Abant İzzet Baysal Ünİversİtesİ

-oZKan-

Ceo
Admin
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
(Bolu)


Kuruluş Tarihi: 3 Temmuz 1992 Üniversite Türü: Devlet
Öğrenim Dili : Türkçe ve İngilizce Ares : İzzet Baysal Kampüsü 14280 BOLU-TÜRKİYE
Telefon : + 90 374 2534511 FAKS : + 90 374 2534506
Merkez Kampüs : İzzet Baysal Kampüsü
Diğer Kampüsler : Bolu Şehir, Düzce, Gerede, Akçakoca, Mudurnu, Mengen
Üniversite Birimlerinin Dağılımı : 8 fakülte, 5 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 3 araştırma merkezi
Toplam Öğrenci Sayısı : 17605
Toplam Akademik Personel : 845
Toplam İdari Personel : 788
abant-rektoru.jpg
Geçtiğimiz yıl 10. kuruluş yıldönümünü kutlayan Üniversite, Türkiye’nin iki metropolü olan Ankara ve İstanbul şehirlerinin arasında doğal güzelliklerle çevrili Bolu ve Düzce illerinde kurulmuştur. Bilim üretmek, eğitim yapmak ve bulunduğu yöreyi aydınlatmak hedefiyle yola çıkan Abant İzzet Baysal Üniversitesi, bu üç temel görevini yerine getirirken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma” direktifini gerçekleştirmeyi ana hedefi olarak görür. Bir devlet üniversitesi olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük hayırseverlerinden biri olan İzzet Baysal’ın 70 trilyon liralık (yaklaşık 42 milyon dolar) tesis ve donanım yatırımı ile kısa sürede mükemmel bir fiziki yapı ve üstün bir teknolojik donanıma ulaşmıştır.
Alanlarında söz sahibi seçkin bir akademik kadroya sahip olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Yaşar Akbıyık yönetiminde 6 fakülte, 5 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 3 araştırma merkezi ile akademik faaliyetine devam etmektedir.
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA DİĞER BİLGİLER
Kütüphane:İzzet Baysal Kampüsü’nde bulunan kütüphane, 35 binden fazla kitap, 5 veri tabanı, 166 adet süreli yayın ile hizmet vermektedir. Otomasyon sistemine geçen kütüphanede internet yoluyla tarama yapılabilmektedir. Kütüphane geniş kapasiteli bir okuma salonuna sahiptir. Kütüphanede 8 CD-ROM bulunmakta, araştırmacılar ve öğrenciler konuları ile ilgili araştırma ve tarama yapabilmektedir. İzzet Baysal Kampüsü’ndeki merkez kütüphanenin yanı sıra, diğer fakülte ve yüksekokullarda bulunan kütüphaneler de yaklaşık 10 bin kitapla hizmet vermektedir.
aa.jpg

Bilgisayar Laboratuvarları:
Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin öncelikli hedefi, çağın gelişen bilgi teknolojilerinden araştırma ve eğitim amacıyla en üst düzeyde yararlanmaktır. Bu amaçla en son yenilikler takip edilmekte ve öğrencilere sunulmaktadır. Bütün fakülte ve yüksekokullarda 300’ü aşkın kişisel bilgisayar, 7 ayrı laboratuvarda öğrencilerin kullanımına açıktır. Üniversitemizin birimleri 1995 yılından bu yana internet bağlantısına sahiptir.
Beslenme:
Üniversitenin bütün kampüslerinde düzenli öğle yemeği servisi yapılmaktadır. Üniversitemiz yurtlarında kalan öğrencilere akşam yemeği de verilmektedir. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı denetiminde beslenme ve diyet uzmanlarınca düzenlenen yemek listeleri tüm kampuslarda özel sektör tarafından hazırlanmakta ve ekonomik bir ücretle öğrencilere sunulmaktadır.
Barınma:
Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren 800 kız, 800 erkek öğrenci kapasiteli iki öğrenci yurdu hizmet vermektedir. Bolu ve Düzce illerinin dışında
misafirhane.jpg
Akçakoca ve Gerede ilçelerindeki kampuslarda da Yurt-Kur’a bağlı yeterli kapasitede yurtlar bulunmaktadır. Her yurtta sürekli hizmet veren öğrenci kantinleri, okuma salonları, etüt salonları, TV izleme salonları ile resim ve müzik çalışma odaları bulunmaktadır.
Ulaşım:Üniversitenin İzzet Baysal Kampüsü, Bolu şehir merkezine 8 kilometre uzaklıktadır. Ulaşım, özel bir kooperatifin minibüsleri ile sağlanmaktadır. Araçlar, şehir merkezi ile kampüs arasında 15 dakikalık aralıklarla saat 22.30’a kadar çalışmaktadır. Aynı şekilde şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Düzce Kampüsü’nde de ulaşım özel sektör tarafından sağlanmaktadır.
Burslar ve Ödüller:
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Öğrenci Sosyal Hizmetler bütçesinden her yıl ortalama 300 öğrenciye 9 ay süre ile burs imkanı sağlanmaktadır. Burs için başvurular, kayıt sırasında yapılmaktadır. Ayrıca Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne destek veren kuruluşların başında gelen İzzet Baysal Vakfı, üniversitenin 4 yıllık bölümlerine ilk sırada en yüksek puanla giren bölüm birincilerine, bu bölümlerdeki birincilerden sonra gelen en yüksek puanla yerleşmiş olan Bolulu birer öğrenciye ve ayrıca maddi desteğe ihtiyaç duyan Bolulu öğrencilere karşılıksız burs vermektedir. Her yıl sosyal ve kültürel faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere de vakıfça teşvik ödülü verilmektedir.
Üniversitede öğrencilerin ve öğretim elemanlarının sağlık hizmetlerini Sağlık Merkezi karşılamaktadır. Öğrenciler; İzzet Baysal Kampüsü, Bolu Şehir Kampüsü, ve Düzce Kampüsleri’nde üniversiteye kayıt oldukları tarihten başlayarak mezun oldukları güne kadar devam eden sağlık kontrolü teşhis ve tedavi imkanlarına kavuşmaktadır. Sağlıkla ilgili konularda ilk başvuru, teşhis ve ayakta tedavinin yapıldığı merkezde 24 saat sağlık hizmeti verilmektedir. Mesai dışı saatler ve tatil günlerinde yardımcı sağlık personeli hazır bulunmaktadır. Günde ortalama 250-300 hastanın tedavi edildiği merkezde, acil durumlar için ambulans mevcuttur.
ameliyat.jpg
Üniversitede kültürel faaliyetlerin yürütüldüğü İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde 514 kişi kapasiteli Mavi Salon, 208 kişi kapasiteli Pembe Salon, Sergi Salonu, Bale ve Halk Oyunu Çalışma Salonu ile Müzik Odası bölümleri bulunmaktadır. Üniversitede yapılan etkinliklerin yanı sıra her yıl düzenli olarak yapılan başka etkinlikler de bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi, her yıl 11 Mayıs’ta yapılan “Geleneksel İzzet Baysal Anma ve Şükran Günü” etkinlikleridir. İl çapında yapılan bu kutlamalara üniversite de çeşitli etkinliklerle katkıda bulunmaktadır. Gelenekselleştirilen bir etkinlik de Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen Aladağ Göl Şenliği’dir. Ayrıca üniversitemiz bünyesindeki öğrenciler tarafından oluşturulan 50’den fazla öğrenci topluluğu çeşitli kültürel etkinliklerde bulunmaktadır.
Spor Tesisleri ve Etkinlikleri:
İzzet Baysal Kampüsü ve Bolu Şehir Kampüsü’nde birer modern s
mac.jpg
por salonu bulunmaktadır. İzzet Baysal Kampüsü’ndeki çok amaçlı spor merkezinde biri 300 seyirci kapasiteli olmak üzere 2 salon, sauna, şok havuzu, egzersiz fizyoloji laboratuvarı ve kondisyon salonu mevcuttur. Ayrıca açık alan basketbol ve futbol sahaları da öğrencilerin sürekli hizmetindedir. Üniversitede düzenlenen sportif yarışmalar Yükseköğretim Kurumları arası yarışmalar, AİBÜ Spor Kulübü aracılığıyla kulüpler arası yarışmalar, fakülte ve yüksekokulların katılımı ile gerçekleştirilen üniversite içi spor yarışmaları ve özel müsabakalar olarak özetlenebilir. Basketbol, voleybol, futbol, badminton, kros, kayak, yüzme üniversite dışında da başarılar kazanılan branşların başında gelmektedir.
YURTLARIN KONUMU VE KAPASİTELERİ:
Kredi ve Yurtlar Kurumundan ayrı olmak üzere,Üniversitemiz yönetimine bağlı ve kampüs içersinde bulunan Erkek ve Kız öğrenci yurtlarımızın her biri 680 öğrenci kapasitelik olup,yurt odaları maksimum 8 er kişiliktir. Her yıl mezunlar ve boş odalar dahil,ortalama 250 kadar boş kontenjanımız bulunmaktadır.Kontenjan dolduğunda yurda müracaatlar kapanmayıp,yer boşaldıkça öğrenci kaydı yapılmaktadır.
YURTLARIMIZA MÜRACAAT/ ÖN KAYIT ŞARTLARI:
(Kampüs içersinde bulunan yurtlarımız için)AİBÜ kampüsü içersinde bulunan 4 yıllık bir fakülteye kayıt hakkı kazanmış/kayıt yaptırmış ya da halen öğrenim gören öğrencilerimiz, KYK yurtlarına kayıt hakkı kazanamamış olmak (Fakültelerin ilk kayıt ve açılış tarihlerinde bu şart aranmaktadır.Yurtlarımızın asıl ve yedek kayıt tarihlerinden sonra-dönem içersinde- yurtta boş yatak olduğu sürece kayıt için müracaat edilebilir) Ailesi,yurdun bulunduğu şehir ya da büyük şehir belediye sınırları dışında oturmak.(Bedensel yapısı, şehir içi nakil araçlarına binmesine engel durumda olanlar hariç)
Üniversitemiz fakültelerine kayıt tarihlerinde,yurt idarelerinden alacakları bilgi formlarını doldurup yurt idaresine teslim ederek ön kayıtlarını yaptırabilirler.(Yurtlarımızla ilgili müracaat ve kayıtların KYK yurtları kayıtları ile ilgili bir ilişiği yoktur)
LOJMANLAR:Üniversitemiz bünyesinde Öğretim Üyeleri ve Üst Yönetim İdari personelin yararlanabileceği 7 bloktan oluşan toplam 140 adet lojman bulunmaktadır. Lojman dağıtımı Görev Tahsisli, Sıra Tahsisli ve Hizmet Tahsisli olmak üzere AİBÜ Konut Tahsisi Yönergesine göre yapılmaktadır . Ayrıca idari ve akademik personelimiz 250 adet prefabrike konuttan da yararlanabilmektedir.
adsiz2.jpg
YURTLARIMIZA KESİN KAYIT-KABUL ŞARTLARI VE BİLGİLERİ

Yurtlarımıza ön kayıt yaptırmış olan öğrenciler arasından, Üniversitemiz Yurtlar Yönetim Kurulunca belirlenen kayıt kabul esaslarına durumları uygun görülenlerin listesi kesin kayıt tarihlerinden önce belirlenecektir.(kesin kayıt tarihinden önce yurda kayıt hakkı kazanılıp kazanılmadığı telefonla öğrenilebilecektir)
b-Yurtlara kesin kabul değerlendirmeleri ayrıntılı maddeleri içermekle beraber genelde aşağıda belirtilen şekildedir. öksüz,yetim olmak,genel sağlık durumu,sabıka kaydı olmamak,başka yurtlardan ceza almamış olmak, Ailesinin genel maddi durumu,bakmakla yükümlü olunan kardeş sayısı,kiracı,ev sahibi olup olmama durumu Vb.
KESİN KAYITLAR:
AİBÜ kampüs fakülteleri için ilan edilen ders kayıtları tarihlerinde yurtlarımıza kesin kayıt yaptırmaya hak kazanmış olan öğrenciler,kendilerine verilen bilgi formlarında istenen belgeleri tamamlayarak,ilan edilen kayıt tarihleri içersinde kesin kayıtlarını yaptırabilirler.
İLETİŞİM:Yurtlarımıza kesin kayıt listeleri ya da diğer bilgiler için telefon numaralarımız aşağıda belirtilmiştir:
Telefon:0374 253 4512’ den yurt öğrenci işleri (Erk.Y. 2914-Kız Y.2916)
tip-fakultesi.jpg

YurtlarSantral :0374 2534645-2544646 2534647’den aşağıdaki dahili numaralar tuşlanabilir.

Yurtlarımızda verilen hizmetler ve yapılan görevler
Yurda giren-çıkanların kimlik kontrolü ve yönlendirilmesi,(Danışma ve güvenlik)Postadan gelen mektup,APS,taahhütlü ve kargoların takibi, -Kantin hizmetleri
-Berber,kuaför hizmetleri,
-Otomatik çamaşır makinelerinde öğrenci çamaşırı yıkama hizmeti,
-Temizlik işlerinin denetlenmesi,
-Öğrenci izinlerinin izlenmesi,
- Dahili ve harici telefonlara cevap verilmesi,(santral hizmetleri)
-Kayıt olan ve ayrılan öğrencilerin demirbaş teslim ve tesellüm hizmetleri,
-Katların ve odaların denetlenmesi,

_______________________________ENSTİTÜLER_________________________________
Fen Bilimleri Enstitüsü:
Bölümler:Biyoloji Ana Bilim Dalı -Fizik Ana Bilim Dalı -Kimya Ana Bilim Dalı -Matematik Ana Bilim Dalı-Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı -Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı-Orman Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı- Ortaöğretim Fen ve Mat. Alanlar Anabilim Dalı -Biyoloji Öğretmenliği Yüksek Lisans Fizik Öğretmenliği Yüksek Lisans-Kimya Öğretmenliği Yüksek Lisans -Matematik Öğretmenliği bölümleri ile eğitim ve öğretimine devam etmektedir.
Enstitü’ ye ait telefon numarası : 0374 253 49 70
Saglık Bilimleri Enstitüsü:
3837 Sayılı Kanunla kurulan Abant İzzet Baysal Üniversitesinin teşkilatında yer alan Enstitümüz, Üniversitemizin 22.10.1997 tarih ve 1997/63 nolu Senato Kararı ile faaliyete geçirilmesine karar verilmiş olup 1998-1999 Öğretim Yılı II. (Bahar) Yarıyılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Enstitümüzde halen faaliyette bulunan 11 anabilim dalında Yüksek Lisans programı mevcuttur. ADRES :AİBÜ. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beçiyörükler Kampüsü Orman Fakültesi Binası Kat:B-2 DÜZCE
Tel & Faks : 0 380 541 44 94
Sosyal Bilimler Enstitüsü:
Enstitümüz 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu uyarınca 12.07.1993 tarihinde Lisansüstü Eğitim yapmak amacıyla kuruldu. Enstitü Kurucu Müdürlüğü’ne Prof.Dr. Yahya ÖZSOY atandı. 04.04.1994 tarihinden Agustos 2002 ye kadar bu görevi Prof.Dr. Halil ÜLKER yürüttü. 30.09.2002 tarihinden itibaren Prof.Dr. Esergül BALCI BUCAK Enstitü Müdürlüğü görevini yapmaktadır/ 1993-1994 ders yılında Enstitümüzde ilk olarak Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalı yüksek lisans öğrenimine başlanıldı.

Enstitümüz Temmuz 2001 ayına kadar 129 yüksek lisans, 11 doktora düzeyinde mezun vermiş bulunmaktadır. Şu anda öğrenim gören yüksek lisans düzeyinde 122, doktora düzeyinde ise 27 (toplam 149) öğrencimiz bulunmaktadır.

Bölümler:İşletme-İktisat-Kamu Yönetimi-Siyaset Bilimi-Eğitim Yönetimi ve Planlaması-Eğitim Yönetimi ve Denetimi-Eğitim’de Program Geliştirme-İlköğretim Fen Bilgisi Ögretmenliği-İlköğretim Matematik Öğretmenliği-İlköğretim Sınıf Öğretmenliği-Sosyal Bilgiler Öğretmenliği-Özel Eğitim-Müzik Eğitimi-Resim İş Eğitimi-Rehberlik ve Psikolojik Danışma-Spor Yöneticiliği

________________________________FAKÜLTELER_______________________________

Tıp Fakültesi:
Bölümler:Dahili Tıp Bilimleri-Cerrahi Tıp Bilimleri-Temel Tıp Bilimleri
ADRES:İzzet Baysal Tıp Fakültesi14280- Gölköy / BOLU
Tel: 0.374.2534656/ Fax: 0.374.2534559 /e-mail: [email protected]
Düzce Tıp Fakültesi:
duzce.jpg
Düzce Tıp Fakültemiz TBMM tarafından kabul edilen 11.07.1992 gün ve 21821 sayılı kanunla kuruldu.1996 -1997 Eğitim ve Öğretim yılında 25 öğrenci ile Tıp Eğitimine başlanılmış olup halen191 öğrenci ile Eğitim ve Öğretim hizmetleri sürdürülmektedir.Düzce Tıp Fakültemiz 2001 - 2002 Eğitim yılında 11 Tıp Öğrencimizi mezun ederek ilk mezunlarını vermiştir. 2002 - 2003 Eğitim yılında 13 Tıp Öğrencisi mezun vermiştir. Fakültemizde 137 Araştırma Görevlimize Tıpta Uzmanlık eğitimi verilmektedir. Fakültemizde ; 13 Profesör,10 Doçent, 63 Yardımcı Doçent, 137 Araştırma Görevlisi ,1 Uzman . Toplam 224 Akademik kadromuz mevcuttur.Üniversitemizde torba kadro sistemi uygulandığından boş kadrolar Üniversite yönetiminde tutulmaktadır.
Bölümler:Temel Tıp Bilimleri- Cerrahi Tıp Bilimleri ve bunlara bağlı anabilim dallarıyla eğitim ve öğretimine devam etmektedir.
Tel:0380 5414482 -E-mail: [email protected]
Düzce Teknik Eğitim Fakültesi:
Untitled-1.jpg
Meslek Yüksekokullarına, Teknik ve Anadolu Teknik Liselerine ve Endüstri Meslek Liselerine Teknik Öğretmen, ayrıca endüstri alanında uzman yetiştirmektedir.
Fakültemiz 3837 Sayılı Kanun ile kurulmuştur. Yükseköğretim Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı kanun Hükmünde Kararnamenin değiştirilerek kabulüne dair 2809 Sayılı Kanun ile 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin değişiklik yapılması hakkında kanun 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve Düzce’de ilk Fakülte olma özelliğini kazanmıştır.
BÖLÜMLER:Yapı Eğitimi-Elektrik Eğitimi-Makina Eğitimi-Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi-Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi-Eğitim Bilimleri bölümlerinden olusmaktadır.
Adres : AİBÜ Teknik Eğitim Fakültesi Beci Kampüsü 81620 - DÜZCE
Telefon : (380) 541 33 44
Fax : (380) 541 31 84
a.jpg
Düzce Orman Fakültesi:

Peyzaj Mimarlığı- Orman Mühendisliği -Orman Endüstri Mühendisliği bölümleriyle çağdaş eğitim ve öğretimine devam etmektedir.
ADRES:Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Orman Fakültesi Beçiyörükler Kampüsü 81620 Konuralp/Düzce/ tel: 0 380 541 37 23/ fax:0 380 541 37 78/e_mail: ustaoğ[email protected]

Egitim Fakültesi:
1914 Yılında Darü’lmuallimin adıyla Hisartepe’de, şimdi yıkılmış olan bir binada açılmıştır. Burada Öğretime 1917 yılına kadar devam eden Darü’lmuallimat (Kız Öğretmen Okulu), çok az sayıda mezun vermiş ve İstiklal Savaşı’ndan önce kapanmıştır.
21 Haziran 1948’de yine Hisartepe’de, şimdi Ortaokula ait bir binada “Bolu Erkek Öğretmen Okulu” olarak tekrar açılan bu kurum, aynı yarda 1964-1965 öğretim yılına kadar öğretime devam etmiştir.
1965-1966 öğretim yılında, bugün için “A.İ.B.Ü. Bolu Şehir Kampüsü” olarak adlandırılan binalara taşınan okul, “Bolu Erkek Öğretmen Okulu” olarak eğitim-öğretim hizmetlerine devam ederken , 1973-1974 öğretim yılında dört yıla çıkarılmıştır.
1976-1977 öğretim yılında ise, 12 Haziran 1973 tarih ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre, Temel Eğitim Okulları’nın I. Kademesi’ne öğretmen yetiştiren Eğitim Enstitüsü’ne dönüştürülmüştür.
1982 yılında 2547 sayılı Yükseköğretimi yeniden düzenleyen kanun ile, 28.03.1983 tarih ve 2809 Sayılı kanunun 10. maddesine göre kurulan Gazi Üniversitesi’ne bağlanarak Eğitim Yüksekokulu adını almıştır.
03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı Kanun ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne bağlanan okul, aynı kanunun 16. maddesinin (a) fıkrası gereğince, fakülte haline getirilerek, Eğitim Fakültesi adını almıştır
BÖLÜMLER:İlköğretim Bölümü-Özel Eğitim Bölümü - Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü -Yabancı Diller Eğitimi Bölümü -Türkçe Eğitimi Bölümü-Eğitim Bilimleri Bölümü -Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Bölümü-Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü -Bilgisayar Öğretim ve Teknolojileri Eğitimi Bölümü

Fen Edebiyat Fakültesi:
Bölümler:Biyoloji -Kimya -Fizik -Matematik -Psikoloji -Tarih bölümleriyle çağdaş eğitim ve öğretimine devam etmektedir.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi:
Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler
Untitled-1.jpg
Fakültesi Bolu’da 1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne bağlı Sevk ve İdarecilik Yüksek Okulu adıyla kurulmuştur. 1978-1979 öğretim yılında üniversiter düzeyde 202 öğrenci ile öğretime başlamıştır. Yüksek Okul, 1983 yılında Gazi Üniversitesi’ne bağlanarak “Bolu İdari Bilimler Yüksek Okulu” adını almış daha sonra, 1987 yılında Fakülteye dönüştürülerek “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi” adıyla varlığını sürdürmüştür. 1992 yılından bu yana Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne bağlı olarak faaliyette bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde; İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri bulunmaktadır.
Adres: Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 14280 Gölköy Kampüsü / BOLU
Tel: 0 374 253 45 11 / 21 34
Tel: 0 374 253 45 11 / 21 78
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi:
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi 23.9.1997 tarih ve 97/9977 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur.Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, 2004-2005 öğretim yılında Gıda Mühendisliği Bölümüne 25 öğrenci alarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacaktır. Sonraki dönemlerde Elektrik-Elektronik, Makine, İnşaat Mühendislikleri ile Mimarlık Bölümlerinin açılması planlanmaktadır.
BÖLÜMLER:Gıda Mühendisliği- Elektrik ve Elektronik Mühendisliği-Makine Mühendisliği- Mimarlık bölümleri ile eğitim ve öğretimini sürdürmektedir.
Adres: Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gölköy/BOLU
Tel: (374) 2534640 – (374) 2534511/3053
Fax: (374) 2534558
Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu:
Orhangazi Mah. Santral Cad. No:66 81650 Akçakoca / DÜZCE
e-mail: [email protected] / [email protected]

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu:
1993-1994 öğretim yılında, Eğitim Fakültesine bağlı olarak kurulmuştur. 1995 Yılında Yüksekokul olmuştur ve 1993-94 öğretim yılından itibaren Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümüne, 2000-2001 öğretim yılından itibaren de Antrenörlük Eğitimi Bölümüne ve 2003-2004 öğretim yılından itibaren de Spor Yöneticiliği Bölümüne öğrenci almaya başlamıştır.
beden.jpg
BESYO’nun genel amacı Türk Milli Eğitiminin genel amacı doğrultusunda ilk ve orta öğretim kurumlarına Beden Eğitimi öğretmeni yetiştirmek, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) merkez ve taşra teşkilatları ve spor kulüplerine çeşitli branşlarda antrenör, yönetici yetiştirmek ve ayrıca özel sektörde çok çeşitli alanlarda (turizm, endüstri, belediyeler ve.) görev yapabilecek lider yetiştirmektir. Üniversite düzeyinde çalışabilecek, geleceğin akademisyenlerinin temelleri de burada atılmaktadır.
BESYO’da her sınıftan öğrencilere danışmanlık hizmeti verilerek, kendileri ile hem dersleri hem de kişisel sorunları ile yakından ilgilenilmektedir
BÖLÜMLER:
Beden Eğitimi Öğretmenliği-Antrenörlük-Spor Yöneticiliği bölümleriyle eğitim ve öğretim yönünde hizmet vermektedir.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor YüksekokuluGölköy Kampüsü / BOLU
Tel: 0374 253 45 71 /Fax: 0374 253 46 36
Bolu Sağlık Yüksekokulu:
Yüksekokulumuz, 1993-1994 eğitim-öğretim yılında Bolu Sağlık Meslek Lisesi binasında Sağlık Hizmetleri M.Y.O. adı altında 25 öğrenci ile eğitime başlamıştır. Hemşirelikte önlisans programı 1997 yılına kadar uygulanmıştır. Yüksekokulumuz 1994-1995 eğitim-öğretim yılında üniversitemizin şehir kampusündeki eski rektörlük binasına taşınarak eğitime devam etmiştir.

sagliik.jpg
Bolu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Önlisans Programı ile 1993-1994 eğitim-öğretim yılında Bolu Sağlık Meslek Lisesi binasında 32 öğrenci mevcudu ile eğitime başladı. Yüksekokulumuz 1994 yılında Üniversitemiz şehir kampusündeki eski Rektörlük binasına taşındı. Bakanlar Kurulu’nun 10.10.1996 tarih ve 96/8655 sayılı kararı ve Üniversitemiz Senatosu’nun 16.01.1997 tarih ve 1997/1 sayılı kararı (e) bendi gereğince Bolu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kapatılarak lisans eğitimi veren Bolu Sağlık Yüksekokulu’na dönüştürüldü ve 1997-1998 eğitim-öğretime başladı. 12 Kasım 1999 Düzce Depreminde şehir kampusündeki okul binasının yıkılması nedeniyle geçici olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında eğitimini sürdürmektedir. AİBÜ Tıp Fakültesi binasının karşısında bulunan ve inşaatı tamamlanmak üzere olan yeni okul binasına kısa zamanda taşınılması plânlanmaktadır.
Adresi: Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Kampusü 14280- Gölköy/BOLU
Düzce Sağlık Yüksekokulu:
Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yuksekokulu:
Eğitim ve Öğretime 1996 yılında başlamıstır.
Kuruluş Amacı: Günlük yaşamda çeşitli hastalık ve kazaların yol açtığı özürler nedeni ile bağımlı olan kişilerin özürlülüklerini düzelterek veya mümkün olduğu kadar azaltarak sosyal ve mesleki açıdan toplum içinde bir yer ve iş sahibi yapılması; sağlıklı kişilerin yaşam kalitesini yükselterek hastalık ve kazaların önlenmesi ve böylece sonradan oluşabilecek özürlülük oranının azaltılması, çeşitli hastalıklardan sonraki tedavi döneminde iyileşme sürecini kısaltarak kişilerin bir an önce eski sağlıklarına kavuşmalarının sağlanması için yeterli temel tıp bilimleri verilmiş ve bilgisinin üzerine klinik bilimlerine ait bilgi, araştırma verileri ve becerileri eklenmiş fizyoterapistler yetiştirmektir.
TEL: (0374) 270 14 56
FAX: (0374) 270 14 58

___________________________MESLEK YÜKSEKOKULLARI_________________________
Akçakoca Meslek Yüksekokulu:
Yüksekokulumuz Düzce iline bağlı Akçakoca ilçe merkezinde yer alıp halen 229
öğrenciye öğrenim olanağı sunmaktadır.
1996 yılından bu yana hizmet veren okulumuz bünyesinde 3 yardımcı Doçent, 5 Öğretim Görevlisi 1 Ikutman olmak üzere 9 akademik personel ve 7 idari personel bulunmaktadır.
Okulumuz Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile aynı binada hizmet vermekte olup, 8 derslik, 1 bilgisayar laboratuarı, kütüphane ve internet merkezi ek binada ise öğrenci kantini ve yemekhane bulunmaktadır.
BÖLÜMLER:İşletmecilik -Muhasebe -İşletmecilik (İ.Ö.) -Muhasebe (İ.Ö.) bölümleriyle hizmet vermektedir.
Tel : 0 380 611 84 20 – 0 380 611 51 11
Fax : 0 380 611 87 98
Bolu Meslek Yüksekokulu:
Bolu Meslek Yüksekokulu 1975-76 öğretim yılında Milli eğitim Bakanlığı Yay-Kur Örgün Yüksek Öğretim Dairesi Başkanlığına bağlı olarak açılmış olup yalnız Makina-Motor bölümleri mevcuttu.
1979-1980 öğretim yılında yeni bir düzenleme yapılacağı için meslek yüksek okullarına öğrenci alınmadı
1979-1980 öğretim yılında yeni bir düzenleme yapılacağı için meslek yüksek okullarına öğrenci alınmadı.
boluuuuu-meslek.jpg
1981-1982 öğretim yılında ise okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlandı ve Turizim İşeltmeciliği Bölümü ile öğretime devam edildi.
1982-1983 öğretim yılında okulumuz Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanarak Eğitim Yüksekokulu binasına taşınmış olup öğretime halen burda devam edildi.
1984-1985 Öğretim yılında Makine-Motor, Turizm İşletmeciliği ve Muhasebe bölümlerine ek olarak Kooperatifcilik, İşletmecilik ve Orta Kademe Yöneticilik bölümleri açılmıştı.
1986-1987 öğretim yılında aynı bölümlerle öğretime devam edildi.
1992-1993 tarihinde İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğüne bağlandı.
1997-1998 Öğretim yılında Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği açıldı.
1998-1999 Öğretim yılında Bilgisayar Operatölüğü ve Teknikerliği, Otomotiv Bölümlerinin ikinci öğretimleri açıldı.
1999-2000 Öğreetim yılında İşletmecilik,Turizim ve Otelcilik , Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümlerinin 2. öğretimleri açılmıştır.
Ayrıca Okulumuz B.M.Y.O. 12 Kasım 1999 depreminin verdiği hasar nedeniyle şu anda çelik kontsirüksiyondan yapılmış binasında eğitimine devam etmektedir.
TEL : 0374 270 14 52-53 FAX: 0 374 270 14 59
Düzce Meslek Yüksekokulu:
1976 yılında Teknik ve Sosyal Bilimler Bölümleri adı altında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak öğretime açılmıştır. 1980 yılında bôlüm sayısı dôrde çıkarılmış, 1982 yılına kadar aynı bakanlığa bağlı olarak faaliyetlerine devam etmiştir.
Yüksekokulumuz 1982 yılında İ.T.Ü. Sakarya Mühendislik Fakültesine bağlanmış 1984 yılına kadar Elektrik, İnşaat, İşletme ve Muhasebe bölümlerine alınan öğrencilere mesleki ve teknik eğitim verilerek eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürmüştür. 1992 yılında Yüksekokulumuz Aban İzzet Baysal Üniversitesi’ne bağlanmıştır.

duzces.jpg
1984 yılında Türkiye ile Dünya Bankası arasında imzalanan Endüstriyel Eğitim Projesi çerçevesinde sağlanan kredinin 32 milyon dolarlık kısmından yararlanan 8 pilot Meslek Yüksekokulundan biridir. Bu proje çerçevesinde Düzce Meslek Yüksekokulu adına 36 ôğretim elemanı yurt dışında (İngiltere ve A.B.D.’de) eğitim görmüş, fiziki kapasite iki katına çıkarılmış, müfredat programları, çağdaş bilgi ile donatılmış Teknikeri yetiştirecek şekilde yeniden hazırlanmış, teknik bölüme ait 22 laboratuvar ve atelye oluşturularak en modern cihazlarla donatılmıştır. Düzce Meslek Yüksekokulunun amacı; ihracata yônelik imalat endüstrisinin ihtiyaç duyduğu ara insan gücünü (Tekniker) nitelik ve nicelik bakımından uluslararası standartlara uygun olarak yetiştirmektir. Bu amaçla Teknik Programlar bölümünde dokuz, iktisadi ve idari Programlar Bölümünde iki programda eğitim sürdürülmektedir . Teknik Programlarda ; Elektrik, End.Elektronik, Kontrol Sistemleri, Haberleşme, Mobilya Dekorasyon, Makina, İnşaat, İklimlendirme-Soğ., Tarım Aletleri Programları bulunmaktadır. İktisadi Programlarda ise İşletmecilik, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programları ile eğitim sürdürülmektedir.
Okulun İmkanları:
Meslek Yüksekokulu, kampüsteki genel amaçlı tesislerin yanısıra şu olanaklara sahiptir.
Öğretim binasında öğrencilerin hizmetine açık 90 bilgisayar, bir CNC laboratuvarı, bir CAD/CAM laboratuvarı bulunmakta olup, ders dışı zamanlarda da bilgisayar laboratuvarı öğrenci hizmetine açılmaktadır. Ayrıca bir kitaplık, 2 adet fotokopi makinası, bir adet kamera, iki adet video, 4 adet televizyon, iki adet teksir makinası ile öğrencilere gerekli hizmet verilmektedir. Okulda öğrenciye hizmet ön planda tutularak çalıştırılan bir kantin bulunmaktadır .
Tel : 0380 5240098 - 5240099 - 5240100 Fax : 0380 5240097
E-mail: [email protected]
Gerede Meslek Yüksekokulu:
Meslek Yüksekokulumuz 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında Teknik Programlar Bölümü altında Motor (daha sonra Otomotiv olarak değişmiştir) ve İktisadi ve İdari Programlar Bölümü altında Muhasebe Programı ile açılmıştır. 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Teknik Programlar Bölümünde Kimya Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Makine-Resim-Konstrüksiyon, Otomotiv, Dericilik ve Tekstil Programları; İktisadi ve İdari Programlar Bölümünde İşletme ve Muhasebe Programları olarak toplam sekiz program mevcuttur.

Bu programlardan Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Makine-Resim-Kontrüksiyon, Otomotiv, Dericilik ve İşletme Programlarının İkinci Öğretimleri bulunmaktadır.
Tel: 0 374 3113228
Fax: 0 374 3116560
Mengen Meslek Yüksekokulu:
DERSLER:Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri, Mutfak Terminolojisi, Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri II , Yemek Tariflerini Standartlaştırma ve Kullanma, Yemek Süsleme Sanatı, Dünya Mutfaklarından Örnekler, Bilgisayar I, Bilgisayar II dersleri ile eğitim öğretim vermektedir.
Mudurnu Meslek Yüksekokulu:
Yüksekokulumuz 1997 yılında Tavukçuluk bölümü olarak eğitime başlamıştır. Tavukçuluk sektörünün geliştiği Mudurnu ilçesinde bulunan yüksekokulumuzun amacı kanatlı sektörünün ihtiyaç duyduğu kaliteli ara iş gücünü sağlamak ve bununla birlikte sektörle ilgili olarak kendi işini kurmak isteyen bireyler yetiştirmektir.
Mezunlar kanatlı sektörü ile ilgili ilaç firmaları dezenfeksiyon firmaları, gıda sanayii, yem sanayii, kuluçka işletmeleri, damızlık işletmeleri, broiler işletmeleri, yumurtacı işletmeler, kesimhaneler, ekipman sanayii vb. iş kollarında kolaylıkla iş bulabilmektedirler.
Meslek yüksek okulumuzda tavukculuk bölümü bulunmaktadır.
iki tane öğretim üyemiz bulunmaktadır.Bunun yanı sıra iki adet öğretim elemanı bulunmaktadır.
30 adet öğrenci kantejjanına sahiptir.Eğitim dili türkçedir,İkinci öğretim bulunmamaktadır.
Öğretim Süresi İki yıl (4 yarıyıl)dır.
Tel : 0374-421 62 33
Faks :0374-421 62 32
e-mail: [email protected]


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst