` RaPiMisT ~
Bayan Üye
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Alman Mutfağı
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Patates Çorbası Tarifi [/FONT] Malzemeler
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kategori: Alman Mutfağı [/FONT]
Yapılışı
[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp
hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletiniz.
Pırasaları ayıklayıp
bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayınız.
Kuru soğanın kabuklarını ayıklayıp
piyazlık doğrayınız.
Derin bir tencerenin içinde Sıvı Sanayı kızdırıp
içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip
kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Kuru soğanlar pembeleşince içine doğranmış pırasaları ekleyip
sote etmeye devam ediniz.
En son olarak içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri
et suyunu
tuz- karabiberi ilave edip
sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız.
Pişen çorbayı mixerden çekerek püre haline getirip
servis tabağına alınız.
Çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpip
sıcak olarak servis ediniz.
[/FONT]
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Patates Çorbası Tarifi [/FONT] Malzemeler
- 5 adet patates
- 3 yemek kaşığı sıvı Sana
- 3 adet pırasa
- 6 su bardağı et suyu (2 adet tavuk bulyon=1 paket tavuk toz bulyon)
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz-karabiber
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kategori: Alman Mutfağı [/FONT]
Yapılışı
[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp
Pırasaları ayıklayıp
Kuru soğanın kabuklarını ayıklayıp
Derin bir tencerenin içinde Sıvı Sanayı kızdırıp
Kuru soğanlar pembeleşince içine doğranmış pırasaları ekleyip
En son olarak içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri
Pişen çorbayı mixerden çekerek püre haline getirip
Çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpip
[/FONT]