Allah'ın Varlığına İnanmayan Bir Yiğit İle Tartışma Başlatıyorum ! Dİleyen İçeri Sızsın

RossKing

Kayıtlı Üye
Tartışma başlamıştır Bile. Ne Zaman Cvp Verdiğinin Bir Önemi Yoktur Önemli Olan Mantık Çerçeveleri İçersinde Konuşmaktır. Selamun Aleykum

---> Allah'ın Varlığına İnanmayan Bir Yiğit İle Tartışma Başlatıyorum ! Dİleyen İçeri Sızsın

Sen basla biz sana yetisiriz.

---> Allah'ın Varlığına İnanmayan Bir Yiğit İle Tartışma Başlatıyorum ! Dİleyen İçeri Sızsın

Rakibim Kendini Belli ETsin.. Mesaj Yollasın

Varlığa İnanmayan İlk TEzi Ortaya Atar ! Varsa Çıksın

Peki Cabonbo.. Selam Sana

Söyler misin Bana Nefes Borundan Su geçemeyz ya Hani Ölüm Gelir İnsanın Aklına. Söyler misin O nefes Boruna Domuzun ETi Sıkışsa Allah'tan Başka onu çıkaracak birini tanıyor musun?

Veya Söyler misin ? Gündüz olmazsa veya gece olmazsa Kim sana dinleneceğin Zamanı tayin edecek? çalışıp geçindiğin Günüzü Kim sana getirecek ?

Ben öyleleriyle çok tartıştım tek dedikleri görmediğimiz bir şeye inanmayız oluyor.Bir masa kendi kendine olmuyor ama evren tamamen tesadüfen olmuş onlara göre..

Kalplerine mühür vurulmuş bir kere ancak Allah isterse o mühür kalkar..

Söyler misin Bana Nefes Borundan Su geçemeyz ya Hani Ölüm Gelir İnsanın Aklına. Söyler misin O nefes Boruna Domuzun ETi Sıkışsa Allah'tan Başka onu çıkaracak birini tanıyor musun?

Veya Söyler misin ? Gündüz olmazsa veya gece olmazsa Kim sana dinleneceğin Zamanı tayin edecek? çalışıp geçindiğin Günüzü Kim sana getirecek ?

Sen soyler misin dostum bogazina domuz eti kacan birinin bogazindaki domuz etini Allah cikarmis?

Gece vardiyasinda calisip gunduz dinlenenler? Gecenin ve gunduzun olusumunun bilhakis akla mantiga yatan bir bilimsel aciklamasi var.

Amacim seninle dini tartismak degil dostum, tartisabilecek kivamda degilsin zaten yazdiklarindan cikardigim kadariyla. Senden tek istedigim cahil cahil konusma, forumda eglenmene bak, takilma bu konulara. Saygilar.

Ben öyleleriyle çok tartıştım tek dedikleri görmediğimiz bir şeye inanmayız oluyor.Bir masa kendi kendine olmuyor ama evren tamamen tesadüfen olmuş onlara göre..

Kalplerine mühür vurulmuş bir kere ancak Allah isterse o mühür kalkar..

Tartisalim dostum istedigin kadar istedigin surede tartisabiliriz.
Eminim ki tartistigin hic kimsede ben gormedigim seye inanip cekilmem dememistir. Evet bir masa kendiliginden olusmuyor. Masayi, agaci yontarak sekil veren marangoz olusturuyor.

Serhat ım çok iyi söyledin. Sorumluluktan Kaçmak İsteyenler Delilleri Görmek İstemezler

Bu mudur yani ateistleri bununla mı alt edeceksin.Kaç yaşındasın sen 13 mü? Kuran kursunda doldurdular da mı geldin buraya? Karışma kimseye eğlenmene bak.Kimse bir forumda bir konu gördü diye dininden vazgeçmez.

Serhat ım çok iyi söyledin. Sorumluluktan Kaçmak İsteyenler Delilleri Görmek İstemezler

Bazi seyleri reddetmek sorumluluktan kacmak degil, asil sorumluluk almak demektir. Her seyi Tanri yaratti diyip isin icinden siyrilip dusunce usengecligine gitmekmidir sorumluluk almak, yoksa tanri yarattidan daha ote cevaplar arayip bulmaya calismakmidir sorumluluk alma?

Cevap Vermek İsteyenlerin Tek Özelliği Vardır: 'Olabildiğince Bİlge Görünmeliyim Yoksa İşin Zor'.

Aslanım Bak Bilim Sana açıklama yaparken Din'i Bir kenara Bırakır. Ama DİN sana açıklama yaparken Bilimi,Sosyo yapıyı ve diğer unsurları göz önünde bulundurur. Sadece Bilimin dediği ile ilgilenmek At gözlüğü takmaktır. Eğer Bilge Görünmek İstiyorsan Sana Tavsiyem Soruya Bari soruyla cvp ver de DAha Bilge Biriyle Konuştuğumun Farkında Olayım

Bak koçum. Sorumluluk Zatı ve Batını düşünmekle Ve Mantık çerçevesini aralamakla mümkündür. Hatt-ı zatında Allah İnsanlara İrade Özgürlüğü vermiş . Peki Neden ? olaylara Her Açıdan Bakmamızı İstemiş. İŞTE MESELE BU ... Sadece Din değil, sadece bilim değil, sadece siyasi değil, her Açıyı düşünmek SORUMLULUK almaktır. İşte Buna Sorumluluk DEriz Biz ..

Cevap Vermek İsteyenlerin Tek Özelliği Vardır: 'Olabildiğince Bİlge Görünmeliyim Yoksa İşin Zor'.

Aslanım Bak Bilim Sana açıklama yaparken Din'i Bir kenara Bırakır. Ama DİN sana açıklama yaparken Bilimi,Sosyo yapıyı ve diğer unsurları göz önünde bulundurur. Sadece Bilimin dediği ile ilgilenmek At gözlüğü takmaktır. Eğer Bilge Görünmek İstiyorsan Sana Tavsiyem Soruya Bari soruyla cvp ver de DAha Bilge Biriyle Konuştuğumun Farkında Olayım

hahaha bilge gorunmeye calismak? Emin ol oyle gorunmek istesem senin gibi sacma sapan tezler ortaya atar, kendimi bir dinsizi veya supheciyi dusuncesinden vazgecirebilecek bir kahraman sanirdim. Varsa Allahin birligine inanmayan ciksin ortaya diyerek bilgelik taslayan ben degilim sensin dostum :)

Gelelim Din ve Bilime. Din sana aciklama yaparken dogmatik dusunmeni ister, sorgusuz sualsiz dinin dedigini kabullenmeni ister.

Bilim ise tamamen bu varsayimdan uzaklastirir seni, aklini kullanmaya davet eder. Sende bunu bilim tek yonlu aciklama yapiyo olarak algilarsin. Bilim, Dinin yaptigi gibi ''ol dedi ve oldu'' ile gelmez sana. Elle tutulur, gozle gorulur kanitlar sunar. Ve sundugu bu delillere inanacaksin diye sart kosmaz, zorlamaz seni.

Din sana aciklama yaparken dogmatik dusunmeni ister == demişsin

Bak Şimdi Kuran Ayetlerinde Bunu böyle olmadığını görürsün.?

Der ki : "Hâlâ düşünmez siniz?" "Hâlâ öğüt almaz mısınız" "Aklınızı kullanmaz mısınız" Tarzı cümleler yüzlerce vardır..

Peki Bu cümlelerdeki doğmatik değer ver yargıları bana söyler misin ? Bu cümlelerdeki DOĞMATİKLİK nerde merak ettim doğrusu

Unuma ki Sana İrade Özgürlüğü Veren Bir Yaratıcı Sana Asla Doğmatik davran demez . Ki bunu sadece düşünenler anlayabilirler

Tartisalim dostum istedigin kadar istedigin surede tartisabiliriz.
Eminim ki tartistigin hic kimsede ben gormedigim seye inanip cekilmem dememistir. Evet bir masa kendiliginden olusmuyor. Masayi, agaci yontarak sekil veren marangoz olusturuyor.

Evet bazıları küfre başvurdu bazıları yobaz damgası vurdu bazıları da sustu..Haksızlık etmemek lazım.

Masayı marangozun yaptığını kabul ediyorsun da bu evrenin kendi kendine oluşabileceğine nasıl inanıyorsun güzel kardeşim?

Çok güzel bir şey söyledin helal olsun.

Evet bazıları küfre başvurdu bazıları yobaz damgası vurdu bazıları da sustu..Haksızlık etmemek lazım.

Masayı marangozun yaptığını kabul ediyorsun da bu evrenin kendi kendine oluşabileceğine nasıl inanıyorsun güzel kardeşim?

Çok güzel bir şey söyledin helal olsun.

Ne tesaduftur ki benim tartistigim herkesde orasini allah bilir bizim aklimizin da bir siniri vardir her seyi kavramaya yetmez diyerek geri cekildi. Kufur edip cekileceklerini de sanmiyorum.

En buyuk eksikliginizden bi taneside bizim neyi savunup savunmadigimizi bile bilmiyosunuz kardesim. Biz bir itici guce inaniyoruz belki, her sey yoktan kendi kendine varoldu diye savunmuyoruz. Mutlaka bir itici guc olduguna inaniyoruz. Ama bu itici gucun ne olduguna sizin gibi kesin ve sorgusuz sualsiz bir sekilde karar vermiyoruz. Bu itici guc sizin tarif ettiginiz sekildeki bir yaratici da olabilir, veyahut sizin tarif ettiginizden cok farkli bir itici gucte olur. Aramizdaki tek fark birimizin emin konusmasi, digerinin emin olmamasi. Iste siz bunu bile goremeden tartismaya girmeye calisiyosunuz kardesim :)

Neyden Eminsiniz Öğrenebilir miyim acaba ? Emin olduğunuz Ve Kendinizi Doğru yolda zannettiğiniz zannınız nedir

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol puff
antalya havalimanı transfer
Geri