alan seçmeye yardıma yönelik..

alan seçmeye yardıma yönelik bilgileriniz...

• fark yapmaz

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    14

.:Çağla:.

Bayan Üye
arkadaşlar ben mağdur bir lise öğrencisiyim..bu sene lise 2 ye geçtim..ve bildiğiniz üzere lise 2ye geçenler bölüm seçiyorlar..bu bölümler
sayısal..
sözel ve eşit ağırlık...
edebiyatçı ve polislik için bu bölümlerin hangisi ideal..daha ağır basar..

en ufak bilginiz bile beni sevindiri..yardımcı olursanız sevinirim...
bilgisi olan arkadaşlar yardım elinizi uzatın :)

bencede eşit ağırlık
bizim okullarda ne yazık ki sözeli seçtiğinde matematik dersi verilmiyo ve verilen eğitimde össde 30 soruda ancak 5 soru yapmaya yetiyo ve bazen o bile yapılamıyor
ve sözelci sınıfların halide ortada gırgır şamata :)
ben eşitağırlık mezunuyum ve edebiyat istiyorum ortak alandan tercih edicem fakat bunun tek kötü yanı edebiyatı puanım tutmadığında bana çok az tercih seçeneği kalıyor: cografya bölümü,halkla ilişkiler ve reklamcılık,türk dili edebiyatı bölümü ve türkçe sözelcilerin ise böyle deil seçebilecekleri bi çok alan var umarım yardımcı olabilmişimdir.. :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
kardeşim senin seviyen nasıl .sözel derslere mı ilgilisin sayısal derslere mı ? önce onu söle ben sana gereğinden fazla yardımcı olurum..

bencede eşit ağırlık
bizim okullarda ne yazık ki sözeli seçtiğinde matematik dersi verilmiyo ve verilen eğitimde össde 30 soruda ancak 5 soru yapmaya yetiyo ve bazen o bile yapılamıyor
ve sözelci sınıfların halide ortada gırgır şamata :)
ben eşitağırlık mezunuyum ve edebiyat istiyorum ortak alandan tercih edicem fakat bunun tek kötü yanı edebiyatı puanım tutmadığında bana çok az tercih seçeneği kalıyor: cografya bölümü,halkla ilişkiler ve reklamcılık,türk dili edebiyatı bölümü ve türkçe sözelcilerin ise böyle deil seçebilecekleri bi çok alan var umarım yardımcı olabilmişimdir.. :)

sen ea mezunusn veya mezunu olacan.peki istediğin bölümler aarsında neden

sınıf öğretmenliği
psikolojik danıişmanlık ve rehberlik
uluslar arası ilişkiler vb yok

mezun oldum. prens ea mezunu herkes sınıf öğretmenliği pdr uluslar arası ilişkiler vb okumak istemiyebilir bu kişisel bi idealdir !
benm kişisel idealimde türk dili ve edebiyat öğretmenliğiydi
gecen sne pdr vb alanlara puanım ttuttuğu halde gitmedim..
tabi ilk önce kişisel zekaya bakılmalı sözel veya sayısal diye..

ben sadece örnek dedim dikkat edersen konunun sonunda vb var. sadeece onlar demeedim.kaldi kı sen ea önermişsin arkadaşa peki sordun mu çağlaya .sen hangi derslerde başarılı hissediyosun kendini.hangi dersi dinlemkten zevk alıyosun buna cvp verildiği müddet alanını seçmiş olacaktır.

bahsettiğin Türk Dili Edebiyatı ve Öğretmenliği puanı yüksek ama :(benim giriş yaptığım sene 352 taban puanla öğrenci almıştı.

Son düzenleme:
evet su an marmara355,van328 puanla alıyor :)
bu konuda haklısın caglanın ne durumda olduğunu bilmek gerekli ben sadece isteğine göre değerlendrmiştim.

çağla kardeşim umarım yardımcı olmuşuzdur..dediğim gibi sen kendini hangi derslere iyi hissediyosan o alana yönlen...

bu arada bende marmara üniv öğrencisiyim..

kardeşim senin seviyen nasıl .sözel derslere mı ilgilisin sayısal derslere mı ? önce onu söle ben sana gereğinden fazla yardımcı olurum..

hepinize teşekkür ediyorum...bende zaten eşit ağırlık ve sözel arasında kaldım o yüzden sormuştum matematik(geometri)özellikle ve edebiyat ikisindede iyiyim sağolun yardım için...eşit ağırlık heralde...
birde benim demek istediğim edebiyat öğretmenliği en çok ..saygılar:D

matematiğin iyiyse edebiyatın iyiyse biraz sosyali de çalış eminim istediğin bölüme gidersin..

geometrii hariçç tüm derslrr ii benimm ciddenn alan seçimii zorr tarih öğrt. olacaktık ama sayısal da okuyomm

ben sayısala geçmiştim yaparım demiştim ama başarısızdım sayısalda beceremedim pişman oldum iyi düşün bence kimya,fizik,biyoloji son derece sıkıcı ve zor geliyodu bana yapabilirim diyosan geç o günleri hatırlamak istemiyorum :| kolay gelsin :8:

kişiye göre deişr bnce ben sözl seçtm bu sene mesela çnki ilgim o yönde...hangi derste başarılıysan onu seç..nası olsa 1 ay süre tanıolar yapamazsn deiştrrsn

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri