Acı ve Ekşi Çorba (Çin Yemeği)

ashli

Bayan Üye
Acı ve Ekşi Çorba (Çin)

Malzeme
- 4-6 kurumuş Çin mantarı
- 115 gr. Tavuk göğsü
- 1 paket tofu
- 50 gr. Bamboo shoots
- 600 ml. Tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 1 yemek kaşığı light soya sos
- Tuz, çekilmiş karabiber
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası

Hazırlanışı
Kuru çin mantarını su ile ıslatın, mantarları yumuşayınca suyunu sıkınız.
Bütün malzemeyi ince şeritler halinde doğrayınız.
Yayvan bir tencere içersinde tavuk suyunu kaynatınız.
Tavuk suyu kaynayınca kesilmiş malzemeleri (Bamboo, tofu, tavuk, çin mantarı) ekleyip, 15 dakika kaynatınız.
En son olarak pirinç sirkesi, light soya sosu ve mısır nişastasını ekleyip, tuz ve karabiber ile baharatlandırın.

NOT : Kaynayan çorbaya mısır nişastasını katarken, devamlı karıştırın ve mısır nişastasını önceden küçük bir kasede su veya sıvı yağ ile sos kıvamına getiriniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst