Akbank 6. Kısa Film Festivali Başlıyor!

ashli

Bayan Üye
Akbank Sanat, 01-11 Mart 2010 tarihlerinde gerçekleştireceği Akbank 6. Kısa Film Festivali ile yurtiçi ve yurtdışından geniş katılımı, yeni bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sinemaseverlere keyifle izleyecekleri bir festival sunma hedefini sürdürüyor. Bu yıl “30 Saniye Ara” sloganını taşıyan festival; 396 filmin başvurduğu yarışma ve yarışma dışı bölümünün yanı sıra; farklı renkler, coğrafyalar, kültürler, düşünceleri bir araya getiriyor.

Akbank 6. Kısa Film Festivali’nin bu yılki ulusal ve uluslararası bölümlerine toplam 396 film başvurdu. Yapılan değerlendirme sonucunda festivalin ulusal yarışmalı bölümüne 20 kurmaca ve 10 belgesel olmak üzere toplam 30 film alındı. Ayrıca festival, Yarışma Dışı, Uluslararası Kısalar, Özel Gösterim, Animasyon Kısalar kategorilerinin yanı sıra bu yıl eklenen Deneyimler bölümüyle de kısa filmleri izleyicilerle buluşturuyor.

Akbank 6. Kısa Film Festivali bölümlerine bu yıl bir yenisi daha ekleniyor:

DENEYİMLER
Festival Kısaları, Yarışma Dışı Bölüm, Uluslararası Kısalar, Özel Gösterim, Animasyon Kısalar ve Belgesel Sinema bölümlerine bu yıl yeni bir bölüm daha ekleniyor: “Deneyimler”. Bu bölümde, kısa film alanında önemli birikimleri olan bir kişi ve çalışmaları konuk ediliyor. Deneyimler bölümünün ilk konuğu “Patrice Carré”. Fransa'da Canal +'a ait CinéCinéma kanalında uluslararası kısa film alımlarının başında bulunan Patrice Carré, engin kısa film kültürüyle, yine aynı televizyonda kısa metraj filmlerle ilgili bir de program sunuyor. “Deneyimler” bölümünde Patrice Carré’nin yönetmenliğini yaptığı “La femme qui a vu l’ours” adlı kısa film ve deneyimlerini aktaracağı “Kısa Filmin, Kitleye Ulaşmasında Yöntem ve Kriterler” başlığı altında bir de söyleşi bulunuyor.

Bol Ödüllü Uluslararası Kısalar Bu Festivalde…
Akbank 6. Kısa Film Festivali’nin “Uluslararası Bölümü”nde Türkiye, İtalya, Almanya, Hollanda, Yunanistan, Polonya, Avustralya, İngiltere, Fas, İrlanda, Singapur, Avusturya, Fransa, İran, İzlanda, Ukrayna ve İspanya’dan oluşan seçki kısa film severlerle buluşuyor. Clermont-Ferrand Kısa Film Festivali, Cannes, Locarno, Rotterdam, Montpellier, Sundance Film Festivali gibi dünyanın saygın festivallerinden ödüller alan kısa filmler, “Uluslararası Bölüm”ün konuğu oluyor.

Kısadan Uzuna Bölümü Barış Pirhasan’ı Ağırlıyor
Sinemaya kısa filmle başlayan ve uzun metraj filmlerle sinema serüvenlerine devam eden Barış Pirhasan’ın kısa filmlerinin yanı sıra ilk uzun metraj filmi de festival kapsamında gösterime sunuluyor. Barış Pirhasan’ın “The Hitch”, “Things of No Importance” ve “Gül ile Adem” adlı kısa filmlerinin yanı sıra ilk uzun metraj filmi “Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal” festivalde sinemaseverlerle buluşuyor.

Belgesel Sinema Bölümü Ustaları Ağırlamaya Devam Ediyor
Bu yıl Hasan Özgen’e ayrılan “Belgesel Sinema” bölümünde sinemaseverler, yönetmenin “Ateşin Göçü” , “Ve Taşlar Tanıktır” , “Tarihin Kilidi: Çanakkale” ve “Gelenler, Gidenler ve Kalanlar” isimli belgesellerini izleme imkanı buluyor.

Canlandırma Kısalar
“Canlandırma Kısalar” bölümünde bu yıl, dünya festivallerinden önemli ödüllere sahip; İngiltere, İspanya, Hollanda, İrlanda, Almanya, Avustralya, Polonya ve Türkiye’den seçkin canlandırma kısa film örneklerine yer veriliyor.

Festival kapsamındaki söyleşiler sinemaseverleri önemli isimlerle buluşturmayı, bilgileri pratiğe dökmeyi hedeflerken, Akbank Sanat’ın 3. katında yapılacak atölye çalışmaları da festivalin bir başka rengi oluyor.

Festival jürisi geçen yıl olduğu gibi 3 farklı kategoriden oluşuyor. Yarışmalı bölüme katılan eserler; Sinema Yazarı Emine Yıldırım, Yapımcı Nadir Öperli ve Akbank Kısa Film Festivali Yönetmeni ve Yönetmen Selim Evci’den oluşan ön eleme jüri kurulu tarafından değerlendirildi.

Festivalin “En İyi Kurmaca Film”ini belirleyecek Kurmaca Kategorisi Jüri Kurulu Sinema Yazarı Yeşim Tabak, Yönetmen Özcan Alper, Oyuncu Özgü Namal, Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hasan Bülent Kahraman ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşuyor.

Akbank 6.Kısa Film Festivali’nin “En İyi Belgesel Film”ini belirleyecek Belgesel Kategorisi Jüri Kurulu’nda ise; bu yıl Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Vardar, Yönetmen Savaş Güvezne, Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, Belgesel Fotoğrafçısı Altan Bal ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı yer alıyor.

Kurmaca ve Belgesel kategorileri jüri kurullarının festival sürerken yapacakları değerlendirmenin ardından; “En İyi Kurmaca Film” 7.000 TL, “En İyi Belgesel Film” 7.000 TL para ödülü ile ödüllendirilecek.

24 farklı ülkeden, 98 film, söyleşileri, ücretsiz atölye çalışmaları, sinema dünyasından önemli konuklarıyla Akbank Kısa Film Festivali’nin 10 gün boyunca kapısı herkese açık olacak ve tüm etkinlikler ücretsiz olarak Akbank Sanat’ta gerçekleşecek.

Festival gösterimleri, Akbank Sanat’ın cafesinde de eş zamanlı olarak gösterilecek.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst