Ali Nazik

İnci

1907
Prenses
Malzemeler:
250 gr. koyun kıyına
3 adet bostan patlıcan
250 gr süzme yoğurt
2 adet yeşilbiber
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
3 kaşık tereyağı
tuz
kırmızıbiber.

Patlıcanlar harlı ateşte közlenir. Kabukları soyulur, bıçakla ince kıyılır, içine kafi miktarda tuz katılarak servis yapılacağı kaba koyulur. Ayrı bir kapta kıymalar 2 kaşık tereyağı ile iyice kavrulur. Tabaktaki patlıcanların üzerine yerleştirilir. Sarımsaklar havanda dövülerek yoğurda katılır. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt ile kıymaların üzeri tamamen kapatılır. Kalan 1 kaşık yağ pul biber ile kızdırılıp yoğurdun üzerine dökülür. Bol maydanoz ve közlenmiş biber ile süslenir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst