Misyonumuz:
Aksaray Üniversitesi, evrensel değerler ışığında bilim, teknoloji, kültür ve sanat birikiminden yararlanarak, ülkenin geleceği için üstün nitelikli bireyler yetiştirmeyi; araştırma, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimini toplum yararına sunmayı görev edinmiştir.
Vizyonumuz:
Aksaray Üniversitesi, öğrencileri, öğretim üye ve elemanları, eğitim programları ve araştırmalarıyla bir model oluşturan, ulusal ve uluslar arası ortamlarda mensubu olmaktan övünç duyulan, üniversite-sanayi işbirliği ile tanınan önder bir üniversite olmayı vizyon edinir.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu Aksaray Terminalinin hemen karşısında olup yürüyüş mesafesindedir.
Mühendislik Fakültesi, Rektörlük Binası ve Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu aynı güzergah üzerindedir ve bu birimlere Aksaray Terminalinin yanında bulunan Belediye Otobüs Durağından her on beş dakikada bir hareket eden Dağılgan amblemli belediye otobüsleri ile ulaşılabilmektedir.
Eğitim Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu aynı binada hizmet vermektedir ve bu birimlere şehir merkezinde bulunan tarihi Aksaray Lisesinin önündeki otobüs durağından TOKİ minibüsleri ile gidilebilmektedir.
Ortaköy Meslek Yüksekokuluna şehir merkezinde bulunan eski terminalden hareket eden Ortaköy minibüsleri ile ulaşılabilmektedir.
Güzelyurt Meslek Yüksekokuluna şehir merkezinde bulunan eski terminalden hareket eden Güzelyurt minibüsleri ile ulaşılabilmektedir.
Şereflikoçhisar (Berat Cömertoğlu) Meslek Yüksekokulu Adana-Ankara E-90 yolu üzerinde bulunmaktadır.