Aktif Enerji Bedeli Kilowatt Saat Başına 15, 86 Kuruşa Çıktı

ParadokS

Kayıtlı Üye
EPDK, Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt Anonim Şirketi tarafından; Perakende Satış Lisansına Sahip Bölgesel Elektrik Dağıtım Şirketlerine, 1 Temmuz 2011 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde aktif elektrik enerjisi bedelini 13, 86 Kuruş/kWh olarak belirledi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt Anonim Şirketi tarafından; Perakende Satış Lisansına Sahip Bölgesel Elektrik Dağıtım Şirketlerine, 1 Temmuz 2011 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde aktif elektrik enerjisi bedelini 13, 86 Kuruş/kWh olarak belirledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 30 Haziran 2011 tarihli toplantısında, 1 Temmuz 2011 tarihinden geçerli olmak üzere, Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt Anonim Şirketi tarafından; Perakende Satış Lisansına Sahip Bölgesel Elektrik Dağıtım Şirketlerine, 1 Temmuz 2011 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde aktif elektrik enerjisi bedeli olarak 13, 86 Kuruş/kWh uygulanmasına karar verildi. Dana önce söz konusu tarife 13, 63 Kuruş/kWh olarak uygulanıyordu.

Perakende Satış Lisansına sahip Dağıtım Şirketlerinden elektrik enerjisi alan iletim sistemi kullanıcısı tüketicilere uygulanan tarifelerin, TETAŞ tarafından iletim sistemine doğrudan bağlı tüketicilerine uygulanmasına devam edilmesine, Maliyet Bazlı Fiyatlandırma Mekanizmasının Uygulanmasına Yönelik Usul ve Esaslar Genelgesi uyarınca makroekonomik göstergelerde meydana gelebilecek değişikliklerden veya sair nedenlerden dolayı TETAŞ tarafından Kuruma tarife değişikliği teklifinde bulunulması durumunda, Kurum tarafından yapılacak inceleme ve değerlendirme sonucu alınan Kurul Kararı çerçevesinde tarife değişikliği yapılması kararlaştırıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu aynı toplantısında 24 Mart 2011 tarihli ve 3135 sayılı Kurul Kararı ile 1 Nisan 2011 tarihinden itibaren uygulanacak tarifeleri şöyle belirledi:

"-Çift terimli tarifede

Sanayi: tek zamanlı: 13. 986, gündüz 13. 889, puant 24. 905, gece 5. 967, nakitler 2. 593

-Tek terimli tarife

Sanayi: tek zamanlı: 16. 510, gündüz 16. 413, puant 27. 417, gece 8. 500, nakitler 2. 912

Ticarethane: tek zamanlı: 21. 020, gündüz 19. 596, puant 31. 108, gece 11. 316, nakitler 3. 616

Tarımsal sulama: tek zamanlı: 15. 787, gündüz 14. 926, puant 25. 897, gece 7. 037, nakitler 3. 779" - Ankara​

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri