Ahtapot salatası

Lyl123

Bayan Üye
2 - 2.5 kg ahtapot
1 su bardağı zeytinyağı
2 diş dövülmüş sarımsak
1/2 limonun suyu
1/4 demet maydanoz
Tarif
Ahtapotun gözlerini ve ağzını çıkartın.
Akar su altında uzun süre temizleyin, süzün ve etini yumuşatmak için dövün.
Kollarını ve gövdesini aynı uzunlukta dilimlere bölün ve içinde kaynar su bulunan bir tencereye atın.
Tencereye attıktan sonra bir saat pişirin.
Yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin.
Pişme düzeyini çatalla kontrol ettikten sonra ahtapotu süzün ve soğumaya bırakın.
1 cm kalınlığında dilimler halinde doğrayın.
Bir salata tabağına zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, limon suyu ve ahtapot parçalarını koyup iyice karıştırın.
Biraz dinlendirip, üzerine maydanoz serpiştirin ve servise sunun. Afiyet olsun.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst