ToLeRaNS
Kayıtlı Üye
Aforizmalar....
"Kesin olan bir şey var. Bir şeyin doğruluğundan şüphe etmek.
Şüphe etmek düşünmektir.
Düşünmekse var olmaktır.
Öyleyse var olduğum şüphesizdir.
Düşünüyorum, o halde varım.
İlk bilgim bu sağlam bilgidir.
Şimdi bütün öteki bilgileri bu bilgiden çıkarabilirim.”
Rene Descartes
'Sevdiğimiz zaman, aşk o kadar büyüktür ki bir bütün olarak içimize sığmaz; sevdiğimiz insana doğru yayılır,
onda kendisini durduran, başlangıç noktasına geri dönmeye zorlayan bir yüzey bulur;
işte karşımızdakinin hisleri dediğimiz şey,
kendi sevgimizin çarpıp geri dönüşüdür.
Bizi gidişten daha fazla etkilemesinin sebebiyse,
kendimizden çıktığını fark etmeyişimizdir.''
Marcel Proust
Gülümseyin. Öyle samimi ve sıcak olun. ki her sıktığınız ele ruhunuzu da katın.
Elbert Hubbard
"Bizi güçlü yapan yediklerimiz değil, hazmettiklerimizdir.
Bizi zengin yapan kazandıklarımız değil, muhafaza ettiklerimizdir.
Bizi bilgili yapan okuduklarımız değil, kafamıza yerleştirdiklerimizdir."
Francis Bacon
"Sevmek bir eylemdir edilgen bir duygu değil. Bir şeyin "içinde olmaktır"
bir şeye "kapılmak" değil. En genel biçimiyle sevmenin etkin yapısı,
sevmenin almak değil öncelikle vermek olduğu biçiminde tanımlanabilir.
Erich Fromm
Sanat kainatın içindedir. Sanatkar bunu oradan çıkarabilendir.
ALBRECHT DÜRER
Kalp, denize benzer, fırtınaları, sakin zamanları ve taşkınlıkları vardır, bazen de derinliklerinde inciler gizlidir.
HEiNRiCH HEiNE
Bana bir toplumun neye güldüğünü söyle sana ne için adam vurabileceklerini söyleyeyim..
“Mutsuzum, çünkü zevksiz, amaçsız, hareketsiz, ihtirassız bir hayatın sonuna geldim…” Marcel Proust
Yalnız seni sevenleri sevmek sevgi değil, değiş tokuştur...Cenap Şahabettin
kendi_düşünceleriniz!'' için ''kendi_özgürlüÜnüzü! arayın ..
''düşünceleriniz'' yenilse_bile içtenliğiniz ... kazanacak''dır
nietzch
olaylar insanın gözünü açabilir.Gene de en uygunu, insanın olaylara gözünü açmasıdır. Nermi uygur...
Bedenimiz yaşam makinasıdır, bunun için yapılmıştır. Bu onun doğasıdır. Bırakın içinde yaşam sürsün...Leo Tolstoy
İki şeyin sonsuz olduğunu biliyorum; evren ve aptallık. Aslında ilki konusunda çok da emin değilim."...Albert Einstein
bana yalan söylemiş olman değil, artık sana inanmamam sarsıyor beni... - nietzsche-
Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla."Alain Prost
Deliliğin olmaması yalnızca insan varlığının anlaşılmamasına neden olmaz. 'Özgürlüğünün sınırı olarak' insan, bizzatihi kendi içerisinde deliliği barındırmıyorsa, onun varlığından söz etmek mümkün olmayacaktır. Jacques LACAN
Sadece erdemli olan bireyler daha iyi, daha güzel ve daha adil bir toplum oluşturabilirler. Jorge Angel LİVRAGA
İki kişinin aynı anda kavrayabileceği bir şey kesinlikle yoktur.. Bertrand Russell
Etkili olduğunda bizi tüketip yok edecek olan ilkenin aynısı, etkisiz olduğunda bizi taşır. Schelling
Amacımızı belirlemek , istasyon gişesindeki görevliye bilet almadan önce nereye gideceğimizi söylemek gibidir . Eğer gideceğiniz yere karar vermediyseniz , bilet alamazsınız...Katsuyoshi Ishihara
Deha ile kötülük bir araya gelemez.Aleksandr Sergeyeviç Puşkin
isterseniz yanlış düşünün, ama her durumda kendi aklınızla düşünün. (doris lessing)
kral da dilenci de aynı iştahla acıkırlar. (montaigne)
iki şey dünyaya hükmeder; biri kılıç, diğeri düşünce. kılıç, eninde sonunda düşünceye yenilir.( napolyon)
Kadının kötüsü kadar kötü, iyisi kadar iyi bir yaratık yoktur”...Euripides
Erkegin kötüsü kadar kötü, iyisi kadar iyi bir yaratık yoktur”...Euripides
"Kesin olan bir şey var. Bir şeyin doğruluğundan şüphe etmek.
Şüphe etmek düşünmektir.
Düşünmekse var olmaktır.
Öyleyse var olduğum şüphesizdir.
Düşünüyorum, o halde varım.
İlk bilgim bu sağlam bilgidir.
Şimdi bütün öteki bilgileri bu bilgiden çıkarabilirim.”
Rene Descartes
'Sevdiğimiz zaman, aşk o kadar büyüktür ki bir bütün olarak içimize sığmaz; sevdiğimiz insana doğru yayılır,
onda kendisini durduran, başlangıç noktasına geri dönmeye zorlayan bir yüzey bulur;
işte karşımızdakinin hisleri dediğimiz şey,
kendi sevgimizin çarpıp geri dönüşüdür.
Bizi gidişten daha fazla etkilemesinin sebebiyse,
kendimizden çıktığını fark etmeyişimizdir.''
Marcel Proust
Gülümseyin. Öyle samimi ve sıcak olun. ki her sıktığınız ele ruhunuzu da katın.
Elbert Hubbard
"Bizi güçlü yapan yediklerimiz değil, hazmettiklerimizdir.
Bizi zengin yapan kazandıklarımız değil, muhafaza ettiklerimizdir.
Bizi bilgili yapan okuduklarımız değil, kafamıza yerleştirdiklerimizdir."
Francis Bacon
"Sevmek bir eylemdir edilgen bir duygu değil. Bir şeyin "içinde olmaktır"
bir şeye "kapılmak" değil. En genel biçimiyle sevmenin etkin yapısı,
sevmenin almak değil öncelikle vermek olduğu biçiminde tanımlanabilir.
Erich Fromm
Sanat kainatın içindedir. Sanatkar bunu oradan çıkarabilendir.
ALBRECHT DÜRER
Kalp, denize benzer, fırtınaları, sakin zamanları ve taşkınlıkları vardır, bazen de derinliklerinde inciler gizlidir.
HEiNRiCH HEiNE
Bana bir toplumun neye güldüğünü söyle sana ne için adam vurabileceklerini söyleyeyim..
“Mutsuzum, çünkü zevksiz, amaçsız, hareketsiz, ihtirassız bir hayatın sonuna geldim…” Marcel Proust
Yalnız seni sevenleri sevmek sevgi değil, değiş tokuştur...Cenap Şahabettin
kendi_düşünceleriniz!'' için ''kendi_özgürlüÜnüzü! arayın ..
''düşünceleriniz'' yenilse_bile içtenliğiniz ... kazanacak''dır
nietzch
olaylar insanın gözünü açabilir.Gene de en uygunu, insanın olaylara gözünü açmasıdır. Nermi uygur...
Bedenimiz yaşam makinasıdır, bunun için yapılmıştır. Bu onun doğasıdır. Bırakın içinde yaşam sürsün...Leo Tolstoy
İki şeyin sonsuz olduğunu biliyorum; evren ve aptallık. Aslında ilki konusunda çok da emin değilim."...Albert Einstein
bana yalan söylemiş olman değil, artık sana inanmamam sarsıyor beni... - nietzsche-
Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla."Alain Prost
Deliliğin olmaması yalnızca insan varlığının anlaşılmamasına neden olmaz. 'Özgürlüğünün sınırı olarak' insan, bizzatihi kendi içerisinde deliliği barındırmıyorsa, onun varlığından söz etmek mümkün olmayacaktır. Jacques LACAN
Sadece erdemli olan bireyler daha iyi, daha güzel ve daha adil bir toplum oluşturabilirler. Jorge Angel LİVRAGA
İki kişinin aynı anda kavrayabileceği bir şey kesinlikle yoktur.. Bertrand Russell
Etkili olduğunda bizi tüketip yok edecek olan ilkenin aynısı, etkisiz olduğunda bizi taşır. Schelling
Amacımızı belirlemek , istasyon gişesindeki görevliye bilet almadan önce nereye gideceğimizi söylemek gibidir . Eğer gideceğiniz yere karar vermediyseniz , bilet alamazsınız...Katsuyoshi Ishihara
Deha ile kötülük bir araya gelemez.Aleksandr Sergeyeviç Puşkin
isterseniz yanlış düşünün, ama her durumda kendi aklınızla düşünün. (doris lessing)
kral da dilenci de aynı iştahla acıkırlar. (montaigne)
iki şey dünyaya hükmeder; biri kılıç, diğeri düşünce. kılıç, eninde sonunda düşünceye yenilir.( napolyon)
Kadının kötüsü kadar kötü, iyisi kadar iyi bir yaratık yoktur”...Euripides
Erkegin kötüsü kadar kötü, iyisi kadar iyi bir yaratık yoktur”...Euripides