"Ağlayan Çocuk" Tablosu Lanetli mi?

nones

Bayan Üye
aglayan-cocuk.jpg

Dünyanın en ünlü tablolarından biri olan "Ağlayan Çocuk" hakkında garip iddiâlar var. Şili'nin başkenti Santiago'da, bir cadılar bayramı partisinin afişinde -Türkiye'de de büyük ilgi gören ve hemen hemen her evde bulunan- "Ağlayan Çocuk" tablosu kullanılınca, medyumlar ayağa kalktı..

Şili Medyumlar Birliği, "Ağlayan Çocuk" tablosunun, son 30 yılda dünyada lanet saçtığını ve Şili'de de en az 80 kişiye uğursuzluk getirdiğini söyleyerek tablonun yasaklanmasını istedi. Medyumlar Birliği Başkanı, tablonun insanlara "yaralanma", "boşanma", "sevgililerinden ayrılma" gibi kötü şans getirdiğini söyledi. Ülkenin en çok satan gazetesi "Lun", haberi manşetten vererek bu isteğe destek verdi. Şili, şimdi "Ağlayan Çocuk" tablosunun kendilerine lânet ve kötü şans getirdiğini söyleyen insanların hikâyelerini konuşuyor.



Gerçekten Lânetli mi?

"Ağlayan Çocuk" tablosuyla ilgili "lânet" efsâneleri, yıllardır Avrupa'da dolaşıyor. Özellikle İngiltere'de, 80'li yıllarda etrafta bir efsâne gibi dolaşan söylentilere göre, bu tablonun olduğu evlerde yangın her şeyi kül etse de bir tek tablo sağlam çıkıyor. İngiltere'de hiçbir itfaiyeci, bu nedenle tabloyu evine sokmuyor. 1985'te "The Sun" Gazetesi, bir kampanya düzenlemiş ve bir meydanda okuyucularını toplayarak bu tabloyu yakmıştı. İnanışa göre bu tablo bir eve asılınca, o ev mutlaka bir kez yangın tehlikesi geçiriyor. İtalyan Bruno Amadio tarafından çizilen bu tablo 80'li yıllarda bir efsane olmuştu.


"Ağlayan Çocuk" Portresinin Hikâyesi

İtalyan Bruno Amadio tarafından çizilen bu tablo, 80'li yıllarda bir efsâne olmuştu. Bragolin'in yaşamı hakkında çok bilgi yoktur. Pek çok ağlayarak karanlık geleceğini süzen erkek çocuk portresi, ona mâl edilmiştir. Söylentilere göre Venediklidir. Şehir efsânelerine göre, 1985'de yanan bir evden tek kurtulan şey, bu çocuk portresi olur ve lânetlidir. Bulunduğu eve yıkım getirir. İçinde bulunduğu ev yansa bile, resme bir şey olmaz. İngiliz itfaiyeciler, pek çok yangında, bu tablonun röprodüksiyonlarının zarar görmeden kurtulduğunu öne sürmektedirler. Hakkında pek yeterli bilgi bulunmayan bu tablo, "Cry Boy", "The Crying Boy" ya da "Die Weinenden Jungen" olarak bilinir. İngiliz magazin basını da, 1980'lerde aylarca bu konuyu işlemiştİ.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst