'Kartaliçe
Bayan Üye
GIZ ANA
İsmet Gıza olan sevgüm burda Garaçomak deresinin seli gibi coşuya. Nedeceğimi şaşudum.
Deli tayı,çayıra uzun bi zencirinen örklesin dura. Emme benim göynüm örklenmeya, zapdolmaya be ana.
Yanıyon gız ana,Kör Sadığın arpa tarlası gibi yanıyon. Elegüne garşu ever beni ana. İsmet Gızı alıve gitsin. Alıve de başta Kemelcük olmak üzere herkes gısgansın. Tarlada darısı yok, evde garısı yok demesinne. Hem İsmet Gız bize yakuşu.
Ne derdi rehmet olası didem; Öküzü bildük, kömüşü duyduk yerden al demez miydi.
Ağşam olunca, gendü gendüme Saidem türküsünü söyleyon. En çok da şurası sarıya gız ana.
Saidem Saidem otu dizime
Sürmelemi çekeyin ela gözüne
Uyma da dedim uyuvedin elle sözüne
Top zülüflü Saidem otu dizime.
İşde burayı söyleyon söyleyon, ağlayon be ana.
Gayrı tak dedi canıma, anam gara gözlü anam alıve şu İsmeti, ben de soru çam çırası gibi yanmayın gayrı.
Bi hefte sonu dışaru çıkduk, Alayın yanunda göl va, orda yunduk, malak gibi yatuvedik göle, bi sardı bi sardı sorma gitsin.
Daha fazla yazamayon, dedüklerimi unutma gözel anam benim.
Tüm tanuduklara selam ederin, ellerinden hörmetle öperin.
Oğlun
Esger KEMİL
İsmet Gıza olan sevgüm burda Garaçomak deresinin seli gibi coşuya. Nedeceğimi şaşudum.
Deli tayı,çayıra uzun bi zencirinen örklesin dura. Emme benim göynüm örklenmeya, zapdolmaya be ana.
Yanıyon gız ana,Kör Sadığın arpa tarlası gibi yanıyon. Elegüne garşu ever beni ana. İsmet Gızı alıve gitsin. Alıve de başta Kemelcük olmak üzere herkes gısgansın. Tarlada darısı yok, evde garısı yok demesinne. Hem İsmet Gız bize yakuşu.
Ne derdi rehmet olası didem; Öküzü bildük, kömüşü duyduk yerden al demez miydi.
Ağşam olunca, gendü gendüme Saidem türküsünü söyleyon. En çok da şurası sarıya gız ana.
Saidem Saidem otu dizime
Sürmelemi çekeyin ela gözüne
Uyma da dedim uyuvedin elle sözüne
Top zülüflü Saidem otu dizime.
İşde burayı söyleyon söyleyon, ağlayon be ana.
Gayrı tak dedi canıma, anam gara gözlü anam alıve şu İsmeti, ben de soru çam çırası gibi yanmayın gayrı.
Bi hefte sonu dışaru çıkduk, Alayın yanunda göl va, orda yunduk, malak gibi yatuvedik göle, bi sardı bi sardı sorma gitsin.
Daha fazla yazamayon, dedüklerimi unutma gözel anam benim.
Tüm tanuduklara selam ederin, ellerinden hörmetle öperin.
Oğlun
Esger KEMİL