Malzemeler:
5 adet orta boy patlıcan,
2 yemek kaşığı margarin,
yarım kilogram kıyma,
1 kilogram yoğurt,
6 diş sarımsak,
2 adet yeşil sivribiber,
karabiber,
pul biber
yeterince tuz.
Hazırlanışı:
Patlıcanları ateşte közleyip kabuklarını soyun. İnce ince kıydıktan sonra çatalla ezerek püre haline getirin. Uygun bir tencerede margarini eritip kıymayı, sivribiberi kavurun. İçine tuz, karabiber ve pul biber serpin. Hazırladığınız patlıcan püresini geniş bir tepsiye alıp kısık ateşte ısıtın. Suyu süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsak ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Ilıyınca servis tabağına alıp üzerine kıymalı karışımı yayın. Arzu edilirse közlenmiş domates ile süslenerek servis yapılır.
5 adet orta boy patlıcan,
2 yemek kaşığı margarin,
yarım kilogram kıyma,
1 kilogram yoğurt,
6 diş sarımsak,
2 adet yeşil sivribiber,
karabiber,
pul biber
yeterince tuz.
Hazırlanışı:
Patlıcanları ateşte közleyip kabuklarını soyun. İnce ince kıydıktan sonra çatalla ezerek püre haline getirin. Uygun bir tencerede margarini eritip kıymayı, sivribiberi kavurun. İçine tuz, karabiber ve pul biber serpin. Hazırladığınız patlıcan püresini geniş bir tepsiye alıp kısık ateşte ısıtın. Suyu süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsak ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Ilıyınca servis tabağına alıp üzerine kıymalı karışımı yayın. Arzu edilirse közlenmiş domates ile süslenerek servis yapılır.