Alçak sesle konusmak ömrü uzatıyor..

MiRacLe*

Bayan Üye
Alçak sesle ve yavaş konuşanların, sinirli ve bağırıp çağırarak konuşanlara göre daha uzun yaşadıkları bildirildi.
Uzmanlar, günlük yaşamda insanların zaman zaman sinirlenip, bağırıp çağırarak konuştuklarını hatırlatarak, bu gibi sinirli hareketlerin bağışıklık sistemini olumsuz etkilediğini savunuyor. Uzmanlar daha uzun yaşamak için mümkün olduğu kadar alçak sesle konuşmayı tavsiye ediyor.
Çin'in tanınmış sağlık eğitimcisi Hong Chaoguang, yüksek sesle konuşmanın yaşlılara büyük zarar verebileceğini söyleyerek, "Seslerini yükselttiklerinde yaşlıların kalp atışı kuşkusuz hızlanır ve bu da potansiyel hastalıkların, mesela yüksek tansiyon ve kalp hastalığının her an yaşanmasına neden olabilir, hatta hayati tehlikeye yol açar" dedi.
Alçak sesle ve yavaş konuşanların genellikle ortama kolayca uyum sağlayan ve bulunduğu ortamdan daha az etkilenen insanlar olduğunu belirten Chaoguang, bu nedenle bu gibi insanların uzun yaşamaları olasılığının daha yüksek olduğu görüşünü dile getirdi.
Beijing Çin Tıbbı ve İlaçları Üniversitesi'nden uzman Zhang Hude ise sinirlendiğinde insanın kalp atışları ve nefesinin hızlandığını, bunun da akciğerin şişmesine, nefes zorluğuna ve öksürüğe yol açtığını ve sık sık sinirlenmenin de idrar retansiyonu ve sidik kaçırmaya da yol açabileceğini belirtti.
Ayrıca yaşlılarda damar sertliğinin zaten daha çok görüldüğünü, sinirlenip bağırmanın da beyin damarlarının çatlamasına neden olabileceğini kaydeden Hude, yaşlıların her zaman kendi kendilerini yavaş ve alçak sesle konuşma konusunda uyarması gerektiğini, bunun da soğukkanlılığın korunmasına yardımcı olabileceğini ifade etti.
Bu arada, Türkmenistan'da bulunan bir köyde yüz yaşının üstünde olanların sayısının kabarık olduğunu belirleyen araştırmacılar, bu köyde yaşayanların uzun ömürlü olmasının sırrının da alçak sesle konuşmaları olduğu sonucuna vardı. Ayrıca bağırıp çağırmanın kurala aykırı bir hareket olarak değerlendirildiği köyde, bağırıp çağıranların cezalandırılması, hatta hapse atılması kuralı bulunduğu bildirildi.

---> Alçak sesle konusmak ömrü uzatıyor..

ya şimdi birşey dicem ama konuyu eleştirmek değil niyetim...

ben bu ömrü uzatıcı sebepleri hiç anlamış değilim....heleki ömrü kısaltıcı faktörleri hiç mi hiç anlamış değilim....

yaa niye ömrümüz kısalsın...yada niye uzasın...bazı şeyler sadece vesiledir...vakti gelen bu dünyayı terk eder...ne bir geri ne bir ileri diye boşuna denmemiş ya....

örneğin sigara erken öldürürmüş..ben buna hadi canım sende derim...içmeyipte içenden önce Ölenler yokmuş gibi bir tabir oluyor.....
sigara sağlığa zararlıdır ve çeşitli hastaların oluşmasına vesiledir...bunun dışında ölüme vesile olamaz...çünkü vakit dolduktan sonraa sigara içmesende gidicisindir...

yada ALÇAK SESLE KONUŞMAK....sakinliğin...işaretidir....hayata sakin ...olumlu ....rahat bakanlarında tabikide kendilerine sağladıkları çok olumlu şeyler vardır....insanın rahat yaşamasına vesile olabilir ama ölümün gecikmesine olamaz....çünkü vakit dolduğunda...istediğimiz kadar alçak konuşalım bir işe yaramaz....

tekrar söylemek isterim konuyu eleştirmek değildi niyetim ..düşündüklerimi söylemek istemiştim...artık katılırmısınız bana bilmiyorum ama ben böyle düşünüyorum.....

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER.....

Son düzenleme:
---> Alçak sesle konusmak ömrü uzatıyor..

tabi ki söylediklerinde doğruluk payı var cnm ama mesela sigarayı ele alalım evet sigara öldürmez yol açtığı şeyler öldürür ama zatan Yüce Yaratan herşeyi bildiği için sigara içeceğini de bilmiştir ve ömrü daha kısadır içmeyenin de içmiceğini bilmiştir ömrü uzundur yani aslında ömür uzatmak kısaltmak diye bieşey yoktur gerçektende ama bu yazıyı okuyan biri alçak sesle konusmaya başlar ve belki de kendi düşüncesinden daha uzun yaşar ve bunu bu yazıya bağlar ama gerçek şudur Yüce Rabbim kişinin bu yazıyı okucağını bilir kendini sağlıklı kılmak için elinden geleni yapcağını çoook öneden bilir ve ömrünü buna göre hazırlar ama bu söylediklerim tabi ki trafik kazası vb.ölümlerden ölenler için değildir onlara söyleyecek bişeyim yoktur evet vakti gelmiştir göçüp gitmiştir..

bu arada ben teşekkür ederim

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri