600 yıl önce ’donan’ Kadın

sstonee

Kayıtlı Üye
Güney Amerika’da Amazon bölgesinde mezar ve tapınak olarak kullanılan gizli bir yeraltı mağarasında bulunan 600 yıl öncesine ait bir düzine mumya, bilim dünyasında büyük heyecan yarattı.

Bir kadın mumyasının Norveçli ressam Edvard Munch’un ünlü "Çığlık" tablosunu çağrıştıran biçimde, korku ve dehşetten ellerini yüzüne kapatmış olarak bulunması, büyük ilgi çekti.

Bilim adamları, kadının bu pozisyonunun ölüm korkusunu nasıl yaşadığını apaçık ortaya koyduğunu söylediler.

Çaçapoyalar" (Bulut İnsanları) kabilesi mensuplarına ait bir düzine mumyanın bulunduğu mağara, Peru’nun yağmur ormanları kıyısında üç ay önce yürüyen bir köylü tarafından tesadüfen keşfedildi. Bilim adamları, mağarada 600 yıl bozulmadan kalabilmiş mumyalarla birlikte seramik, kumaş ve duvar resimleri de buldular. Çaçapoyalar, uzun boylu sarışın ve beyaz tenli oldukları için bazı araştırmacılar Avrupa’dan geldiklerine inanıyor. İnkalar tarafından fethedilen Çaçapoya topraklarındaki tüm kayıtlar, 1512’de İspanyolların işgalinden sonra kayboldu. Bir tek Ant Dağlarında 3 bin metre yüksekteki Kuelap Kalesi kaldı.

---> 600 yıl önce ’donan’ Kadın

Vuuu ..

ınanamıyorum bu qozLer doqru mu qoruyor acaba...

saqL pyLsm ıcnn

kadının duruşu çok tuhaf... ayaklara falan baksanıza nasıl öyle oturmayı başarmış anlamadım... :D ilginç!
paylaşım için saol...

Resimleri görmüştüm ama yazısını tamamen okuyamamıştım. Gerçekten ilginç. :/

bunlar gerçek değil . sadece sanat müzesi için yapılmış mumyalardır . açıklanmıştır çünki . ama paylaşımiçin teşekkürler arkadaş.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri