşırdınız
ben de 23 tane var ama bir türlü 24.cüyü ortaya çıkartamadım. Maaşallah. Sitenin yazdığı Genel Yorum'daki fadeye ben katılmıyorum. Elma'ların bitkilere zarar verdiğini hiç görmedim. Beslenme zincirinde akvaryum yemleri olduğu kadar cürümekte olan yapraklar
ölmüş balıklar da vardır. Hatta bazı akvaryum sitelerindeki tecrübeli akvaristlerden ölmek üzere olan balıkları dahi yediklerini okudum. Elma!lar öylesine bir canlıdır ki
balık olmadığı halde suda boğulmadan kalan
su da yaşadığı halde yüzemeyen
yılan olmadığı halde sürünen
kablumbağa olmadığı halde yuvasını sırtında taşıyan
ölse bile size kendisini hatırlatmak için kabuğunu tankınıza süs olarak bırakan sevimli bir canlıdır. İnanın iki tanesini akvaryuma koysanız
aile bireyleriniz ve arkadaşlarınız balıklardan çok Elmaları seyredecektir. Elma'lar akvaryumunuza sınıf atlatacaktır. Saygılar
13) Akvaryumum da iki tane apple snail var. Çok yumurta döktüler; ama bir türlü yavru alamadım. Derken bir gün akvaryumun içinin yavrularla dolu olduğunu gördüm. Üstelik bir hafta sonra yeni yavrular da çıkmaya başladı. Şimdi bu kadar yavruyu ne yapacağımı düşünüyorum. Akvaryum resmen işgal altında...
14) Dişileri erkeklerden ayıran özellik: canlı geliştikçe kabuğunun arka kısmı siyahlaşır.