Acil Yardım ve Afet Yönetimi Nasıl Bir Bölüm?

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
Son yıllarda popüler olan acil yardım ve afet bölümü üniversite kariyeriniz için doğru bir tercih olabilir.

Acil Yardım ve Afet Bölümü Nedir?

Acil yardım ve afet bölümü üniversitelerde sel, yangın, deprem vb doğa olayları öncesinde verilecek eğitimler ve bu olayların gerçekleşmesi durumunda maddi ve manevi kayıpların en aza indirgenmesi için çalışacak uzmanlar yetiştiren bir bölümdür. Ülkemizin içinde bulunduğu kuşak nedeniyle bu tür tehlikelere açık olması nedeniyle uzman kişi ihtiyacı sayısı artmakta olduğundan bölüm son yıllarda oldukça fazla popüler olmuştur. Bölüm genel bir eğitimin yanı sıra öğrencilerine belirli konularda uzmanlaşma imkanı da tanımaktadır.

4 yıllık eğitim süresince öğrenciler çeşitli teorik eğitimlerin yanı sıra staj vb uygulamalarla pratik eğitimlerini de gerçekleştirmektedir. Bölümde staj zorunlu bir uygulamadır. Bu stajlardan geçerli not almadan mezun olunamaz. Ayrıca bitirme tezi de mezuniyet için gerekli bir durumdur.

Acil Yardım ve Afet Bölümü Eğitimi

Acil yardım ve afet bölümü 4 yıllık bir eğitim programıdır. İlgili bölümden mezun olan öğrenciler Acil yardım ve afet uzmanı olarak mezun olurlar. Eğitim süresince alınacak belli başlı dersler şu şekildedir;

♥ Acil Yardım Kurtarma ve Afet Bilgisi Çalışmaları
♥ Beden Eğitimi ve Vücut Geliştirme
♥ Kurtarma Araçları Eğitimi
♥ Afet ve Acil Durum Yönetimi
♥ Farmakoloji
♥ Spor Fizyolojisi ve Metabolizma
♥ Drama
♥ Girişimcilik ve Kobiler
♥ Temel Meteoroloji Bilgisi
♥ İşaret Dili
♥ Kültürel Antropoloji
♥ İtfaiyecilik ve Yangına Müdahale Teknikleri
♥ Mühendislik Çizimi
♥ Temel Striktür
♥ Hidrolik
♥ Proje Yönetimi
♥ Sivil Savunma Bilgisi
♥ Sahada Eğitim ve Öğretim Uygulamaları
♥ Lojistik Yönetimi
♥ Yapı Güvenliği ve Proje Bilgisi
♥ Elektrik Tesisat Bilgisi
♥ Elektrik Elektronik Haberleşme
♥ Kriminoloji
♥ Afetlerden Korunma, Önleme Teknikleri ve Harekat Tarzı
♥ İş Sağlığı Ve Güvenliği
♥ Oryantiring

Ayrıca bölüm eğitimi sürerken öğrenciler 4 dönem yaz stajı görmekte ve teorik bilgilerini pratik olarak uygulama imkanı bulmaktadır.

Kimler Bu Bölümü Seçmeli?

Bu bölümü seçecek olan öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar şöyledir; öcelikli olarak fiziki olarak uygun olmanız gerekir. Bunun sebebi ciddi bir fiziki gücün bu bölüm için gerekli olmasıdır. Bunun yanı sıra acil ve olağan dışı durumlarda sağlıklı karar verebilme yeteniğine sahip olmanız okuduğunuz bölümde sizin başarılı olmanızı sağlayacaktır.

Yardımlaşma, titizlik, soğukkanlılık, insanlarla iyi iletişim kurabilme ve takım çalışmasına uygun olma gibi yetenekler de sizin seçeceğiniz bu bölümde başarınızı etkileyecektir.​

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri