Alinazik Kebap

İnci

1907
Prenses
Malzemeler
200 gr kuşbaşı et
4 patlıcan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Kekik

Hazırlanışı
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra ateşin üzerinde közleyin. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını çıkartıp, ufak uhk doğrayın. Yoğurdun içine dövülmüş sarımsakları bir kabın içinde karıştırın. Sarımsaklı yoğurt ile patlıcanları patlıcanlar iyice ezilene kadar karıştırın, biraz tuz ekleyin ve ısısını muhafaza edin. Diğer yandan, kuşbaşı etleri biraz kekik ve uz karabiber serperek, şişe takın ve ızgarada pişirin. Kızarıp piştikten sonra ufak ufak doğrayın. Daha önce hazırlamış olduğunuz, yoğurtlu patlıcanı servis tabağına boşaltın ve kuşbaşı etleri üzerine dökün. Bir yandan da tereyağını bir kapta eritip yağ kızınca içerisine kırmızıbiber serpip ateşten alarak, etlerin üzerine gezdirin, ayrıca süs olarak domates ve maydanoz koyarak servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst