CimCime66
Bayan Üye
Malzemeler
•800 ml Tavuk velutesi
•400 ml Tavuk suyu
•4 Adet Yumurta sarısı
•50 gram Mantar bölünmüş
•50 gram Margarin
•200 ml Çiğ krema
•1 Çay kaşığı tuz ve karabiber
•1 Adet limon (suyu)
Tarif Bilgileri
Kategori: Alman Mutfağı
Puanı: 3
Tarifi Yazdır
Yapılışı
BEYAZ ET SOSUDUR. (TAVUK-HİNDİ VB. )
Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Tavadaki karışımın 1/3’ü kalıncaya kadar, dibini tutmamasıiçin bir spatula ile sürekli karıştırarak, suyunu çektirin. Süzgeçten süzün. Sosa önce margarini sonra kremayı ve tuz, karabiberi ekleyip kontrol edin. Limon suyunu ekleyerek sosu tamamlayın.
•800 ml Tavuk velutesi
•400 ml Tavuk suyu
•4 Adet Yumurta sarısı
•50 gram Mantar bölünmüş
•50 gram Margarin
•200 ml Çiğ krema
•1 Çay kaşığı tuz ve karabiber
•1 Adet limon (suyu)
Tarif Bilgileri
Kategori: Alman Mutfağı
Puanı: 3
Tarifi Yazdır
Yapılışı
BEYAZ ET SOSUDUR. (TAVUK-HİNDİ VB. )
Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Tavadaki karışımın 1/3’ü kalıncaya kadar, dibini tutmamasıiçin bir spatula ile sürekli karıştırarak, suyunu çektirin. Süzgeçten süzün. Sosa önce margarini sonra kremayı ve tuz, karabiberi ekleyip kontrol edin. Limon suyunu ekleyerek sosu tamamlayın.