Ahududu Marmelatı Tarifi (Fransız Yemeği)

ashli

Bayan Üye
Malzemeler

* 1 ½ kg. Limon suyu
* 1 kg. Ekşi elma
* 2 kg. Toz şeker
* 1 ½ kg. Ahududu

Yapılışı

Ahududu önce ayıklanır, bol suyla yıkanır. Sonra iyice sıkılır ve çekirdekleri atılır. Böylece elde edilen suya toz şeker katılır. Ve, kaynatılır.

Beri yanda, ekşi elma soyulup kabaca rendelenir. Rende elma kaynayan şekerli suya ilâve edilir. Karışım koyulaşınca, limon suyu eklenip 5-10 dakika daha kaynatılır. Ateşten alınıp iyice soğuması beklendikten sonra, kavanoza konur.

(Not: Ahududu marmelatını elma katmadam da hazırlayabilirsiniz. O zaman, 1 kg. ahududu için gene 1 kg. toz şeker kullanmak gerekiyor.)
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst