Ahtapot yahni

Hestia

Bayan Üye
Ahtapot yahni

getImage.aspx.jpg


Malzemeler:
  • 500 Gram Ahtapot
  • 75 Mililitre Sirke
  • 2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 2 Adet Domates
  • 2 Adet Sivri Biber
  • 1 Adet Karanfil
  • 1 Adet Tarçın Çubuğu
  • 1 Adet Defne Yaprağı
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 1 Çorba kaşığı Limon Suyu
  • Yeteri kadar Tuz
  • Yeteri kadar Karabiber
Yapılışı:
Ahtapotu yıkayın, düdüklü tencerede 5 su bardağı su ve sirke ile 30 dakika pişirin. Üzerindeki kırmızıya dönmüş deri ve vantuzları akan suyun altında sıyırarak temizleyin. Soğuduktan sonra 1-2 cm. uzunluğunda dilimlere doğrayın.


Sarmısak ve soğanı ayıklayın. Soğanı ince ince kıyın. Domatesin kabuklarını soyup, küb şeklinde, sivri biberleri ise ince ince doğrayın. Maydanozu ayıklayın, kıyın.


Bir tencereye zeytinyağını koyun, soğanları yakmadan 5 dakika kavurun. Sarmısak ve ahtapotu ekleyip kavurmaya devam edin, 5 dakika sonra domates, sivri biber, tarçın, karanfil, defne yaprağını katın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 150 ml. suyu üzerine ekleyin, ağzı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN...​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst