inci_himes
Bayan Üye
Malzemeler
500 gr Kıyma,
1 Orta boy Sogan
4 Orta boy Domates
1 Demet Maydanoz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı acı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
8 adet uzun veya carliston biber
Lavaş ekmeği veya pide
Yapılışı
Kiymayi bir kaba koyun, Sogani soyduktan sonra ince ince dilimleyip kiyma,toz aci biber,pulbiber,kimyon ve tuz ile beraber yogrup 10 dakika dinlendirin.
Izgarayi onceden yakarak hazirlayin.
Sisleri yagladiktan sonra, kiymayi 8 veya 10 porsiyona bolup, her birini uzunlamasina sucuk gibi sislere dizerek izgara edin.
Yikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun, izgaranin kenarlarina dizin.
Lavaş ekmeklerini ısıtın. Kebaplari Maydanoz ile lavaş içinde servis yapin.
500 gr Kıyma,
1 Orta boy Sogan
4 Orta boy Domates
1 Demet Maydanoz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı acı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
8 adet uzun veya carliston biber
Lavaş ekmeği veya pide
Yapılışı
Kiymayi bir kaba koyun, Sogani soyduktan sonra ince ince dilimleyip kiyma,toz aci biber,pulbiber,kimyon ve tuz ile beraber yogrup 10 dakika dinlendirin.
Izgarayi onceden yakarak hazirlayin.
Sisleri yagladiktan sonra, kiymayi 8 veya 10 porsiyona bolup, her birini uzunlamasina sucuk gibi sislere dizerek izgara edin.
Yikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun, izgaranin kenarlarina dizin.
Lavaş ekmeklerini ısıtın. Kebaplari Maydanoz ile lavaş içinde servis yapin.