Ahududu Sos
__________________________________________________ ______________________________________
Gereçler:
500 gr ahududu
2 normal su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı likör
Yapılışı:
1. Ahududunu ( ağaç çileği) bir tencereye ezerek süzgeçten geçirin. İçine 2 bardak şekek katın. 5 dakika kaynatın. Un çorbasından daha koyu kıvama gelince ateşten indirin. Bir kahve fincanı likör katın.
Not: Bu salçayı mevsiminde daha fazla ölçüde hazırlayıp buzdolabında saklamanız da mümkündür. O zaman şeker ölçüsü biraz artırılır.
__________________________________________________ ______________________________________
Gereçler:
500 gr ahududu
2 normal su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı likör
Yapılışı:
1. Ahududunu ( ağaç çileği) bir tencereye ezerek süzgeçten geçirin. İçine 2 bardak şekek katın. 5 dakika kaynatın. Un çorbasından daha koyu kıvama gelince ateşten indirin. Bir kahve fincanı likör katın.
Not: Bu salçayı mevsiminde daha fazla ölçüde hazırlayıp buzdolabında saklamanız da mümkündür. O zaman şeker ölçüsü biraz artırılır.