Salvo
Kayıtlı Üye
MALZEME:
Marul: 1 adet
Ton balığı konservesi: 1 kutu
Çiftlik mantarı :250 gr.
Karides: 200 gr.
Domates: 500 gr.
Mayonez: 1 kavanoz
Katı yumurta: 3 adet
Pul biber: 1 çorba kaşığı
Zeytinyağı: 2 çorba kaşığı
Karabiber
Sirke: 1 çorba kaşığı
Tuz
YAPILIŞI:
Karidesler kuru soğan kabukları konmuş tuzlu suda haşlanır. Çiftlik mantarları kökleri kesilerek tuzlu suda haşlanır. Mantarlar ince ince doğranır, derin bir kapta bir adet limon suyuyla karıştırılır. Marul yaprakları yıkandıktan sonra ince ince doğranır. Ton balığı konservesi ufak ufak doğranır. Hazır mayonezle pulbiber karıştırılır. Yumurtalar hariç bütün malzeme büyük bir kapta karıştırılır, zeytinyağı, sirke dökülür, tuz, biber ekilir, karıştırılır. Yumurtayla süslenip servis yapılır.
Marul: 1 adet
Ton balığı konservesi: 1 kutu
Çiftlik mantarı :250 gr.
Karides: 200 gr.
Domates: 500 gr.
Mayonez: 1 kavanoz
Katı yumurta: 3 adet
Pul biber: 1 çorba kaşığı
Zeytinyağı: 2 çorba kaşığı
Karabiber
Sirke: 1 çorba kaşığı
Tuz
YAPILIŞI:
Karidesler kuru soğan kabukları konmuş tuzlu suda haşlanır. Çiftlik mantarları kökleri kesilerek tuzlu suda haşlanır. Mantarlar ince ince doğranır, derin bir kapta bir adet limon suyuyla karıştırılır. Marul yaprakları yıkandıktan sonra ince ince doğranır. Ton balığı konservesi ufak ufak doğranır. Hazır mayonezle pulbiber karıştırılır. Yumurtalar hariç bütün malzeme büyük bir kapta karıştırılır, zeytinyağı, sirke dökülür, tuz, biber ekilir, karıştırılır. Yumurtayla süslenip servis yapılır.