acı-mak

zaman93

Kayıtlı Üye
Bu fotoğraf 1900′lü yılların başında, Belçika Kralı II. Leopold’un Afrika’da ki sömürgelerinden biri olan Kongo’da, bir din adamı tarafından gizlice çekilmiş.

Fotoğraftaki adam, kendisi gibi köle olan ve yeterince kauçuk toplayamadığı için cezalandırılan 5 yaşındaki kızının kesilen sol eli ve sağ ayağına bakıyor.

---> acı-mak

benim anlamadığım madem öyle bir toplumdasın neden çocuk doğruyorsun.

Belki de sömürge olmadan önce çocuğu vardı ? :)
Kölelik ve sömürge sisteminin tarihte çok acı örnekleri var çalışabilecekleri çalıştırıyorlar . yaşlıları ve cocukları katlediyorlar vs . vs.

---> acı-mak

Belki de sömürge olmadan önce çocuğu vardı ? :)
Kölelik ve sömürge sisteminin tarihte çok acı örnekleri var çalışabilecekleri çalıştırıyorlar . yaşlıları ve cocukları katlediyorlar vs . vs.

tamamda Afrikada sömürgecelik 1900yılarda başlamadı sonuçta.
coğraf keşiflerle oldu. coğrafi keşiflerin tarihide 15. yy ve ya 16.yy yanlış hatırlamıyorsam.
arada çook uzun seneler var.

---> acı-mak

tamamda Afrikada sömürgecelik 1900yılarda başlamadı sonuçta.
coğraf keşiflerle oldu. coğrafi keşiflerin tarihide 15. yy ve ya 16.yy yanlış hatırlamıyorsam.
arada çook uzun seneler var.

Kral leopold 18yy sonu 19yy basında tahta geçtiği zaman yani iktidar olduğunda kongo sömürgeleştirilmiş kauçuk ekmeye zorlanmışlar falan falan.

---> acı-mak

tam yıll olarakta 1870 yılı.
çocuk anne karnına 1894 yıllında düştü dersek yine köle olarak bir çocuk doğurlmaz.

tam olarak yıl gün bilemem fakat o yıllarda . eğitimsizlik , cahillik vs. olduğu kesin birşey. Bundan sebep olabilir mi peki? neden doğurulmasın. :)

---> acı-mak

tamamda vicdan sevgi gibide insancıl duygular var.
ailler görmüyor mu başka çocuklara olanları :D

valla ben o tarihlerde vicdan ve sevgi kavramlarının pek olabileceğine inanmıyorum selsefil halde kendileri acınacak halde olan insan başkasını görüpte , ulen şuraya bak komşunun cocugu doğradılar biz yapıyoz ama ya buna da bişe yaparlarsa falan diye düşünceklerini hiç zannetmiyorum :D cehalet ve eğitimsizlik işte ufuk açacak birşey yokki o zamanlarda :)

---> acı-mak

Ozaman soylari tukenirdi...
Simdi filistimde okadar cocuk kadin katlediyorlar ama yinede dunyaya 100 lerce filistinli dunyaya geliyor.
Belkide soylarinin tukenmmesi icindir.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri