9 Adımda Web Sitesi Yapin !

Mr.TyLér ||

Kayıtlı Üye
Bir site yapmayı mı düşünüyorsunuz? İyi, çok güzel! Fakat ziyaretçilerinizin “Way be! Süper!” diyebilecekleri bir site oluşturmanın nasıl olacağını bilmek ister misiniz? Öyleyse okuyun.

1. Bir konu, bir fikir düşünün.

Ne hakkında bir site yapmayı düşünüyorsunuz? Bunu yaptığınız zaman, şöyle bir ziyaretçi olarak düşünün, sitenize niçin gelirdiniz? İnsanlara istedikleri ve ihtiyaç duydukları bir şeyler sunmalısınız. Siteyi hangi konuda yapacağınıza dair bir sıkıntınız yoksa diğer adıma geçebilirsiniz.

2. Müstakbel siteniz için bir fikriniz var, doğru.

Bir site için bu yeterli mi peki? Tabi ki HAYIR. Şimdi bir taslak oluşturmalı, renkler, içerik gibi hususları düşünmelisiniz. Renkler çok önemlidir, çünkü yanlış bir renk yüzünden berbat edebilirsiniz, içeriği okumak ziyaretçi için işkence olur, ziyaretçinin şevki kaybolur ve siteden ayrılır. Neden? Çünkü konusunda tek site değilsinizdir, ziyaretçi de biliyor ki, internette o konuda binlerce site vardır. Bu nedenle içerik konusunda bir kağıt parçasına bir taslak yapmanız ya da bir resim dosyasında bunu çalışmanız önerilir.

3. Bir host (sitenizi barındıracak alan) bulun.

Eğer bu konuda para harcamak istemiyorsanız, bedava alan sağlayan sitelere artık eskisi kadar itibar edilmediğini bilmelisiniz. Bu bedava hizmeti sağlayan firma tarafından ya sayfanıza bir banner yerleştirilir, ya da sayfanızda bir pop-up açılır. Bu çoğu zaman profesyonellik dışı olarak kabul edilecektir. Hepsini geçtik, bedavadır ama, eğer işiniz için kullanacaksanız http://www.isminiz.com domain adı ile almaktan başka seçeneğiniz olmadığını bilmelisiniz. Artık eskisi gibi de değil, çok cüz’i fiyatlarla bu imkanlara sahip olmanız mümkündür. Hem böyle bir yatırıma giren biri için senelik 50–60 $ hiç bir şeydir.

4. İlk sayfanızı yazarak başlayın.

Kaliteli bir site oluşturabilmeniz için en azından HTML’nin temellerini bilmeniz lazım. Bütün tag’leri ve formatları bilmeniz gerekmiyor ama HTML’nin ne olduğunu, nasıl bir şey olduğunu bilmenizde yarar var. Bununla birlikte yüzlerce editör vardır ki bunlar temel HTML bilgisi ile iyi bir site oluşturmanıza imkan verirler. Temel bilgi edinmek için bu konuda hazırlanmış birçok site var, bunları ziyaret edebilirsiniz. Ben size söylüyorum, çünkü sitenizde karmaşık hatalarla karşılaştığınızda tek yol biraz bilmektir. Güvenin bana bunun üstesinden gelebilirsiniz, imkansız yoktur.

5. Sayfanıza bir göz atın.

Şu faktörleri kesinlikle unutmayın: 1. Sayfanız hızlı yükleniyor mu? 2. Siteniz basit bir ara yüze sahip mi? 3. Kelime ve dilbilgisi hataları, yazım yanlışları olmadan yazılmış mı? 4. Sitenizde insanların ihtiyacı olan ve faydalı buldukları birçok şeye sahip misiniz? Her bir sitede aslında bu faktörlerden birçoğu az çok vardır. İnsanların çoğu bunları unutur ve siteleri utanılacak bir hale gelir. Sayfanız web’de tek olsa bile, bu, yanlış bilgiler verebileceğiniz ve içeriğinizi dayatabileceğiniz anlamına gelmez.

6. Sayfanızı tekrar yapın!

İnsanların %90’ı ilk çalışmalarının hemen akabinde bakar ve taslaklarında birçok hatalar bulur. Sayfasını tekrar düzenler ve ona tekrar bakar. Bu durumda adım 5’i izlemeniz gerekir. Sayfanızı arkadaşlarınıza ve aile fertlerinize göstererek onların düşüncelerini de almak fevkalade faydalı olacaktır. Onların fark ettikleri bir şeyi siz fark edemeyebilirsiniz. Eğer Yahoo gibi net ortamında kulüp, dostluk, sohbet ortamlarınız varsa, oradaki deneyimli insanların da sayfanızı incelerek eleştirilerini ifade etmesini sağlayın. Buna Web Bilirkişileri de diyebilirsiniz. Yapacaklarınızı yaptıktan sonra kendi kendinize sorun: “Gördüğün şeyi beğeniyor musun?”

7. Diğer sayfaların hepsini oluşturmaya başlayın.

Bu konuda karışıklığa mahal vermeyin. Önce birbiri ile ilgili linkleri halledin. Sayfalarınızın tamamının belli bir şablon ve formatta olmasını öneririm. Örneğin, http://irc.atv.com.tr 'nin her bir sayfası ne kadar benzer değil mi? Sayfaların tamamında üst flash çalışması, mavi ve gri zemin ile siyah yazılar hakimdir.

8. Sitenize bir göz atın.

Adım 5’i tekrarlayın. İyi görünüyor mu? Öyleyse güzel. Şimdi sitenizi hosting firmanızın verdiği alana yükleyin. Bundan sonra sitenizi sürekli geliştireceksiniz. Diğer yandan, insanlar sitenizi nasıl bulacaklar, aradıklarına siteniz üzerinden nasıl ulaşacaklar? İşte bu konuda, Sanalkurs üzerinde yayınlanan ilgili yazılara bir göz atabilirsiniz. Birçok ipucu bulacağınıza emin olun.

9. Buraya kadarki 8 adımın hepsini bitirdiniz.
Şimdi ziyaretçilerinizin gelmesi için bekliyorsunuz. Bu web sitenizi tamamladığınız anlamına mı gelir? Siz artık gerisini ziyaretçilere mi bırakın demektir? Tekrar, bir kez daha HAYIR. Web sitesi bir döngüdür. Bir gazete değildir ki, yayınlandıktan sonra unutun gitsin. İnsanlar sitenize bir süre için gelmeye devam edecekler, fakat belli bir zaman sonra var olan şeyler yeterli olmayacak, artık gelmeyeceklerdir. Nasıl önüne geçilir? Sitenizi en az iki haftada bir güncelleyin, sitenize yeni, faydalı ve daha ilgi çekici materyaller, dökümanlar ekleyin.

bu dokuz adımı takip ettiğiniz takdir'de hem kendinizi daha çok geliştirmiş olacaksınız, hemde sitenizin içerik, geometrik görüntüsünü daha çok etkin hale getirmiş olacaksınız....

TyLér


Saygılarımla!
 
Teşekkürler ben halimden memnunum bazıları gibi rezil olmak istemiyorum^^Arasıra Geliyolar buraya konu çalmaya belki bi kaçtanesi görürde aĞlar :p
 
teşekkürler, böyle basit görünüyor ama insan şu da bu da olsun deyip görselliği uzatınca insanın kafası karışıyor
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst