360 Derece Mars

ashli

Bayan Üye
NASA'nın Mars Exploration Rover Opportunity robotlarının kışı geçirdiği alandan yapılan 360 derecelik çekimler, Kızıl Gezegen'den şimdiye kadar alınan en muhteşem kareler olarak kayıta geçti.
Mars Keşif Aracının tepesindeki yüksek çözünürlü kameralarla 360 derecelik çekimler, inanılmaz bir netlikte dünyaya ulaştı.Görüntülerde keşif aracının kumun üzerinde bıraktığı izlerden dev kum yığınlarına, Büyük kratererden iri taşlara kadar çok ayrıntılı manzaralar var.
Bu görüntüler içerisinde en ilginç olanlardan birisi de Mars'a düşen bir meteorun ortaya çıkarılması oldu.NASA'nın araçları bu meteor üzerinde bir çalışma bile yürüttü.
Net çekimlerde bütün araziye kırmızı bir rengin hakim olduğu dikkat çekiyor.Yer yer yeşilimsi renkli kayalar bulunuyor.
Gelecek az Mars'a inmesi beklenen ikinci aracın, toprağı kazarak daha derinlerde bir su veya mikroorganizla arayacağı bildirildi.

qxbaoxzxuntitled1.jpg

pia15282_ip.jpg

mars10.jpg

mars18.jpg

mars15.jpg

x08s0vsemars9.jpg

Son düzenleme:
---> 360 Derece Mars

Her paylaştıgını okuyor musun ?
Hayır okumuyorum aslında hepsini xD
Sen dedikten sonra okudum hani resimlerde çok ileri teknoloji dünyadan çekilmiş gibi
Sence yalan haber mi xD

bu ne beee hahaha
hala tam okumamıştım sadece resimlere bakıyordum
bu ciddi bir haber sitesindeydi kilitle bence xD

Son düzenleme:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri