4 maddede CHP'nin tavrı nasıl değişti

ParadokS

Kayıtlı Üye
İlk turda ‘hayır’ tavrı sergileyen CHP, asıl geçerli olan son turda destek verdi ve teklifin zorunlu referandum aralığını aşmasını sağladı.

Bunda Kılıçdaroğlu’nun olası bir referandumun yaratacağı tablodan çekinmesi ve 20 CHP’liden ‘evet’ oyu istemesi etkili oldu. Kılıçdaroğlu’nun CHP’lileri “Hapis cezası alabilir, siyasi hayatımı bitirebilirim. Ancak referandum tehlikesinin neden olacağı karanlık tabloyu engellemek için değer” sözleriyle ikna ettiği öğrenildi.

330 ALTINA DÜŞMÜYOR

Hürriyet’in CHP’li yetkililerden edindiği bilgiye göre, TBMM’de dün sabah başlayan son oylamalar öncesinde Kılıçdaroğlu ve kurmayları şu değerlendirmeleri yaptı:

1-) İlk tur oylamaları, AK Parti ve MHP’nin tavrı ‘evet’ oylarının 330 altına düşmeyeceğini gösterdi.

2-) 330-367 arasındaki ‘evet’ oyu sayısı, ‘zorunlu referandum’ anlamına geliyor. CHP destek vermezse 330 aşılacağı için, AK Parti ve MHP’nin tavrı referandumu kaçınılmaz yapacak. Olası bir dokunulmazlık referandumu öncesinde tarafların atacağı adımlar, yüksek gerilim hattındaki Türkiye’yi daha sıkıntılı günlere taşıyabilir.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri