Akşam Yemeğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Atıştırmalıklar

ashli

Bayan Üye
photo_beverages_smoothie_d.jpg


Mutlaka ekmek tüketilmeli… Ekmek uykuda gerekli olan enerji ihtiyacını karşılamada ve kan şekeri dengesinde önemlidir.

Akşam yemeğinde çok yağlı mezeleri, sebze yemeklerini ve etleri tüketmeyin. Daha çok yoğurtlu mezeleri, zeytinyağlı ve az yağlı kıyma ile yapılmış sebze yemeklerini ve fırında veya yağsız tavada yapılmış tavuk, balık veya yağsız kırmızı eti tercih edebilirsiniz.

Eğer akşam yemeklerinde doymadığınızı hissediyorsanız ana yemek öncesinde 1 kase çorba tüketmenizde fayda var. Çorba hem sıcak hem de sıvı oluşu ile mideden daha geç boşalır ve doygunluğu arttırır.

Akşam yemeğinizi 30-40 dakikalık bir zamana yaymanızı öneririm. Yemeğinizi yavaş ve çok çiğneyerek bunu yapabilirsiniz. Akşam yemeğinizi uzun zaman aralığına yayarsanız akşam yemeği sonrası atıştırmalıkların önüne geçerseniz ve uzun süre tokluk hissedersiniz.

Akşam yemeğinizi dışarıda yiyecekseniz, yediğiniz yemek ile servis edilen pilav veya makarnayı tüketmeyip onunda yerine 1-2 dilim ekmek yemeye, bol kalorili içecekler yerine yemeğinizle beraber sadece su ve maden suyu tüketmeye dikkat edebilirsiniz.

Eğer gün içerisinde fazlaca yediğinizi ve diyetinizi bozduğunuzu düşünüyorsanız peynirli ve bol yeşillikli az zeytinyağlı salata ve 1 dilim ekmek ile akşam yemeğinizi geçiştirebilirsiniz.

Atıştırmalıklar

Akşam yemeği ertesinde televizyon karşısında mutlaka bir şeyler atıştırırız. Bu atıştırmalık hakkınızı yağlı bisküviler, kurabiyeler, kekler ve pastalardan yana kullanmak yerine…

Az yağlı bisküviler, gevrekler ve kekleri (biscotti gibi)

Mevsim meyvelerini

Yoğurt veya süt ile yapılmış smoothieleri

Tercih edebilirsiniz.

Bu kurallara dikkat ederek akşam yemeklerini hafif ama sağlıklı bir şekilde atlatabilirsiniz. Şimdi okuyacağınız tarif lezzetli bir akşam yemeği alternatifi olabilir. Üstelik bir porsiyonu sadece 126 kalori.

Krep Sarma

Krep için:
2 su bardağı light süt
1 su bardağı tam tahıllı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığının ucu ile tuz (yaklaşık 1 gram)
6 çay kaşığı sıvı yağ (pişirmek için kanola yağını öneririm)
İçi için:
3 top brokoli
6 adet Brüksel lahanası
1 küçük boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı sıvı yağ (pişirmek için kanola yağını öneririm)
1 tatlı kaşığı domates salçası

Yapılışı:

Krep:

2 su bardağı light sütün içine 1 adet yumurtayı kırın ve iyice karıştırın. Başka bir kaba unu ve tuzu koyun ve elinizle hafif karıştırın ve bunların üzerine süt yumurta karışını dökerek mikserle iyice karıştırın.

Bir krep tavasına her bir krep hamuru için 1 çay kaşığı sıvı yağ koyarak toplam 6 adet olacak krepleri pişirin.

İçi:
Brüksel lahanalarını ve brokolileri az suda haşlayın. Haşlanma işleminden sonra brokolileri ve lahanları küçük parçalar halinde doğrayın.

1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile birlikte ince ince kıyılmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun. Daha sonra haşlanmış ve doğranmış brokoli ve lahanaları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.

Kreplerin içlerine hazırladığınız içlerden koyarak servis yapın.

Ara öğünler için 1 adet eğer ana öğünde kullanmak istiyorsanız 2 adet tüketebilirsiniz.

kaynak : kelebekdiyeti.blogspot.com

 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst