324 Maçta 362 Gol Atan FB li ''Alaattin Baydar''

Buğra1

Kayıtlı Üye
''Fenerbahçe formasını 18 yıl yıl sırtında taşıyan ve oynadığı 324 maçta 362 gol atan Alaattin Baydar gelmiş geçmiş en ünlü sağaçık olarak unutulmaz futbolcular arasında haklı bir ünvan elde etmiştir.
Fenerbahçe de futbolculuk yıllarında şahane vücut çalımları ve golleriyle ün yapan Alaattin Baydar'a spor severler ''Kıvır Ala''diye tempo tutarlar ve bu futbolcumuzda her önüne geleni çalımlayarak gol atardı..
Fenerbahçe nin en ünlü isimlerinden Zeki Rıza Sporel,Bombacı Bekir ve Fikret Arıcan'la yan yana top koşturan Baydar 1901 yılında İstanbulda doğdu.Henüz9 yaşında iken Fenerbahçe genç takımına girdi.15 yaşında ilk kez Anadolu takımına karşı Sarı Lacivert 'li formayı giyen Alaattin Baydar Zeki Rıza Sporel den sonra en fazla gol atan futbolcu ünvanınıda taşımaktadır. Galatasaray a karşı 39 maçta yer alan ve 25 gol atan Baydar ın futbolla unutulmaz hatıralarını kendisi şöyle anlatıyor:
''Galatasarayla bir maç oynuyorduk.Ortaya tam 4 kupa konmuştu.Maçın son 10 dakikasına kadar 3-1 galip durumdaydık.Son dakikalar oynanırken bek oyuncumuz Sabih aksırıyordu.Bunu görerek kaptanımız Zeki Rıza ya ''kaptanım gol yiyeceğiz.Zira Leblebi Mehmet her hareketinde Sabih i geçiyor.Ben geriye giderek Sabih e yardım edeyim''dedim. Kaptanımız '' hayır gitme onlar atarsa bizde atarız '' dedi.Kaptanı dinleyip çaresiz geriye gitmedim ama son 10 dakikada yediğimiz 2 golle 3-3 berabere kaldık.Bu maçın rövanşını 15 gün sonra oynadık ve kaybettik. O maçı hatırladıkça HALA ÜZÜLÜRÜM...''
Ergun Hiçyılmaz ın Ömrüm Seni Sevmekle Nihayet Bulacak Fenerbahçe kitabından.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri