` βэγzα '
Banned
Acılı keşili çorba
Sebzeler :
Lahana-Julyen doğranmış 40 gr.
Marul-Julyen doğranmış 40 gr.(2-3 yaprak)
Havuç-Julyen doğranmış 40 gr.(1/2 adet)
Dana eti-Julyen doğranmış 80 gr.(haşlanmış ince doğranmış)
Baharatlar ve Soslar:
Sıvı yağ 10 gr.-1 yemek kaşığı
Tuz 6 gr.1,5 çay kaşığı
Tavuk bulyon 4gr-1 çay kaşığı
Pul biber 2 yemek kaşığı-20gr.
Zencefil 1 çay kaşığı-1gr
Soya sos 70 gr-7 yemek kaşığı
Kra biber 0,5gr-1/2 çay kaşığı
Su 1 litre
Limon suyu 10 gr-1 adet limon
Çırpılmış yumurta 1 adet
*Sulandırılmış nişasta-4 yemek kaşığı su (36gr)
3 yemek kaşığı nişasta (30gr) (iki malzemenin birbirine karıştırlıp sos haline gelmesinden oluşur.)
Hazırlanışı:
Wok tava veya derin bir kabın içerisine su konur, su kaynadıktan sonra sebzeler ilave edilir daha sonra baharatlar ve soslar aynı şekilde hepsi üzerine ilave edilir ve yaklaşık 3-4 dk. Kaynatılır-karıştırılır(kaynarken üstünde biriken tortu kaşık yardımıyla alınır-atılır).Kaynayan karışıma kıvam alması için azar azar sulandırılmış nişasta yedirilir(sulandırılmış nişasta çorbanın kıvamını almasını sağlar.)Son olarak ise saat yönünde üzerine gezdirilerek çırpılmış yumurta ilave edilir.5-10 sn. sonra çorbamız servise hazırdır.
Kalori : 410 cal.
Sebzeler :
Lahana-Julyen doğranmış 40 gr.
Marul-Julyen doğranmış 40 gr.(2-3 yaprak)
Havuç-Julyen doğranmış 40 gr.(1/2 adet)
Dana eti-Julyen doğranmış 80 gr.(haşlanmış ince doğranmış)
Baharatlar ve Soslar:
Sıvı yağ 10 gr.-1 yemek kaşığı
Tuz 6 gr.1,5 çay kaşığı
Tavuk bulyon 4gr-1 çay kaşığı
Pul biber 2 yemek kaşığı-20gr.
Zencefil 1 çay kaşığı-1gr
Soya sos 70 gr-7 yemek kaşığı
Kra biber 0,5gr-1/2 çay kaşığı
Su 1 litre
Limon suyu 10 gr-1 adet limon
Çırpılmış yumurta 1 adet
*Sulandırılmış nişasta-4 yemek kaşığı su (36gr)
3 yemek kaşığı nişasta (30gr) (iki malzemenin birbirine karıştırlıp sos haline gelmesinden oluşur.)
Hazırlanışı:
Wok tava veya derin bir kabın içerisine su konur, su kaynadıktan sonra sebzeler ilave edilir daha sonra baharatlar ve soslar aynı şekilde hepsi üzerine ilave edilir ve yaklaşık 3-4 dk. Kaynatılır-karıştırılır(kaynarken üstünde biriken tortu kaşık yardımıyla alınır-atılır).Kaynayan karışıma kıvam alması için azar azar sulandırılmış nişasta yedirilir(sulandırılmış nişasta çorbanın kıvamını almasını sağlar.)Son olarak ise saat yönünde üzerine gezdirilerek çırpılmış yumurta ilave edilir.5-10 sn. sonra çorbamız servise hazırdır.
Kalori : 410 cal.