AK Parti'yi iPhone'a benzetti

karagümrük

Kayıtlı Üye
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'ten ilginç benzetme.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "CHP ve MHP'nin siyaset anlayışı ekonomi anlayışı, Türkiye vizyonu hani bu santral memurelerinin bağladığı ankesörlü telefonlar var ya ona benziyor. AK Parti'nin Türkiye vizyonu ise 3G teknolojisi ile çalışan iPhone telefon gibidir" dedi.

Çelik, partisinin Adana'nın Çukurova ilçe teşkilatının 10. Danışma Meclisi Toplantısı'na yaptığı konuşmada, CHP ve MHP genel başkanlarının Adana'da mitingler veya yaptıkları toplantılarda ortak söylemleri dile getirdiklerini belirtti.

Çelik, şöyle konuştu:
"Bu söylemlerinin en önemli olanlarından biri şuydu: 'Siz AK Parti döneminde bir sürü hizmet yapıldığını anlatıyorsunuz. Ama birçok şeyi sanki ilk defa siz yapmışsınız, sizden önce hiçbir hükümetin buna katkısı olmamış gibi konuşuyorsunuz.

Halbuki sizden önce de bir sürü şey yapıldı.' Kuşkusuz tarih bizle beraber başlamadı biz bunu bilecek kadar siyasi ve toplumsal idrak sahibiyiz. Türk siyasi tarihini de biliyoruz. Fakat birçok şeyin bizle başladığını ifade ederken biz niceliksel bir şeyden bahsetmiyoruz, niteliksel bir şeyden bahsediyoruz.

Aradaki fark da şöyle bir fark, kuşkusuz telefonu biz icat etmedik. Telefon her zaman vardı. Fakat CHP ve MHP'nin siyaset anlayışı, ekonomi anlayışı Türkiye vizyonu hani bu santral memurelerinin bağladığı ankesörlü telefonlar var ya ona benziyor. AK Parti'nin Türkiye vizyonu ise 3G teknolojisi ile çalışan ıphone telefon gibidir. Aradaki fark ilk çağla orta çağla ileri çağ arasındaki fark kadar büyüktür."

Çelik, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin gezdiği birçok yerde vurguladığı gibi bir grup konuşmasında da başbakana hitap ederek "ne işiniz var Lübnan'da ne işiniz var Şili'de ne işiniz var Brezilya'da" dediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Şimdi tabi bunların vizyonu Misak-ı Milli sınırlarını aşamıyor. Hatta Misak-ı Milli'nin içinde de Sivas'ın doğusunu geçemiyor. Halbuki gerçek bir Türkiye vizyonu şunu gösterir: Sizin Türkiye'nin çıkarlarını korumak için, Türkiye'nin bekasını garanti altına almak için, ekonomisini güçlü kılmak, dış politikanızı güçlü kılmak için bütün bir küresel vizyona sahip olmanız gerekir.

O küresel vizyonun içerisine bölgesel çıkarlarınızı yerleştireceksiniz o bölgesel çıkarların içerisine de Türkiye'nin milli çıkarlarını yerleştireceksiniz."

Türkiye'nin tabii coğrafyasının, tabii manevi değerlerinin bunu talep ettiğinin altını çizen Çelik, "Mesela bazı illere gidersiniz, o ilin milletvekili olmasanız bile kuşkusuz vatandaşlarımızın hakkıdır şeyler talep ederler. Derler ki; 'şuraya bir okul yapılsa iyi olur, buraya hastane yapılsa iyi olur, spor tesisi yapılsa iyi olur'. Kırım'a gittiğinizde Türkmenistan'a gittiğinizde Bosna'ya gittiğinizde size 'buraya bir okul yapılsa iyi olur' demezler, 'buraya bir okul yapmanız lazım' derler. Bosna'ya gittiğiniz de 'Buraya bir cami yapmanız gerekir' derler. Bizim buna mecbur olduğumuzu düşünürler. Haklıdırlar, çünkü onların gözünde Türkiye büyüktür bunları yapacak kudreti vardır. Kendi ülkenizin içinde insanınız bazı taleplerde bulunurken tereddütlü cümleler kurduğu halde oralarda kesin cümleler kurulur. Çünkü onlar bilirler ki; tarih emretmektedir, coğrafya emretmektedir, strateji emretmektedir ve siyaset emretmektedir ki Türkiye güçlü olmak zorundadır" diye konuştu.

Çelik, insanların oraya Türkiye'nin güçlü olduğu zamanlarda Anadolu'nun bekçisi olarak gittiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Size derler ki: Biz buralarda yaşıyoruz burası bizim vatanımız. Ama bizim asli görevimiz burada, biz Anadolu'nun nöbetini tutuyoruz. Şimdi siz bırakın siyaseti stratejiyi başka işleri böylesine büyük bir manevi coğrafyanın böylesine büyük bir medeniyet havzasının merkeziyken cazibe unsuru iken MHP Genel Başkanı çıkıyor diyor ki: Sayın Başbakan Türkiye'nin içinde bu kadar sorun varken niçin Lübnan'a gidiyorsun, Brezilya'da ne işin var. Tam tersini sorması gerekirdi. Bugün tam tersi vatandaşımızın şunu sorması gerekirdi: Şimdiye kadar niye gitmediniz? Şimdiye kadar oralarda niye var olmadınız?"

Asıl sorulması gerekenin "Biz niçin oralarda yokuz? Oralarda niçin var değiliz"in olması gerektiğini anlatan Çelik, şunları söyledi:

"Oralar buraya her zaman güçlü bir ülke güçlü bir medeniyet gözüyle baktılar. Kurtuluş savaşını verirken ne düşündüler biliyor musunuz? Onlar Kurtuluş Savaşı'na destek verirlerken Anadolu'yu kurtardıklarını düşünmediler, Anadolu'yla birlikte kendi varlıklarını da kurtardıklarını düşündüler.

Çünkü onlar şunu biliyordu, İstanbul yoksa Bosna yok, Diyarbakır yoksa Bağdat yok, Erzurum yoksa Bakü yok. Asıl milliyetçilik bu idraki anlatması gerekmez miydi? Ama bunlar milletten koptukları için milletin manevi ruh kökünden koptukları için milletsiz milliyetçilik yaptıkları için şunu anlamıyorlar; Bosna sıkıntıya düşerse, Beyrut sıkıntıya düşerse, Bakü sıkıntıya düşerse Türkiye rahat etmez bizim insanımız kendisini huzur içinde hissetmez.

Bunu anlayamadıkları için milletin bu büyük manevi coğrafyasını anlayamadıkları için milletin büyük bu ruh köküyle bağlı olan stratejiyi anlamadıkları için işte bugün yapılanı da anlamıyorlar.

Bağdat'ın, Beyrut'un ve Bosna'nın sokaklarında gezdiğinizi düşünün ve karşıdaki insanlara seslenin bir Türk bayrağı gösterin onlara, size iki kelimeyle cevap verecekler, Türk bayrağı gösterdiğiniz zaman 'Türkiye diyecekler, Recep Tayyip Erdoğan' diyecekler. Veya siz onlara Recep Tayyip Erdoğan deyin, Türkiye deyin onlar size Türk bayrağı sallayacaktır. Bugün Kurtuluş Savaşı'nı biz verirken ne demiştik; Kurtuluş savaşımız mazlum milletlere örnek oldu demişiz, mazlum milletlere önderlik etti demişiz."
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst