'Al Bir Daha Döv' Kararı!

ďυЧGυ '

Bayan Üye
Eşi Tarafından Dövüldükten Sonra Kulağı Kesilen ve Koruma Altına Alınan Kadın Mahkeme Kararıyla Kocaya Verildi!

Van'ın Saray ilçesinde eşi tarafından dövüldükten sonra kulağının bir kısmı kesildiği iddiasıyla koruma altına alınan kadın, Van Aile Mahkemesi kararıyla kocası tarafından sığınma evinden alınarak evine götürüldü. Kadın dernekleri, mahkemenin kararına tepki gösterdi.

Van'ın Saray ilçesine bağlı Kapıköy'de, 25 Eylül 2009 tarihinde kocası tarafından dövüldükten sonra bir kulağı kesilen 29 yaşındaki S.P.'nin ailesinin, durumu savcılığa bildirmesi üzerine kadın, savcılık kararıyla kadın sığınma evine yerleştirildi. Dayakçı kocaya ise 6 ay 'evden uzaklaştırma' cezası verildi.

Van Aile Mahkemesi'nde bir süre önce görülen davada, koca Faruk P., evliliğinin bozulmaması için eşinin evine dönmesi gerektiğini belirterek, bir daha böyle hata yapmayacağı yönünde ifade verdi. Mahkeme, Faruk P.'nin bu ifadesi üzerine kendisinin kadın sığınma evindeki eşini görebilmesi ve alabilmesi yönünde karar verdi. Mahkemenin kararından sonra koca Faruk P., sığınma evinde bulunan eşini alarak köyüne götürdü.

Mahkemenin bu kararına tepki gösteren Van'daki kadın dernekleri, Van Adliyesi önünde S.P.'nin babası ve kardeşi ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Dernekler adına açıklamayı yapan Mavi Göl Kadın Derneği üyesi Saime Sümer, kadınlar olarak karara tepki gösterdiklerini belirtti. Faruk P.'nin hapis cezası ile yargılanması gerekirken serbest olarak dolaştığını belirten Sümer, "Defalarca ölümüne sebebiyet verilecek şekilde yaralanan S.P. en sonunda işkencecisine geri verilmiştir. S.P.'ye kocaya ve aileye dönmekten başka bir yol göstermeyen sosyal devlet, kadını kocasına dönmeye mecbur bırakmıştır.'' dedi.

Kadın dernekleriyle birlikte adliye önüne gelen ve suç duyurusunda bulunan S.P'nin babası Ado Özer, damatlarından sürekli tehdit aldıklarını savundu. Baba Özer, "Damadım sürekli kızımı dövüyordu. En son 25 Eylülde kızımın kulağını kesti. Devlet de kızımı koruma altına aldı. Ben fakir olmama rağmen kızıma ve çocuklarına bakmak istiyorum. Ama damadımdan korktuğum için kızımı evime alamıyorum.'' şeklinde konuştu.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri