Malzemeler
3 bardak pirinç
1 adet tavuk
1 bardak nohut
4 adet havuç
2 adet soğan
4 bardak tavuk suyu
3 kaşık tereyağı
tuz, karabiber, yenibahar
Yapılışı
Tavuk ve bir gece evvel ıslatılan nohut ayrı ayrı haşlanır. Tavuğun etleri küçük küçük parçalara ayrılır ve bir kaşık yağda soğanla pembeleşinceye kadar pişirilir. Bir tencereye sırayla et, üstüne nohut, üstüne haşlanmış rende havuç, onun üstüne kaynar suda bir saat bekletilmiş pilav konur. tencerenin kenarından sıcak tavuk suyu dökülür, en üste de iki kaşık tereyağı konur. tencerenin kapağı kapatılır. Pilav pişene kadar (bir saat) ateşte bırakılır. Tencerenin üzerine tabak kapatılır, ters çevrilip sofraya götürlür.
3 bardak pirinç
1 adet tavuk
1 bardak nohut
4 adet havuç
2 adet soğan
4 bardak tavuk suyu
3 kaşık tereyağı
tuz, karabiber, yenibahar
Yapılışı
Tavuk ve bir gece evvel ıslatılan nohut ayrı ayrı haşlanır. Tavuğun etleri küçük küçük parçalara ayrılır ve bir kaşık yağda soğanla pembeleşinceye kadar pişirilir. Bir tencereye sırayla et, üstüne nohut, üstüne haşlanmış rende havuç, onun üstüne kaynar suda bir saat bekletilmiş pilav konur. tencerenin kenarından sıcak tavuk suyu dökülür, en üste de iki kaşık tereyağı konur. tencerenin kapağı kapatılır. Pilav pişene kadar (bir saat) ateşte bırakılır. Tencerenin üzerine tabak kapatılır, ters çevrilip sofraya götürlür.