Ali Nazik Kebabi

$owaLyé

Kayıtlı Üye
Malzemeler.....
1 kg patlican
½ kg.kuzu kiyma
10 tane yesil biber
3 dis Sarimsak
Yogurt
2 yemek kasigi toz kirmizi biber
3 yemek kasigi tereyag

Yapilisi

Patlıcan közlenir.Cogumuzun közleme sansi
olmadigini varsayarsak firin bu is icin ideal bir cözüm..
Patlicanlari pismek üzere firini veririz.Patlicanlarin
pismesini beklerken diger taraftan da.
Biberleri ufak ufak dogruyoruz..Biraz sivi yag ile tavada
pisirip hemen kiymamizida icine ilave edip bir güzel kavuruyoruz....
Pisirdigimiz patlicanlari kabuklarini soyup temizledikten
sonra bicak yardimiyla ufak ufak kesiyoruz.Iri bir parca
kalmiyacak püre olana kadar....Bu islemi yaptiktan sonra
3 dis sarimsagi ezip yogurt icine koyup,hemen patlicanlari da
ilave ediyoruz..Borcam gibi bir kaba bu karisimi
dökün üzerinede kavurdugumuz kiymayi ilave edip
3 kasik tereyagda toz kirmizi biberleride kavurup üzerine
gezdirin.Ve yemegimiz servise hazir...

Deneyenler icin simdiden afiyet olsun
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst