Abidin Cevher Özden

Tarquin

Kayıtlı Üye
1933 yılında Baştımar köyünde doğan Abidin Cevher Özden, daha çok ‘Banker Kastelli’ olarak tanınır. Abidin Cevher Özden baba tarafından Cevahiroğulları, anne tarafından Hacı Yakıpoğullarındandır. Hafız Baştımar annesinin amcası, Zeki, Dündar ve Yıldız Baştımar annesinin amca çocuklarıdır. Zeki Baştımar Türkiye Komünist Partisi Eski genel sekreteridir.

Babasının babası Hacı Tahirzade Tevfik Kaptan yirmi beş mavnadan oluşan bir deniz filosuna sahiptir. Karadeniz sahilleri ve Rusya’daki ticari faaliyetleriyle meşhurdur. Varlıklı bir aileden gelmektedir. Baştımar dağlarından çıkarak Karadeniz’e dökülen Baştımar Derisinin sahil kısmına adını veren Kastel mevkiindendir. Bu yüzden iş hayatında da unvan olarak Kastelli adını kullanmıştır. 1980 sonrasında bankerlik kavramını gündeme getiren isimlerdendir. ‘Banker Kastelli’ markasıyla tefeciliğin kurumsallaşmasını sağlamıştır. Bu dönemde danışmanı mason yazar Yılmaz Karakoyunlu’dur. (Karakoyunlu, Hatırla Sevgili adlı dizi filmin de senaryo yazarıdır.) Özden, 2 Haziran 2008 tarihinde intihar ederek ölmüştür.


Banker Kastelli intihar etti


Banker Kastelli olarak bilinen Abidin Cevher Özden, Kadıköy'de intihar etti.

Kuşdili Caddesi üzerinde bulunan Efes Çarşısı'nın ikinci katındaki bürosunda ağzına silah dayayan Abidin Cevher Özden, silahı ateşledi. Özden, olay yerinde hayatını kaybetti. Polis ekiplerinin büroda ve ceset üzerindeki incelemesi sürüyor.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst