Alişka (Sakarya) Tarifi

SusluCadi

Bayan Üye
Malzemeler :
• 1 adet orta boy soğan
• 3 adet orta boy patates
• 2 çorba kaşıgı katı yağ
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 6 su bardağı su
• 2 çay kaşığı kuru nane
• 100gr Kıyma
• 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber



Soğanları ince ince kıyın Patatesleri soyup, 2 cm'lik küpler biçiminde doğrayın Yağı bir tencerede eritin Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun Kıymayı da katın, rengi dönünceye kadar kavurmayı sürdürün Salçayı ve kırmızı biberi ekleyin Patatesleri katıp, 3-4 dakika karıştırarak biraz renk aldırın Suyunu ve tuzunu da ekleyip, bir taşım kaynatın Köpüğünü alarak, orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın

Bu arada unu su ile karıştırarak sulu fakat koyu kıvamlı bir hamur hazırlayın Bir çorba kaşığıyla hamurdan alın Başka bir kaşık yardımıyla hamurdan küçük parçalar sıyırıp, çorbaya akıtın Bütün hamur bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın Hamurları kattıktan sonra çorbayı 10 dakika daha pişirin Nanesini serpip karıştırın ve ateşten alın Sıcak olarak servis yapın
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst