8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

InnoCence

ÜLKÜ & UMAY
Webmaster
Prenses
31471_346145158820417_633731059_n.jpg

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Nasıl Oluştu Nerden Ortaya Çıktı Neden Kutlanıyor Hikayesi

Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün geçmişi çok eskilere, birçok kadının fabrikalarda düşük ücretle ve ağır koşullarda çalıştırıldığı 1800’lere dayanıyor. İlk kez 8 Mart 1857’de New York”ta yaşayan bazı işçi kadınlar iş koşullarını protesto etmek için toplandılar. Düşük ücreti ve kötü çalışma koşullarını düzeltmek için greve gittiler. Grev, polisin müdahelesiyle sona erdirildi.
Polisin müdahelesi sonucu çıkan yangında 140 kadın işçi hayatını kaybetti. Kadın işçilerin cenaze törenine 100 bini aşkın kişi katıldı. Bunun üzerine 8 Mart’ın “Dünya Kadınlar Günü” olarak kabul edilmesi önerildi. Ve öneri 1977 yılının aralık ayında Birleşmiş Milletler Genel Asemblesi’nde kabul edildi.
Kadınlar Günü”nün kabul edilmesinin temel sebebiyle bugünün ne alakası olduğunu anlamak için Uluslararası Af Örgütü”nün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hazırladığı rapora gözatmak gerekiyor. Rapora göre;
Dünya kadınlarının yüzde 20′si, fiziki veya cinsel saldırıya maruz kalıyor. ABD”de her 15 saniyede bir kadın dövülüyor. Her yıl 700 bin kadın tecavüze uğruyor.
Mısır”da kadınların yüzde 35″i kocalarından dayak yiyor.
Evde sürekli dayak yemenin uzun vadeli etkileri fiziksel ve psikolojik olarak yıkıcıdır. Kadınlar, nerede gerçekleşirse gerçekleşsin, tecavüz sonucu travmatize olurlar ve yaralanırlar. Tıbbi sonuçları psikolojik travma, yaralar, istenmeyen gebelik ve kısırlıktır.
Sorumlular, kadını itaat için sindirmeyi veya akrabalarına, itaatsizliği nedeniyle utandırdığı için cezalandırmayı amaçlayabilir.
İşte bu rapor doğrultusunda 140 kadının grev sırasında şiddete maruz kalarak öldürülmesinin ardından 120 yıl sonra Birleşmiş Milletler”in 8 Mart tarihini kadınlara hediye etmesinin nedenlerini anlamış olabiliyoruz.

dunya-kadinlar-gunu-resimleri-4.jpg

Son düzenleme:
---> 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum..

tsk ederim kutlayanlara.

kadinlar gunumuz kutlu olsun :)

tüm kadınların dünya kadınlar günü kutlu olsun: )

kuput.jpg

[MENTION=151958]yesil83[/MENTION]
Dünya bizimle güzel ablacım. :R

kuput.jpg

[MENTION=151958]yesil83[/MENTION]
Dünya bizimle güzel ablacım. :R

haklisin canim. daha yumurta kirmasini beceremezler, bizsiz halleri ne olurdu bilemiyorum :)

gecen gun mutfak dolabi yaptirmisti annem enisteme, duvara monteletmisti yani, bende ona suntalardan makinayla raf kesmistim.
anneme diyorum, bana birde evlen diyorsunuz, benim bir erkege ihtyacim yok :) badanami boyami, tamir islerimi, kesmeyi bicmeyi kendim yapiyorum daha ne diye evleneyim :)
biz onlarsiz yapariz, onlar bizsiz yapamaz.
bu sayede dunya bizimle guzel evet :)

haklisin canim. daha yumurta kirmasini beceremezler, bizsiz halleri ne olurdu bilemiyorum :)

gecen gun mutfak dolabi yaptirmisti annem enisteme, duvara monteletmisti yani, bende ona suntalardan makinayla raf kesmistim.
anneme diyorum, bana birde evlen diyorsunuz, benim bir erkege ihtyacim yok :) badanami boyami, tamir islerimi, kesmeyi bicmeyi kendim yapiyorum daha ne diye evleneyim :)
biz onlarsiz yapariz, onlar bizsiz yapamaz.
bu sayede dunya bizimle guzel evet :)

Haklısın vallahi ablacım. :)
:cy(19):

Kadinlar günümüz kutlu olsun..:)

Kutlayanlarada teşekkürler..

Analarımız, bacılarımız, hayatımızın yarısı hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

kimi der ki kadın

uzun kış gecelerinde

yatmak içindir.

kimi der ki kadın

yeşil bir harman yerinde

dokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir.

kimi der ki ayalimdir.

boynumda taşıdığım vebalimdir.

kimi der ki hamur yoğuran.

ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek,

ne ayal, ne vebal.

o benim kollarım, bacaklarım.

yavrum, annem, karım, kız kardeşim hayat arkadaşımdır.

-nazım hikmet-

kadınlar günümüz kutlu olsun..

Rapor inanılır gibi değil
Kadınlar günümüz kutlu olsun..

Tüm dünyanın 8 mart kadınlar günü kutlu olsun. Her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsa xD

Kadın olmak herşeye karşı dimdik durabilmektir.
Son nefesine kadar mücadeleci ve güçlü görünebilmektir.
Kadın olmak gözlerinden yaşlar süzülürken bile ben iyiyim diyebilmektir.
Kadın olmak evladı uğruna binlerce kez ateşlerde yanabilmektir.
Kadın olmak her erkekte bir parça bırakmak değil, bir erkekte bütün olabilmektir.

Bugünümüzü kutlayan herkese teşekkürler:cy(19):

Ve bütün hem cinslerimin bugününü kutluyorum:eda:

Tüm Kadınların Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun.. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri