Adliye binalarındaki sistem

djekselans

Kayıtlı Üye
Geçen gün adliyeye gittim .
Borcundan dolayı bir vatandaştan senet almıştım . . Vatandaş senedi ödemedi ödemiyorda. . Adliye ye gideyim icradan işimi halledeyim dedim . o oraya gönderiyo bu buraya gönderiyo derken 3 gün sürdü böyle .

Bildiğiniz gibi adliye de avukat olmadan bi şey yapmak imkansız gibi bişey .

Adli sicil kaydından başka bişey yapılmaz adliyede onu anladım . Ordaki memurlar uğraşmak istemiyor . avukat olmadan birçok işlemi yapma görevi ordaki memurlara düşüyor sanırm . onlarda beni gönderiyo şuraya gidin buraya gidin diye . muhattap olmuyorlar vatandaşla avukat görmek istiyorlar . kendimi eski Türk filminde ki kemal sunal gibi hissettim :)

Avukat terimleri zaten içinden çıkılmıyor . . Yahu böyle saçma birşey olur mU

Mahkeme bi yazı gönderiyor onu anlaman imkansız mecbur avukata götüreceksin . avukatlarda bulunmaz hint kumaşı . danışmanlığa bile 200 lira alan var ! !
tanıdık avukatı olmayan yandı . Velakin Elimde tam takır senet varken burdaki sistem yüzünden avukat olmadan icra takibi dosyası bile açamıyorum .

---> Adliye binalarındaki sistem

Merhaba.

Ülkemizde vekalet verdiğiniz kişi,
Aslından daha değerlidir.

Bu her konuda böyle.
Bilginiz olsa bile dava doşyanızı siz alamazsınız.
Ben bir evrağımı almak için gittim,
Gayet güzel. Devletin durumu,işleyişi hoşuma gitti doğrusu.

Amma;
Evrağımı bulamadım.
Görevli memura sorayım dedim.
Avukat değilmisiniz dedi,
evet deyince vatandaşların buraya girmesi yasak dedi.
ve zorla dışarı çıkarıldım.( olanlar benim güzel hayallerime oldu)

Vekilime serbest,
Bana yasak.
Bu her konuda böyle değil mi zaten?.

Yine de,çok seviyorum
Benim güzel ülkemi.

Saygılar.

Merhaba.

Ülkemizde vekalet verdiğiniz kişi,
Aslından daha değerlidir.

Bu her konuda böyle.
Bilginiz olsa bile dava doşyanızı siz alamazsınız.
Ben bir evrağımı almak için gittim,
Gayet güzel. Devletin durumu,işleyişi hoşuma gitti doğrusu.

Amma;
Evrağımı bulamadım.
Görevli memura sorayım dedim.
Avukat değilmisiniz dedi,
evet deyince vatandaşların buraya girmesi yasak dedi.
ve zorla dışarı çıkarıldım.( olanlar benim güzel hayallerime oldu)

Vekilime serbest,
Bana yasak.
Bu her konuda böyle değil mi zaten?.

Yine de,çok seviyorum
Benim güzel ülkemi.

Saygılar.

hayır vekaleti avukat olmayan birisine de verebilirsiniz . Dosyayı vekilinize değil avukatınıza verebilirler . benim gitme amacım elimde var olan seneti icra yoluna başvurarak halletmekti . avukat olmadığı için ilgilenmediler yarın birgün gelin gibi salladılar . olmaz diye bişey söylenmedi ama muhattap alınmadım fazla . .

Yani bu sistemdeki eksiklikten bi tanesi şu bence .
Adliyede çalışanların tüm sistemi avukatlarla iletişim şeklinde kurulmuş geliştirimiş.

Normal bir vatandaş elinde belgesi kanıtı olsa bile birşey yapamıyor . İnsanlar Bazen katil olmakta haklı :)

hayır vekaleti avukat olmayan birisine de verebilirsiniz . Dosyayı vekilinize değil avukatınıza verebilirler . benim gitme amacım elimde var olan seneti icra yoluna başvurarak halletmekti . avukat olmadığı için ilgilenmediler yarın birgün gelin gibi salladılar . olmaz diye bişey söylenmedi ama muhattap alınmadım fazla . .

Yani bu sistemdeki eksiklikten bi tanesi şu bence .
Adliyede çalışanların tüm sistemi avukatlarla iletişim şeklinde kurulmuş geliştirimiş.

Normal bir vatandaş elinde belgesi kanıtı olsa bile birşey yapamıyor . İnsanlar Bazen katil olmakta haklı :)

Merhaba.

Bana;
yani,bizzat asılın kendisine vermiyorlar.
Böyle bir şey olabilir mi?.

avukatıma serbest,bana yasak.

Maşşşşaaaaaalllllllllaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh,
Demek gerekiyor. ):

Merhaba.

Bana;
yani,bizzat asılın kendisine vermiyorlar.
Böyle bir şey olabilir mi?.

avukatıma serbest,bana yasak.

Maşşşşaaaaaalllllllllaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh,
Demek gerekiyor. ):

ilk verdiğiniz cevapla ikinci verdiğiniz cevap çelişiyor gibime geldi :) size o dosyanın fotokobisini verip asılları orda kalabilir sanırım böyle olması gerekiyor .

ilk verdiğiniz cevapla ikinci verdiğiniz cevap çelişiyor gibime geldi :) size o dosyanın fotokobisini verip asılları orda kalabilir sanırım böyle olması gerekiyor .

Merhaba.

Bir yanlış anaşılma var galiba.
Asıl dediğimiz kendi şahsımız.
Vekil dediğimiz ise avukat.

Saygılar.

Merhaba.

Bir yanlış anaşılma var galiba.
Asıl dediğimiz kendi şahsımız.
Vekil dediğimiz ise avukat.

Saygılar.

vekil dediğiniz kişi illa avukat olmak zorunda değildir . vekil = vekalet verilen kişi

avukata verebilirsniz de vermesenizde olur .

Bu işlerle uğraşabilecek bir akrabamıza ya da arkadaşınıza noterden vekalet vererek adli işlemlerinizi yürütebilir . Vekil derken avukat olarak düşünmeyin sadece

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri