sllsn
Bayan Üye
Malzemeler
2 yumurta
2 orta boy rendelenmiş domates
1 avuç ince dilimlenmiş kabak
2 avuç ince dilimlenmiş mantar
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
3 avuç ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
kırmızıbiberden yapılmış acı sos
rendelenmiş peynir
çekirdeği ayıklanmış 1 avuç yeşil kırma zeytin
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
karabiber
taze fesleğen ve kekik.
Hazırlanması:
Yüksek ateşte, bir çorba kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın. Dilimlenmiş kabakları atın ve iki dakika kadar tavada çevirin. Biberleri ekleyin ve iki dakika daha çevirin.
Domates rendesi, tuz ve mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıncaya kadar iki dakika daha tahta kaşıkla tavada çevirin, acı sosu tavaya dökün. Sebzelerin saldığı su yeterli değilse, yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyin. Sıcak su fokurdadıktan sonra ateşi iyice kısın.
Çekirdeklerinden ayıklanmış yeşil zeytin ile ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ilave edin. Çırpılmış yumurta ve karabiber ekleyin. Bir tahta kaşıkla yumurtanın tüm malzemelere dağılmasını sağlayın. Yumurtanın fazla katılaşmasına izin vermeden hafif sulu kalacak şekilde servis yapın.
Üzerine rendelenmiş peynir, taze fesleğen ve kekik koyun
2 yumurta
2 orta boy rendelenmiş domates
1 avuç ince dilimlenmiş kabak
2 avuç ince dilimlenmiş mantar
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
3 avuç ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
kırmızıbiberden yapılmış acı sos
rendelenmiş peynir
çekirdeği ayıklanmış 1 avuç yeşil kırma zeytin
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
karabiber
taze fesleğen ve kekik.
Hazırlanması:
Yüksek ateşte, bir çorba kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın. Dilimlenmiş kabakları atın ve iki dakika kadar tavada çevirin. Biberleri ekleyin ve iki dakika daha çevirin.
Domates rendesi, tuz ve mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıncaya kadar iki dakika daha tahta kaşıkla tavada çevirin, acı sosu tavaya dökün. Sebzelerin saldığı su yeterli değilse, yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyin. Sıcak su fokurdadıktan sonra ateşi iyice kısın.
Çekirdeklerinden ayıklanmış yeşil zeytin ile ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ilave edin. Çırpılmış yumurta ve karabiber ekleyin. Bir tahta kaşıkla yumurtanın tüm malzemelere dağılmasını sağlayın. Yumurtanın fazla katılaşmasına izin vermeden hafif sulu kalacak şekilde servis yapın.
Üzerine rendelenmiş peynir, taze fesleğen ve kekik koyun