Alman Bisküvisi (Alman Mutfağı)

ashli

Bayan Üye
ALMAN BİSKÜVİSİ

MALZEME:

300 gr. un
200 gr. tereyağı
200 gr, kaşar peyniri rendesi
2 adet yumurta
yarım kahve kaşığı tuz.

HAZIRLANIŞI:

Unun ortası açılır. Tereyağı elle krema haline gelinceye kadar ezilir. Rendelenmiş kaşar peyniri ilâve edilir, gene karıştırılır. Yavaş yavaş un alınıp hamur haline getirilir. Yarım santim kalınlığında açılır. Kalıpla kesilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür, istenirse ortalarına susam veya çerekotu konulur. Kalıp yoksa kaşıkla veya elle muntazamca şekiller verilir. Hazırlanan bu küçük bisküiler dibi yağlanmış bir tepsiye birbirine değmeyecek şekilde aralıklı olarak dizilir. Orta hararetle bir fırında 20-25 dakika pişirilir. Pişen bisküviler son derece gevrek olur, çok çabuk dağılır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst