"Aday olamazdı"

'-DamLa

Bayan Üye
Bu sözler, Federasyon Başkanlığı'na adaylığını açıklayan ilk isim İbrahim Hacıosmanoğlu'na ait... Erzik isminin Türk futbolu için çok yanlış bir tercih olacağını ileri süren Hacıosmanoğlu noktayı koydu:

Erzik’e gitmek ve futbolumuzu kurtar demek, futbol ailesinin ayıbıdır. Erzik’in aday olmaması futbolumuzun hayrınadır. Benim amacım koltuğa oturmak değil, o koltuğa ikiyüzlü insanların oturmamasını sağlamaktır.

Mehmet Ali Aydınlar’ın istifasının ardından seçim sürecinde adaylığını açıklayan ilk isim durumundaki Trabzonspor eski başkan yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, FANATİK’e konuştu... Şenes Erzik ismi üzerinde varılan mütabakatı, ardından Erzik’in aday olmayacağına dair gelişmeleri gündeminin ilk sırasına alan Hacıosmanoğlu, geçmişe de uzanıp çarpıcı hatırlatmalar yaptı. İşte Hacıosmanoğlu’nun sert eleştirileri:

Bolu-Adana Demir maçı...

“Şenes Erzik, gündemdeki konu şikeye yabancı değil. Başkanlığı dönemindeki Bolu-Adana Demir maçında tahkim ‘3’te 2’ çoğunlukla ‘şike var’ derken o, bunu söyleyen kurulu ortadan kaldırdı, Malatya’yı düşürüp Bolu’yu kümede tuttu. Üstelik bu olaylardan sonra yargı süreci tamamlandığında başkanların para alışverişini mahkemede itiraf ettiğini de unutmamak lazım. O günün genç ve aktif, bugünün yaşlı, masum ve tarafsız görünümlü Şenes Erzik’i acaba bu konudaki tecrübesinden dolayı mı özel olarak tercih ediliyor!”

‘Erzik UEFA’da ne iş yapar!’

“UEFA’nın futbolumuza kumpas kurduğu söylemleri kamuoyunda kabul görürken, aynı UEFA’nın asbaşkanı Şenes Erzik’in ne hikmetse bu işin içinde olmadığı ileri sürülüyor. Bu ülkede futbolu yönetecek, temiz, kararlı, dik duruşlu ve tarafsız insanların da bulunduğunu futbol ailesi bilmelidir. ‘Gelir, 3 ayda çözer giderim’ diyen Erzik’e Türk futbolunu emanet edenlerin ne kadar küçük düşündüğünü bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”

‘Koltuk hevesim yok’

“Haluk Ulusoy için ‘kalsın-gitsin’ ortamlarında Başkanın ofisinde Şenes Erzik ile ben de vardım. Erzik, ‘Yıllardır Türk futbolunun içindeyim. Çok başbakan ve siyasetçiyle çalıştım, hiçbir dönemde siyasetin bu kadar ahlaksızca müdahalesini görmedim. Benim sana karşı bir yanlışım olamaz. UEFA ve FİFA’nın da bu olaya bakış açısı bellidir. Siyasetin spora müdahalesine asla izin vermeyecekler’ demişti. Şimdi ise siyasetin önerisiyle bir işe kalkıştı, sonra da aday olmayacağını duyurdu. Zaten aday olamazdı. Türk futbolu böyle bir ismin aday olmamasından ötürü sevinmelidir. Tekrarlıyorum; koltuk heveslisi değilim, mücadelem ahlaksızları o koltuğa oturtmamaktır.”

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri