Alman Mutfağı.

` RaPiMisT ~

Bayan Üye
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Alman Mutfağı

[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Patates Çorbası Tarifi [/FONT] Malzemeler
  • 5 adet patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı Sana
  • 3 adet pırasa
  • 6 su bardağı et suyu (2 adet tavuk bulyon=1 paket tavuk toz bulyon)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz-karabiber
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Tarif Bilgileri [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kategori: Alman Mutfağı [/FONT]
Yapılışı
[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp
virgs.gif
hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletiniz.

Pırasaları ayıklayıp
virgs.gif
bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayınız.

Kuru soğanın kabuklarını ayıklayıp
virgs.gif
piyazlık doğrayınız.

Derin bir tencerenin içinde Sıvı Sanayı kızdırıp
virgs.gif
içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip
virgs.gif
kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Kuru soğanlar pembeleşince içine doğranmış pırasaları ekleyip
virgs.gif
sote etmeye devam ediniz.

En son olarak içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri
virgs.gif
et suyunu
virgs.gif
tuz- karabiberi ilave edip
virgs.gif
sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız.

Pişen çorbayı mixerden çekerek püre haline getirip
virgs.gif
servis tabağına alınız.

Çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpip
virgs.gif
sıcak olarak servis ediniz.
[/FONT]​
 
---> Alman Mutfağı.

BAVYERA KREMASI Tarifi Malzemeler

* Yumurta sarısı 4 adet
* Vanilya yemişi 1 adet
* Beyaz jelatin 6 yaprak
* Pudra şekeri 80 gr.
* Çilek 200 gr.
* Süt 1/4 lt.
* Çırpılmış krema 200 gr.

Tarif Bilgileri
Kategori: Alman Mutfağı Yapılışı
1. Hamur için: Yumurta sarılarını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar el mikseriyle karıştırın.
2. Vanilya yemişini yarın ve içini ayırın. Bunları sütün içine atarak kaynatın. Vanilya yemişini çıkarın ve karışımı yumurta sarılı kremaya katarak içinde tanecik kalmayana kadar karıştırın.
3. Kremayı sos tenceresine geri dökün ve krema katılaşıncaya dek hiç durmadan karıştırarak orta ateşte ısıtın. Kremanın kaynamasına izin vermeyin. Tencereyi ocaktan indirin.
4. Jelatini 5 dakika soğuk suda bekletin. Yavaşça sıkın ve sıcak kremanın içinde çözülmeye bırakın. Krema jelatinleşmeye başlayana kadar soğuk bir kenarda bırakın.
5. Daha sonra kremayı sertleşinceye kadar çırpın ve tam bir kremaya dönüştürün. Daha sonra soğuk suda durulanmış olan 4 tatlı tabağına yerleştirin ve en az 3 saat soğutun.
6. Servis yapmadan önce çilekleri yıkayın ve temizleyerek püre yapın. Püreyi kremanın üzerine dökün.​
 
---> Alman Mutfağı.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Patatesli Frankfurter Tarifi [/FONT] Malzemeler
  • 3 adet Frankfurter veya sucuk da olabilir (Frankfurter
    virgs.gif
    Almanların en meşhur sosis türüdür)
  • 5 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 adet orta boy soğan (ince halka şeklinde doğranacak)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yeşil dolmalık biber (halka şeklinde doğranacak)
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber (halka şeklinde doğranacak)
  • 2 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde küp küp doğranacak)
  • 2 diş dövülmüş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Tarif Bilgileri [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kategori: Alman Mutfağı [/FONT] Yapılışı
[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Soğanlar ince halkalar halinde dilimlenir. Biberler de temizlenip
virgs.gif
çok ince halka şeklinde doğranır. Öte yandan bir tencerede yağ eritilir
virgs.gif
önce toz kırmızı biber eklenerek hafifçe kavrulur. Soğan ve biberler de katılıkr ve karıştırarak kavrulmaya devam edilir. Daha sonra sarmısak ve domateslerle beraber salça da eklenir. Üzerine 3-4 bardak su ilave edilerek
virgs.gif
kaynamaya bırakılır. Bir miktar da tuz ilave edilir.
Patatesler
virgs.gif
çok fazla olmamak şartıyla
virgs.gif
yumuşayıncaya kadar tuzlu suda haşlanır. Kabukları soyulup
virgs.gif
her biri dört parçaya ayırılır.
En az 2 cm kalınlığında iri iri doğranan sosis ya da sucuklar kaynayan soslu suyun içine aktarılır. Patatesler de kaynayan soslu suyun içine atıldıktan sonra hep birlikte 5-6 dakika daha pişirilip
virgs.gif
ocaktan alınır. Sıcak olarak servise sunulur.
[/FONT]
 
---> Alman Mutfağı.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Elmalı Sosis Tarifi [/FONT] Malzemeler
  • İç yağı 25 gr.
  • Sosis 700 gr.
  • Elma 500 gr.
  • Tereyağı 1 çorba kaşığı
  • Toz şeker 3
    virgs.gif
    5 çorba kaşığı
  • Kuru üzüm 50 gr.
  • Lahana turşusu (Servis için)
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Tarif Bilgileri [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kategori: Alman Mutfağı [/FONT] Yapılışı
[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]İçyağını genişçe bir kapta eritin ve sosisleri nar gibi kızartın.
Elmaları soyun
virgs.gif
göbeğini çıkartın ve dilimleyin.
Yağı küçük bir tavada eritin ve elmaları atarak tavanın üstünü kapatın. Elmaları
virgs.gif
tavayı arada sırada sallayarak
virgs.gif
ağır ateşte pişirin. Elmalar piştikten sonra içine şekerle üzümü katın.
Lahana turşusunu ısıtın.
Elmaları bir servis tabağına sıralayın
virgs.gif
üzerine kızarmış sosisleri yerleştirin
virgs.gif
hemen sıcak servis yapın.
Isıttığınız lahana turşusunu ayrı bir tabakta servis yapin.
[/FONT]
 
---> Alman Mutfağı.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Domatesli Gulaj Tarifi [/FONT] Malzemeler
  • 1 kg. dana kuşbaşı
  • 1 demet taze soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt kreması
  • 4 adet soğan
  • Tuz
    virgs.gif
    karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 400 ml et suyu
  • 2 çay bardağı beyaz şarap
  • 500 gr. domates
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Tarif Bilgileri [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kategori: Alman Mutfağı [/FONT] Yapılışı
[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Eti kızgın yağda kızartın. Tuz ve karabiberi ekleyin.
Soğanları soyun
virgs.gif
şerit şerit kesin ve etlerle beraber pembeleştirin.
Kavurduğunuz etlere domates salçasını ve unu ekleyin.
Sırasıyla et suyu ve şarabı ilave edin. Ağzı kapalı olarak
kısık ateşte 1 saat 15 dakika pişirin.
Diğer tarafta domatesleri soyun
virgs.gif
çekirdeklerini çıkartın ve küp küp doğrayın. Taze soğanları ince ince doğrayın. Taze soğan ve kremayı
işme süresinin bitimine 5 dakika kala etlere katın.
En son domatesleri koyup
virgs.gif
ateşten alın. Patates püresi
ile beraber servis yapın. Afiyet Olsun !
[/FONT]
 
---> Alman Mutfağı.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hamurda Salam Tarifi [/FONT] Malzemeler
  • 400 gr. salam
  • Sos için: 8 yemek kasigi yogurt
    virgs.gif
    4 yemek kasigi hardal
    virgs.gif
    1 adet salatalik tursusu
    virgs.gif
    1 demet dereotu
    virgs.gif
    Toz seker
    virgs.gif
    Karabiber
    virgs.gif
    Tuz
  • 15 gr. maya
  • 50 ml. süt (3
    virgs.gif
    5 yemek kasigi)
  • 330 gr. un (2
    virgs.gif
    5 su bardagi)
  • 2 adet yumurta
  • 50 gr. yumusak margarin
  • 1 adet yumurta sarisi
  • Tuz
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Tarif Bilgileri [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kategori: Alman Mutfağı [/FONT] Yapılışı
[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Mayayi ilik süt ve 3
virgs.gif
5 yemek kasigi un ile karistirin. Sicak bir yerde 10 dakika kabarmaya birakin. 300 gr. unu bir kaseye koyup
virgs.gif
ortasini çukurlastirin. Yumurta
virgs.gif
1 tutam tuz
virgs.gif
margarin ve mayali karisimi koyup ortadan baslayarak yogurun. Düzgün bir hamur elde edin. 10 dakika kabarmaya birakin.

Hamuru 30x15 cm. büyüklügünde açin. Yagli kagit yaydiginiz firin tepsisine yerlestirin.
Salamin zarini soyup bütün olarak(rulo halinde) hamurun ortasina koyun ve hamurla etrafini sarin. Hamurun uç kisimlarina su sürüp kapatin. 20 dakika dinlenmesi için bekletin. Yumurta sarisini 1 tatli kasigi su ile çirpip hamurun üzerine sürün. 200º sicakliktaki Siemens firinin alttan 2. rafinda 30 dakika pisirin.

Sos için
virgs.gif
yogurt ve hardali karistirin. Salatalik tursusunu küp seklinde dograyin. Dereotunu kiyin. Her ikisini sosa karistirin. Karabiber
virgs.gif
tuz ve bir tutam toz seker ile tatlandirin. Hamurda salamin yaninda servis yapin.
[/FONT]
 
---> Alman Mutfağı.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Alman Kurabiyesi Tarifi [/FONT] Malzemeler
  • 375 gr.Tereyağı
  • 5 Bardak Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Maya
  • 1 Yemek Kaşığı Krem Şanti
  • 2 Yumurtanın Sarısı
  • 100 gr.İri Taneli Toz Şeker
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Tarif Bilgileri [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kategori: Alman Mutfağı [/FONT] Yapılışı
[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Yağı
virgs.gif
unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın.Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk.bekletin.
Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.6
virgs.gif
5 cm çapında ortası 2
virgs.gif
5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun.
Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin
virgs.gif
yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin.175 derece ısıda 12-15 dk.pişirin.Ve soğumaya bırakın.
[/FONT]
 
---> Alman Mutfağı.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Elmalı Kek Tarifi [/FONT] Malzemeler
  • 1 kilodan biraz fazla elma
  • 2 avuç kadar dövülmüş ceviz
  • 250 gr. margarin (tereyağı olursa daha güzel oluyor)
  • 1 paket hamur kabartma tozu (baking powder)
  • 250 gr. toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 350 gr. un
  • 5 yumurta
  • Kekin üzerine serpmek için pudra şekeri ve tarçın
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Tarif Bilgileri [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kategori: Alman Mutfağı[/FONT] Yapılışı
[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Oda sıcaklığındaki margarini mikserde yada hamur çırptığınız robotta krema haline gelinceye kadar çırpın. Üzerine yumurtaları ekleyip 10- 15 dakika kadar onları da çırpın. Bu arada yumurtalar çırpılırken elmaları soyup
virgs.gif
dört parçaya bölüp ince dilimler halinde doğrayın ve ayrı bir kapta bekletin. Yumurtalar iyice köpürünce üzerine sırasıyla şeker
virgs.gif
vanilya ve geriye bir avuç kadarını ayırdığınız unu ilave edin. Kabartma tozunu bu bir avuç una karıştırıp en son bunu da kek karışımına ilave edin. Hızlıca karıştırıp robotu kapatın
virgs.gif
çok karışırse kek kabarmaz.

Yağlanmış kare fırın tepsisine hamurun yarısını döküp hamuru her tarafına yayın. Üzerine cevizi dağıtın ve biraz da tarçın serpin. Dilimlenmiş elmaları dizi dizi hamurun üzerine uzun sıralar olacak şekilde sıraların. Geri kalan hamuru bu elmaların üzerine dökün ve bıçak yardımıyla düzleyin. Fırına sürün 170 derecede 40-50 dakika pişirin. Fırından çıkarınca üzerine tarçın ve pudra şekeri serpin. İstediğiniz büyüklükte dilimler halinde kesin ve altı hamurlaşmaması için ızgara teli üzerine alıp soğutun. Bu kek bir gün bekledikten sonra servis edilirse daha kıvamında oluyor.
[/FONT]
 
---> Alman Mutfağı.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Alman Pastası Tarifi [/FONT] Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabatma tozu
  • Kreması için : 2 su bardağı süt + 1 su bardağı şeker + 2 kaşık un + Yarım margarin
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Tarif Bilgileri [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kategori: Alman Mutfağı [/FONT] Yapılışı
[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Bütün malzeme sırayla konarak karışım hazırlanır. 170 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişir. Pişen kekin arasına orta ateşte pişirilen krema dökülerek üzerine pudra şekeri serpilir.

Afiyet olsun.
[/FONT]
 
---> Alman Mutfağı.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Alman Makarnası Tarifi [/FONT] Malzemeler
  • 1 paket makarna
  • İçim Süt
  • 1 soğan
  • Salça
  • Bizim Mutfak Ayçiçek Yağı
  • Nane
  • Kekik
  • İçim Kaşar Peynir
  • Sarımsak
  • Pul biber
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Tarif Bilgileri [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kategori: Alman Mutfağı [/FONT] Yapılışı
[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Makarna haşlanır. Aldante kıvama gelince süzülür
virgs.gif
hafif sudan geçirilir.

Başka bir kapta yarım bardak süt
virgs.gif
2 yemek kaşığı salça ve 1 çay bardağı su karıştırılır.

Tencereye yağ konularak kızıdırlır. Yağ kızdıktan sonra soğanlar küçük küçük doğranır ve yağda kavrulur. Soğanlar pembeleştikten sonra 1 adet sarımsak çok küçük şekilde küp küp kesilir ve soğanla birlikte kavrulur. Kavrulduktan sonra ayrı kapta hazırladığımız süt
virgs.gif
salça
virgs.gif
su karışımı tencereye ilave edilir. Bunları da karıştırdıktan sonra kekik
virgs.gif
nane
virgs.gif
pul biber ve istenildiği kadar baharat çeşidi ilave edilir ve kavrulur. Son olarak karışıma makarna atılır.

Tabağa konulan makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar ve ince kesilmiş kırmızı dolmalık biberle servis yapılır.
[/FONT]
 
---> Alman Mutfağı.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Dresden Usulü Christ Stollen (Noel Keki) Tarifi [/FONT] Malzemeler
  • 150 gr. şeker
  • 1 tatlı kaşığı kakule
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • 1 kg. un
  • 100 gr. kıyılmış badem
  • 2 küçük bardak rom
  • 500 gr. tereyağı
  • 1/4 lt. süt
  • 20 gr. acı badem aroması
  • 80 gr. maya
  • 100'er gr. küçük küplere bölünmüş limon ve portakal Şekerlemesi
  • 600 gr. kuru üzüm
  • Üzerine sürmek için: 200 gr. sıvı tereyağı.
  • 200 gr. kuş üzümü
  • Sıcak iken üzerine serpmek için: 250 gr. toz şeker
    virgs.gif
    5 çorba kaşığı vanilya. ve Soğuduktan sonra üzerine serpmek için: Pudra şekeri
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Tarif Bilgileri [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kategori: Alman Mutfağı [/FONT] Yapılışı
[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Kuru üzüm ve kuş üzümü yıkanır
virgs.gif
üzerine rom dökülerek bir gece bekletilir. Maya 1 çorba kaşığı şeker ve 3 çorba kaşığı ılık süt ile karıştırılarak ılık bir ortamda bekletilir. Unun 2/3'ü bir kabın içine elenir
virgs.gif
ortası açılarak kenarına baharat
virgs.gif
şeker ve ısıtılmış yağ konur
virgs.gif
ortadan başlayarak maya un
virgs.gif
süt ve diğer malzeme ile karıştırılır. Hamurda kabarcıklar oluşana kadar iyice karıştırılır
virgs.gif
Kalan un da ilâve edilerek yoğrulur.



Sonunda kuru üzüm
virgs.gif
kuş üzümü
virgs.gif
badem
virgs.gif
limon ve portakal şekerlemesi içine karıştırılır
virgs.gif
ılık bir ortamda kabarması için bekletilir. Hamur kabardıktan sonra iki adet somun haline getirilir yağlı bir tepsi üzerine konarak biraz daha kabarması için bekletilir. 175190şde 50-60 dakika pişirilir.



Pişirdikten hemen sonra üzerine sıvı tereyağı sürülür ve şeker ile vanilya serpilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpilir.
[/FONT]​
 
---> Alman Mutfağı.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Berliner Tarifi [/FONT] Malzemeler
  • 400 gr un
  • çikolata
  • 25 gr süt
  • pudra şekeri
  • 50 gr margarin
  • 40 gr toz şeker
  • 25 gr yaş maya
  • 2 adet yumurta
  • tuz
    virgs.gif
    sıvıyağ
  • kayısı marmelatı
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Tarif Bilgileri [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kategori: Alman Mutfağı [/FONT] Yapılışı
[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Unun ortası açılıp süt
virgs.gif
margarin
virgs.gif
şeker
virgs.gif
maya ve yumurtalar koyulup yoğrulur. Hamur üstü örtülü olarak 5 dakika dinlendirilir. Küçük parçalara bölünüp
virgs.gif
el ile yuvarlak şekil verilerek unlanmış bir bezin üstüne dizilir. Kurumamaları için üzerleri bir bezle örtülür. Mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletilir.

Orta ateşte ocağı üzerindeki tavaya yağ koyulur. Yağ ısınınca hamurlar içine atılır. Yağın içindeki hamurlar renk alınca bir kevgir ile ters yüz edilip diğer yüzlerinin de pişip renk alması sağlanır. Yağın içinden çıkarılan berlinerler soğuduktan sonra içlerine ucunda küçük duy bulunan sıkma torbası ile marmelat şırınga edilir. Üstlerine pudra şekeri serpilir. Eritilmiş çikolataya batırılarak süsleme yapılır.
[/FONT]
 
---> Alman Mutfağı.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Bienenstich Tarifi [/FONT] Malzemeler
  • 6 Yumurta
  • 1 bardak seker
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 1
    virgs.gif
    5-2 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • ici: 2 paket sahne
    virgs.gif
    1 paket vanilya sekeri
    virgs.gif
    1 vanilya pudding (Pardiescreme)
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Tarif Bilgileri [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kategori: Alman Mutfağı [/FONT] Yapılışı
[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Kek hamuru elde et
virgs.gif
yaglanmis yuvarlak bir kaliba dök
virgs.gif
üzerine badem serp ve 180° derecede pisir. pistikten sonra kalibdan cikarmadan kekin üzerine bal döküp kapali firinda
virgs.gif
firin kapisi acik 5 dakika balin her tarafa dagilmasin bekle.
sogduktan sonra ortadan kes kremayi sür dilimleyip servis yapa bilirsiniz.
[/FONT]​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst