sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
alıç bitkisinin faydaları , alıç çiçeği , alıç neye iyi gelir , alıç nasıl kullanılır
Alıcın Faydaları:
- Kalp Rahatsızlıkları: Alıç meyvesi marmelat yapılıp yenmeye devam edilir ya da alıç çiçeği, yaprağı, oğul otu ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
- Sayıflama kürü: Alıç çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Boğaz İltihabı: Alıç çiçekleri kaynatılıp gargara yapılır ve içilmeye devam edilir.
- Sinileri Yatıştırıcı: Alıç çiçekleri kedi otuyla kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Kabızlık Giderici: Alıç meyveleri yemek kabızlığı giderir.
- Kaşıntı: Alıç yemek kaşıntıları giderir.
- Damar Tıkanıklığı: Alıç meyveleri yemek damarları genişletir.
- Böbrek Kumları: Alıç meyveleri yemek böbrek kumlarını döker.
- Uykusuzluk: Alıç meyvelerini yatmadan bir saat önce yemek uyku getirir.
- Kalp Çarpıntısı: Alıç çiçeği ve yaprağı oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp soğuk olarak içilmeye devam edilir.
Alıç Meyvesinin fazlası karın ağrısı yapabilir. Akdiken, Ekşi Muşmula, Geviş, Yemişen olarak da bilinir. İplere dizilerek sarı sarı ağa tespihi görünümünde sokaklarda satılan kalp ilacı bir meyvedir. İçindekiler:Trimethylamin, Flavonoidler, Aminler, Terpenderpvat, Tanen, Saponin, C vitamini, Glikosid, Kalsiyum, Potasyum, Sodyum
Alıç Ağacı ve Çiçeği nasıl kullanılır?
Alıç yaprağı, çiçeği ve meyvesi kullanılır. Alıç çiçeğinden yapılan alıç çayı ile alıç meyvesi kalp krizi riskini azaltır ve kalp krizi sonrası iyileşmeyi kolaylaştırır. Lapa haline getirilip şişliklerin üzerine konursa faydası görülür. Suyu şerbet yapılıp içilirse baş ağrısını keser. Vücutta alışkanlık yapmadığı ve birikerek vücuda zararlı olabilecek maddeler içermediği için Alıç, uzun süreli olarak kullanılabilir. Zaten etkilerini göstermesi için belli bir süre kullanmak gerekmektedir.
Alıcın Faydaları:
- Kalp Rahatsızlıkları: Alıç meyvesi marmelat yapılıp yenmeye devam edilir ya da alıç çiçeği, yaprağı, oğul otu ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
- Sayıflama kürü: Alıç çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Boğaz İltihabı: Alıç çiçekleri kaynatılıp gargara yapılır ve içilmeye devam edilir.
- Sinileri Yatıştırıcı: Alıç çiçekleri kedi otuyla kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Kabızlık Giderici: Alıç meyveleri yemek kabızlığı giderir.
- Kaşıntı: Alıç yemek kaşıntıları giderir.
- Damar Tıkanıklığı: Alıç meyveleri yemek damarları genişletir.
- Böbrek Kumları: Alıç meyveleri yemek böbrek kumlarını döker.
- Uykusuzluk: Alıç meyvelerini yatmadan bir saat önce yemek uyku getirir.
- Kalp Çarpıntısı: Alıç çiçeği ve yaprağı oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp soğuk olarak içilmeye devam edilir.
Alıç Meyvesinin fazlası karın ağrısı yapabilir. Akdiken, Ekşi Muşmula, Geviş, Yemişen olarak da bilinir. İplere dizilerek sarı sarı ağa tespihi görünümünde sokaklarda satılan kalp ilacı bir meyvedir. İçindekiler:Trimethylamin, Flavonoidler, Aminler, Terpenderpvat, Tanen, Saponin, C vitamini, Glikosid, Kalsiyum, Potasyum, Sodyum
Alıç Ağacı ve Çiçeği nasıl kullanılır?
Alıç yaprağı, çiçeği ve meyvesi kullanılır. Alıç çiçeğinden yapılan alıç çayı ile alıç meyvesi kalp krizi riskini azaltır ve kalp krizi sonrası iyileşmeyi kolaylaştırır. Lapa haline getirilip şişliklerin üzerine konursa faydası görülür. Suyu şerbet yapılıp içilirse baş ağrısını keser. Vücutta alışkanlık yapmadığı ve birikerek vücuda zararlı olabilecek maddeler içermediği için Alıç, uzun süreli olarak kullanılabilir. Zaten etkilerini göstermesi için belli bir süre kullanmak gerekmektedir.