Acele Pancar Turşusu

ashli

Bayan Üye
ACELE PANCAR TURŞUSU

Malzemesi:
1 kg. pancar,
1/2 litre sirke,
5 diş sarmısak,
tuz

Hazırlanışı:
Pancarların yapraklarını kesin. Saplarının dip taraflarından dört parmak kadar yerini iki parçaya bölüp, pancarla beraber bol suda yıkayın. Sonra sıcak suya atarak 25 dakika kaynatın. Bazı pancarlar geç pişer, onun için pancarın pişip pişmediğini kontrol edin. Pancarlar pişince sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Halka halka doğrayın. Beraber pişirilen sapları ile doğulmuş sarımsakla karıştırılmış sirkeyi koyun. Biraz tuz ilâve edin. Buna pancarları içinde haşladığınız sudan birazını ilâve ederek büyük bir kaseye veya kavanoza koyun. Turşu bir gün sonra yenecek duruma gelecektir. Servis yaparken, turşunun üzerine biraz zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.
 
takipçi satın al tiktok takipçi satın al instagram beğeni satın al takipçi satın al takipçi satın al Buy Instagram Followers bugün haber vozol
Geri
Üst