Ağla Türkiyem ağla!

Deniz kızı

Bayan Üye
682357103394.jpg

Sanki bizim coğrafyada ağlanacak şey azmış gibi, neredeyse tüm yerli dizilerde koyu dramlar işleniyor. Ekrana şöyle bir bakın: Çocuklar Duymasın'dan başka mutlu aile görebiliyor musunuz? Öyle Bir Geçer Zaman ki'den Hayat Devam Ediyor'a, İffet'ten Adını Feriha Koydum'a, Al Yazmalım'dan Bir Çocuk Sevdim'e, Fatmagül'ün Suçu Ne?'den Lale Devri'ne kadar yüzü gülen bir aile ferdine rastlıyor musunuz?
Osmanlı'nın en görkemli dönemini anlatan Muhteşem Yüzyıl'da bile sürekli cinayet, entrika, gözyaşı...
Bunların yanında komedi dizileri ve programları birer birer ekrandan elini ayağını çekiyor.
Aşağı Yukarı Yemişlilier, Papatyam, Arka Sıradakiler... Sonunda, benim bu sütunlarda öve öve bitiremediğim 5'er Beşer ve Bizim Yenge de gitti...
Ekrana veda edeceği söylenen son dizi ise atv'de yayınlanan İstanbul'un Altınları... Ekran hepten ağlama duvarına döndü. Reytinglere bakılırsa -ki onların da güvenilirliği artık iyice tartışılır oldu- Türk halkı gülmeyi değil, ağlamayı seviyor. Millet sanki kendi derdi yokmuş gibi dizi karakterlerinin tasasını da kendine dert ediniyor.
Korkum; bu ekranın karşısında yetişip büyüyen çocukların ileride ağlak, umutsuz, kırılgan, sürekli entrika peşinde koşan, her ilişkiye ihanet şüphesiyle bakan, şiddeti hayatın vazgeçilmez bir parçası olarak gören bir toplum oluşturması...

---> Ağla Türkiyem ağla!

tamam ama komedi filimlerinde isyokki,
iyi bir is yapsinlar, ekrandan kalkmasin
5'er 5'er cok kotu hic sevmedim, bkm mutfak (cok guzel hareket bunlar) gibi... ama bana izlemesi hic zevk vermedi.. bkm yi seviyorum mesela.

yukarda sayilan komedi dizilerinin hepsi birbirinden sacma. izlenilecek bir tarafi yokki. yapsinlar guzel bir komedi dizisi bak nasil izleniyor.
dram ise turkiyenin gercektende gercegi...

terar diyorum, yapsinlar guzel bir komedi bak ozaman nasil izleniliniyor.
mesela avrupa yakasi, nekadar uzun surdu... ilgiylede izleniliniyordu.

---> Ağla Türkiyem ağla!

Yukarıda adı geçen hiçbir diziyi izlemedim ama tahmin edebiliyorum+çevremden duyuyorum .. Yukarıda ki diziler arasına tek izlediğim Kuzey-Güney'i de ekleyebiliriz . Benim de dikkatimi çekiyor , komedi tarzı filmler hemen hemen yok piyasada. Avrupa Yakası vardı bir zamanlar , bayağı eğlenirdim izlerken o da bitince daha o tarz bir dizi görmedim .

NOT:Avrupa Yakası'nın senaristi Gülse BİRSEL'in "Yalan Dünya" adlı dizisi başlayacak 13 Ocak Cuma günü. Avrupa yakasını tutarmı bilmiyorum bekleyip görecez :Ü

---> Ağla Türkiyem ağla!

Yahşi Cazibe hala yayında. Çok güzel hareketler bunlar kaç sezon devam etti. Buna benzer çok örnek gösterebilirim. İnsanlar bunları da izleyip gülüyorlar.
O acıklı dediğiniz dizilerin çoğu gerçek hayatta karşılaştığımız durumlar. Özellikle Hayat Devam Ediyor dizisinin konusu. Fatmagül'ün durumunda olan bilmem kaç tane kız vardır ülkemizde. Olan şeyler bunlar ki insanlar konu ediniyorlar.
Ayrıca insanların o kadar çok sorunu ve bu sorunları düşünemeyecek kadar az zamanları var ki boş kaldıkları zamanlar da dizi izlerken ağlayarak kendilerini rahatlatıyorlar. Bu yüzden o diziler bu kadar çok izleniyor.
Ve ben ağlamanın her zaman gülmekten daha samimi olduğuna inanmışımdır. Benim görüşüm tabi ki :)

---> Ağla Türkiyem ağla!

oyle bir gecer zamanki evet,
cok karmasik iliskiler isleniyor :D

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri