A vitamininin ciltte mucizeler yarattığı uzun zamandır biliniyor. Yıllardır akneli veya güneşten hasar gören ciltlerA vitamini ile tedavi edilebiliyor.
Son yıllarda cilt kanserleri de A vitamini ile tedavi ediliyor ve çok başarılı sonuçlar alınıyor. Bu etkin antioksidanlar cildimizi güneşin zararlı ışınlarının tahribatından koruyor. Yani güneşe fazlasıyla maruz kaldığımız yaz ayları boyunca A vitaminine ağırlık vermemiz çok yararlıdır.
Güneş Işınlarına Karşı A Vitamini
Ultraviyole radyasyonu vücudumuzdaki A vitamininin azalmasına yol açar. Yani kayıpları yerine koymamız UV ışınlarına karşı tedbiri artırmamız gerekli. Kremlerde güneş sütleri ve yağlarında kullanılan A vitaminleri cildimize yararlıdır. Ama bu vitaminin ağızdan alınması daha farklıdır.
Hangi Yiyeceklerden A Vitaminini Karşılayabiliriz?
A vitamininin en zengin kaynakları süt peynir yumurta sarısı ve karaciğer gibi hayvansal gıdalardır. Ayrıca meyve ve sebzelerden de A vitamini alabiliriz. Çünkü tüm sarı turuncu koyu yeşil renkteki sebze meyve ve tahıllara rengini veren maddeler vücudumuzda A vitamininin bir formuna dönüşürler. Patates kabak ıspanak brokoli havuç kayısı portakalşeftali ve kavun yiyerek ihtiyacımız olan A vitaminini karşılayabiliriz.
Son yıllarda cilt kanserleri de A vitamini ile tedavi ediliyor ve çok başarılı sonuçlar alınıyor. Bu etkin antioksidanlar cildimizi güneşin zararlı ışınlarının tahribatından koruyor. Yani güneşe fazlasıyla maruz kaldığımız yaz ayları boyunca A vitaminine ağırlık vermemiz çok yararlıdır.
Güneş Işınlarına Karşı A Vitamini
Ultraviyole radyasyonu vücudumuzdaki A vitamininin azalmasına yol açar. Yani kayıpları yerine koymamız UV ışınlarına karşı tedbiri artırmamız gerekli. Kremlerde güneş sütleri ve yağlarında kullanılan A vitaminleri cildimize yararlıdır. Ama bu vitaminin ağızdan alınması daha farklıdır.
Hangi Yiyeceklerden A Vitaminini Karşılayabiliriz?
A vitamininin en zengin kaynakları süt peynir yumurta sarısı ve karaciğer gibi hayvansal gıdalardır. Ayrıca meyve ve sebzelerden de A vitamini alabiliriz. Çünkü tüm sarı turuncu koyu yeşil renkteki sebze meyve ve tahıllara rengini veren maddeler vücudumuzda A vitamininin bir formuna dönüşürler. Patates kabak ıspanak brokoli havuç kayısı portakalşeftali ve kavun yiyerek ihtiyacımız olan A vitaminini karşılayabiliriz.